walka z tradzikiem
-
filipinka89
walka z tradzikiem
Hej tu znowu ja, tym razem pisze w imieniu mojej koleżanki która chce spróbować suplementu na tradzik nonacne.pl/sposob-dzialania.html. Od tradzikiem boryka sie juz około 3 lat i stosuje tylko kremy chciałaby polepszyc wyglad skóry. Jak sadzicie skuteczny ? 
Re: walka z tradzikiem
Nie wiem jak działają tego typu suplementy, ale mogę Ci(jej) polecić świetny preparat, który dostałam lekarza - Zineryt. Przegenialny. Miałam straszne problemy z czołem, a po kilkutygodniowej terapii jest gładziutkie. Co prawda kosztuje około 50 złotych, ale naprawdę warto. Teraz już nie stosuję od jakichś dwóch miesięcy i co najważniejsze - problem nie powraca. 
"Któregoś dnia nad życiem swym, zamyślę się przez dłuższą chwilę..."
-
marlena.mucha
Ja w suplementy nie wierze, w sensie, ze mają usunąć problem z trądzikiem. Mogą co najwyzej dopwłnić kuracje. Sama się z tym przez lata borykałam i dopiero zabiegi mi pomogły. Miałam serie z kwasami i maską algową, ale do końca nie mogłam usunąć przyczyny wiec poszłam na zabiegi laserem diodowym - to był chyba Mediostar i miałam 3 albo 4 zabiegi. Pamietam, z eto mi ostatecznie wyleczyło cerę, choć wciąż muze o nią wyjątkowo dbać. Trzymam kciuk ize i koleżanka wyleczy trądzik, wiem jaki jest kłopotliwy :/
Walka z trądzikiem nie jest prosta. Ja stosuję spejcalne leki od dermatologa, a dodatkowo tuszuję trądzik sposobami ze strony spam
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:54 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
fotograf ślubny warszawa
Ja raz w tygodniu robię sobie szybką maseczkę z sody oczyszczonej - kilka łyżeczek sody mieszam z niewielką ilością wody (tak, żeby powstała papka), nakładam na twarz na ok. 5 minut i spłukuję. Skóra jest faktycznie oczyszczona i aż tak się nie świeci.
Dziewczyny! A co myślicie o ręczniku szybkoschnącym? Podobno, poza tym, że szybko schnie, to ogranicza też rozwój bakterii. Dosyć często chodzę na basen, więc taki ręcznik okazałby się całkiem przydatny. Macie może jakieś doświadczenia z takim ręcznikiem?
Dziewczyny! A co myślicie o ręczniku szybkoschnącym? Podobno, poza tym, że szybko schnie, to ogranicza też rozwój bakterii. Dosyć często chodzę na basen, więc taki ręcznik okazałby się całkiem przydatny. Macie może jakieś doświadczenia z takim ręcznikiem?
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:54 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem forum.
-
apollo
Jeśli chodzi o trądzik dojrzały, to polecam fluid liftingujący BALANCE
Lekko matuje i spłaca pory - efekty widać dosyć szybko. Kto by pomyślał, że wymyślą jeszcze coś takiego jak trądzik dojrzały? Tutaj macie screen:

Lekko matuje i spłaca pory - efekty widać dosyć szybko. Kto by pomyślał, że wymyślą jeszcze coś takiego jak trądzik dojrzały? Tutaj macie screen:

Suplementy są jak najbardziej na miejscu, tylko skąd wiedzieć, które brać. Do tego potrzebna jest diagnostyka, np. analiza pierwiastkowa włosa, i dopiero na jej podstawie można uzupełniać niedobory lub eliminować nadwyżki. Bez dbałości o skórę też się nie obejdzie - trzeba stosować dedykowane kosmetyki. Poradę kosmetologa (i ewentualne zakupy również za pośrednictwem poczty) można uzyskać w Studiu Urody Laura w Rzeszowie: SPAM
Polecam
Polecam
Ostatnio zmieniony pt kwie 04, 2014 11:42 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
dietetyk Rzeszów
Trądzik doskwiera młodzieży w wieku 11- 17 roku życia , problem ten nie znika wraz z uzyskaniem pełnoletności zdarzają się przypadki kiedy pojawia się na ciele człowieka już dorosłego dwudziestolatka czy nawet 40 latka. Większość osób radzi sobie z pojawieniem się trądziku na ich skórze niestety dla niektórych to zjawisko jest bardzo poważnym problemem. Trądzik atakuje w podobnym wieku chłopców oraz dziewczyny, jednak dojrzewające kobiety są bardziej podatne na pojawienie się trądzika w różnym cyklu - zależnym od menstruacji. Rozpoczęcie antykoncepcyjnej kuracji hormonalnej przerywa pojawianie się trądzika na ich ciele. U mężczyzn trądzik objawia się bardziej ostrzej, włączając stany zapalne skóry.
Lo que mola en coaching http://darteformacion.es - "Pozdrawiam M4r5tik4
"
Znalazłam taką stronę SPAM może warto przeczytać tą stronę i zastosować się do niektórych rad.
Ostatnio zmieniony pt kwie 04, 2014 10:42 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie trądzik raz na zawsze (jak dotąd) został pokonany w gabinecie medycyny estetycznej Medest mezoterapią, dlatego tez z czystym sumieniem wam ją polecam SPAM
Ostatnio zmieniony pt kwie 04, 2014 11:41 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej poleć koleżance linię Bielendy PHARM TRĄDZIK. Tam w zestawie jest krem, żel-krem, emulsja i tonik bodajże. Ja miałam duuuuży problem z trądzikiem, używałam bielendowego toniku i kremu... I mój trądzik się skończył.
Niech koleżanka spróbuje zabiegu yellow peel - sukces gwarantowany
nie mam tradziku, ale mecza mnie podskórne krosty... za nic w swiecie nie moge ich wycisnac ani 'wyrzucic' na wierzch skóry... czy ktoras z was moze mi cos polecic na to? co zrobic zeby one wyszly na wierzch?
-
misiapysia
- Miła Kobietka
rosiehw pisze:nie mam tradziku, ale mecza mnie podskórne krosty... za nic w swiecie nie moge ich wycisnac ani 'wyrzucic' na wierzch skóry... czy ktoras z was moze mi cos polecic na to? co zrobic zeby one wyszly na wierzch?
tez mam z tym problem ;/
-
Tusia
rosiehw pisze:nie mam tradziku, ale mecza mnie podskórne krosty... za nic w swiecie nie moge ich wycisnac ani 'wyrzucic' na wierzch skóry... czy ktoras z was moze mi cos polecic na to? co zrobic zeby one wyszly na wierzch?
Moæna pic napar z bratka, on oczyszcza skore wlasnie wydobywajac na zewnatrz wszelkie niedoskonalosci. A jak wyjda na wierzch to polecam myc twarz mydlem antybakteryjnym, wspomaga pozbywanie sie pryszczy.
Najlepiej się skonsultować z dermatologiem bo można sobie zaszkodzić 
-
Tusia
To oczywiscie.Anna_N pisze:Najlepiej się skonsultować z dermatologiem bo można sobie zaszkodzić
Po tym peelingu zaskórników również się pozbywa, więc jeżeli te twoje krostki to zaskórniki to powinnaś spróbować.
Chociaż faktycznie najpierw poradź się specjalisty, który dobierze zabieg specjalnie dla ciebie.
Możesz spróbować u dr Lichaja, mi na prawdę pomógł
Chociaż faktycznie najpierw poradź się specjalisty, który dobierze zabieg specjalnie dla ciebie.
Możesz spróbować u dr Lichaja, mi na prawdę pomógł
-
Rzesy-Sklep_pl
- Miła Kobietka
Nie próbuj peelingu na własną rękę jeśli masz cerę trądzikową,efekt moze być zupełnie odwrotny do zamierzonego. Najpierw konsultacja z lekarzem dermatologiem.
Spróbuj kosmetyków Bielendy, mam na myśli PHARM na trądzik. Ja też miałam z nim problem, ale zmieniłam dietę, zastosowałam ten preparat i już nie muszę się z tym męczyć. Po trądziku nie został ani ślad - tylko fajna, nawilżona cera 
Przy trądziku postawiłabym na Cetaphil dermoprotektor. Jest antybakteryjny, więc dosteje się wszędzie w głąb i oczyszcza, a jednocześnie ma pantenol, więc łagodzi podrażnienia i pomaga w regeneracji skóry. Według mnie seria Cetaphil to jedne z najlepszych dermokosmetyków.
-
misiapysia
- Miła Kobietka
nie stosowalam leku o ktorym piszesz. mi pomogla masc Epiduo a potem wspomagalam sie antybiotykiem Unidox
W walce z trądzkieim nie powinno stosować sie zbyt wiele róznych preparatów, bo one tylko zapychają. Jeśli jakiś krem nie działa pare dni, to nie należy przerywać kuracji tylko konsekwentnie go dalej stosować. Tak naprawdę do miesiaca może się okazać czy dany produkt na nas działa czy tez nie.
Dodatkowo nie dotykajmy skóry naszej twarzy i oczywiscie na stan naszej cery znacznie może wpłynąć zmiana diety, na zdrowszą
Dodatkowo nie dotykajmy skóry naszej twarzy i oczywiscie na stan naszej cery znacznie może wpłynąć zmiana diety, na zdrowszą
dokładnie dieta to podstawa! w moim wypadku pomogła jeszcze kosmetyczka ale nie ma co nastawiać się na jakieś błyskawiczne efekty to było kilka miesięcy częstych wizyt w gabinecie kosmetycznym 
Moja ulubiona kosmetyczka w Krakowie www.esencjapiekna.pl
-
mamamuminka
- Miła Kobietka
dla mnie walka z tradzikiem to walka z wiatrakami
teraz zaczynam kuracje izotekiem i mam nadzieje ze pozbede sie tego cholerstwa raz na zawsze!