W jakim wieku komputer?
W jakim wieku komputer?
Mój synek idzie teraz do IV klasy. Już w trzeciej miał zadawane prace domowe do wyszukania na internecie, albo odtwarzanie płyt, ktore dołączone były do podręczników. Czy myślicie, że to dobry moment na jego własny laptop oczywiście po rodzicielską kontrolą ?
Re: W jakim wieku komputer?
Myślę, że moment dobry. Dzieci teraz szybko są obcykane z technologiami, spora część dzieciaków dostaje na komunie tablety czy laptopy. Jeśli będziesz miała kontrolę nad tym co robi to czemu nie, moja koleżanka z pracy niedawno kupiła swojej córce, też chyba w podobnym wieku do Twojego syna niedawno laptop z odpinaną klawiaturą w Saturnie chyba, młoda zadowolona, na pewno się przyda taki sprzęt.
- redorange666
- Samiec
Moja córka dostała laptopa na komunię czyli ma lat 9.
Gra i uczy sie na nim... więc to chyba dobry moment na naukę podstaw informatyki
Gra i uczy sie na nim... więc to chyba dobry moment na naukę podstaw informatyki
No to tym bardziej myślę, że dla mojego to dobry czas, bo jednak jest rok starszy. Tylko teraz jaki? Ja mam Lenovo i jestem z niego zadowolona. Zastanawiam się jaki wybrać dla synka. Media Markt mialo teraz jakieś promocję i może uda mi się kupić coś niedrogiego, a dobrego. Możecie coś polecić?
- redorange666
- Samiec
Media to nie miejsce do kupowania kompa.
Koputronik polecam... i nie iwem dla czego myślisz o laptopie a nie o stacjonarnym kompie.
Koputronik polecam... i nie iwem dla czego myślisz o laptopie a nie o stacjonarnym kompie.
Znajomi mi powiedzieli, że lepiej laptop, bo w razie potrzeby można gdzieś zabrać, albo nawet skorzystać nie tylko przywiązanym do biurka. Sama mam laptopa i jakoś lepiej mi się go użytkuje niż stacjonarny komputer. Sama mam Lenovi i tak myślę, żeby i taki dziecku kupić. A Media Markt dlatego, że mają teraz promocje i zeszli z cen nawet o te 200-300zł. Nawet upatrzyłam sobie jeden komputer, ale nie wiem czy znasz się na tyle, żeby mi powiedzieć czy by się nadawał?
Upatrzyłam sobie taki, bo pomyślałam, że i ja mogę sobie w miarę potrzeb korzystać, a mam nadzieję, że posłuży ładnych parę lat.
Notebook LENOVO IdeaPad G510
Notebook LENOVO IdeaPad G510
Ostatnio zmieniony wt wrz 16, 2014 11:06 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: bez linków proszę
Powód: bez linków proszę
Patrząc na parametry, to nie wiem czy dla dziecka to nie za dużo.
Moja mama niedługo wraca, kupowaliśmy jej też lenovo ale nie pamiętam jaki model.
Tańszy niż ten ale na małe potrzeby spokojnie wystarczy
Moja mama niedługo wraca, kupowaliśmy jej też lenovo ale nie pamiętam jaki model.
Tańszy niż ten ale na małe potrzeby spokojnie wystarczy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Myślę że dobry moment na komputer, sama dostalam pierwszy komputer w wieku 10 lat. Ważne żeby nie grał na nim godzinami, bo to jest zaraza dzisiejszych czasów
u nas asus, a 10 lat to chyb wiek w sam raz,dzieci juz na komunie nie ktore dostaja, a jak bedziesz kontrolowac to nie powinno byc problrmu
No wybrałam taki bo pomyślała, że ma posłużyć nie na rok, ale może na kilka pierwszych lat. On do grania ma xBoxa, więc komuter potrzebny mu stricte do nauki, ale za to sama czasem chętnie z niego skorzystam. Czy myślisz, że ogolnie paramatrami sprawdzi się w takim codziennym uzytkowaniu?
Theila wg mnie parametry jak najbardziej ok
i na pewno się sprawdzi
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Franciszka
- Miła Kobietka
Wydaje mi się że komputer można dziecku udostępnić dość wcześnie, ale w rozsądnej dawce. Szybko będzie łapać technologię 
Ja mysle, ze czym wczesniej tym lepiej, bo przynajmniej mniej bedzie osob ,,uposledzonych,,
technologicznie.
XXI wiek niejako wymusza i przyspiesza ten rozwoj i to niezaleznie od naszych
przekonan czy zapatrywan.
Nie da sie takiej chlonnosci ,,wiedzy,, komputerowej ograniczyc czymkolwiek, a juz napewno dyskusja na temat ew wieku rozpoczynania takiej edukacji technologicznej , skad inad bardzo skomplikowanej.
Oczywiascie kazdy w koncu sam decyduje kiedy co i jak.
technologicznie.
XXI wiek niejako wymusza i przyspiesza ten rozwoj i to niezaleznie od naszych
przekonan czy zapatrywan.
Nie da sie takiej chlonnosci ,,wiedzy,, komputerowej ograniczyc czymkolwiek, a juz napewno dyskusja na temat ew wieku rozpoczynania takiej edukacji technologicznej , skad inad bardzo skomplikowanej.
Oczywiascie kazdy w koncu sam decyduje kiedy co i jak.
kupiłam dziecku komputer w wieku 7 lat, uczył się przy kompie do szkoły,grał w gry itp , nie żałujemy , że kupiliśmy tak wcześnie.Z informatyki później miał 5:-)
Też długo zwlekałam z zakupieniem komputera. Nasze dzieci dostały jak poszły do 3 klasy. Okazało się, że jest niezbędny do nauki. Teraz faktycznie też grają, ale staram się kontrolować ten czas. Oby dalej się udawało!
-
Fermia
Ja myślę, zeby jak najszybciej oswoić dziecko z cyfrowym światem. To nic szkodliwego pod warunkiem, że się wyznacza określone godziny i kontroluje
według mnie wiek 7-8 lat to najwcześniej.
Uważam, że im wcześniej dziecko zapozna sie z nowoczesnymi technologiami tym lepiej. Trzeba mieć tylko na uwadze to, że surfowanie w internecie w młodym wieku przekłada się na problemy z koncentracją.
Konwerter mediów - Navi-net.pl
Ja też uważam, że jak najszybciej należy dziecko uczyć obsługi komputera - na dzisiejsze czasy to podstawa ! A jakiś limit na granie też powinno sie dziecku dać, tym bardziej że istnieją gry an koncentrację, pamięć itd - nie za dużo oczywiście, ale też nie zabraniać cakiem
kidgoo 2
Im wcześniej tym dziecko może mieć większe problemy z koncentracją. Moim zdaniem 5 - 6 klasa dopiero ma sens. W innym wypadku dziecko może mieć problemy z czytaniem.
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
Im później wprowadzimy komputer tym lepiej dla dziecka.
hej naturalne piekno 
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Komputer w dzisiejszych czasach to niezastapiony element nauki a przede wszystkim pracy. Jezeli obawiasz sie ze dziecko bedzie spedzac zbyt duzo czasu przy komputerze mozesz zalozyc haslo i dodatkowo zainstalowac aplikacje, ktora o okreslonej godzinie sama wylaczy komputer.
sama natura