W czym prać?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Re: W czym prać?

Post autor: docha »

Odkopie staroć, żeby się podzielić moją miłością ;) Kupiłam ostatnio kapsułki surf, o matko jak one pieknie pachną 8-)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

A który zapach wziełaś? Ostatnio im się w sklepie przyglądałam i widziałam w trzech opcjach.
kacha99
Jestem tu nowa :)

Post autor: kacha99 »

Najlepsze są kostki.
http://dogmatax.pl/
kacha99

Post autor: kacha99 »

W kostkach.
http://dogmatax.pl/
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Theila pisze:A który zapach wziełaś? Ostatnio im się w sklepie przyglądałam i widziałam w trzech opcjach.
Ja bardzo lubię ten. Intensywny, ale świeży i ładnie dopiera wszystko.

Obrazek
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Nie otwiera się obrazek, więc nie wiem który jest u Ciebie, ale z ciekawości ostatnio wziełam ten różowy Surf tropikalna lilia & ylang ylang. Pranie pachnie, kapsułki nieźle się rozpuszczają, a pranie jest doprane.
Anna01

Post autor: Anna01 »

Chyba będę musiała spróbować tych kapsułek , wcześniej nie zwracałam na nie uwagi, ale jak tak zachwalacie to przetestuję.
https://www.ole.pl/manufacturer/merida
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Ja już gdzieś tu pisałam że też używam Surfa, ale i to koloru i białego ;) Właśnie za zapach, który się dość długo utrzymuje, no i wszystko dopiera.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

A który zapach Surf wybrałaś i czy kapsułki, płyn czy proszek?
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Thelia aktualnie mam tropikalny do koloru i jaśmin z orchideą do białego ;) Bo ja nadal rozdzielam :) i z przyzwyczajenia proszek...
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Theila pisze:A który zapach wziełaś? Ostatnio im się w sklepie przyglądałam i widziałam w trzech opcjach.
te różowe mam, zostawiam w łazience otwarte opakowanie, żeby pachniało ;)
Obrazek
a_gatka

Dla mnie ma fajnie pachnieć. A fajnie pachnie fioletowy z irysem. <3
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

docha pisze:
Docha nie wywietrzeje ?
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Własnie też się nad tym wietrzeniem zastanawiałam, ale to kapsułki, więc chyba nie powinny. W każdym razie kupiłam już wszystkie trzy zapachy i powiem wam, że każdy ten Surf ma coś w sobie.

Hadessa dużo osób jeszcze stawia na proszki. Ale mnie się wydaje, że one lepiej działaja w nowych pralkach :) A jeśli chodzi o dzielenie czyściwa to ja też zawsze mam osobno do białego, a osobno kolor.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Thelia, w sensie że proszki czy kapsułki się sprawdzają lepiej w nowych ? W sumie moja pralka już ma kilka lat, więc nie taka nowa ;) A Twój sposób z tymi otwartym opakowaniem, jest całkiem fajny ;)
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Hadassa pisze:
docha pisze:
Docha nie wywietrzeje ?
Nie, nic się nie dzieje. Nie zdążą w sumie wywietrzeć, bo ja nie wiem, czy mi sąsiedzi pranie podrzucają czy co, ale mam wrażenie, że u nas pralka chodzi na okrągło. 1-2 prania dziennie to norma :o
a_gatka

Hadassa pisze:Thelia, w sensie że proszki czy kapsułki się sprawdzają lepiej w nowych ? W sumie moja pralka już ma kilka lat, więc nie taka nowa ;) A Twój sposób z tymi otwartym opakowaniem, jest całkiem fajny ;)
Jedne i drugie się sprawdzają. Ja ostatnio jadę na żelu surfa i też jest ok. Pralka ma dobrych parę lat. :)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Moja mama ma kilkunasto letnia pralkę i kiepsko sobie radzi w przyjmowaniem proszku. Mama woli brać w płynach i własnie kapsułkach. Ja teraz planuję zobaczyć w Biedronce ten nowy żel Surf. Działa podobno już w 40' i z jednego litra jest 20 prań.
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Obecnie żelu Persil
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Beryl

Post autor: Beryl »

Próbowałam tego Surfa i w moim doświadczeniu jest tak, że przy zapoconych ubraniach można spokojnie użyć jednej kapsułki i się dopiorą, ale przy jakichś zabrudzeniach trzeba już użyć dwóch. Dodatkowo, przy jednej kapsułce zapach wietrzeje bardzo szybko. Przy potrzebie użycia dwóch kapsułek cenowo wychodzi to tak samo, o ile nie drożej, jakbym używała Ariela czy Persila (ostatnio kupiłam 36 kapsułek za jakieś 30 złotych), wróciłam więc do Ariela.
osuszanie ścian Łódź
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Beryl, to szczerze jestem w szoku... Bo jednak zdecydowanie u mnie się dość długo trzymał zapach, ale i się wszystko dopierało..
Może jednak za dużo prania wrzucasz...
a_gatka

Łapcie laski promocję SPAM - do odebrania 20 zeta. Drogą nie chodzi. :) Btw. któraś miała ten hawajski? Jak on tam? :)
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 10:55 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Akurat jestem przed zakupem, więc może uda mi się z tą promocją. W Selgrosie widziałam ostatnio ten nowy płyn o zapachu FRUITY FIESTA & SUMMER FLOWERS. Chyba na niego postawię w pierwszej kolejności ;)

Beryl zaskoczyłeś mnie. Nie mam u siebie tego problemu. Surf kapsułek zazwyczaj używam przy praniu kolorowym, przy 40' i zarówno dopiera jak i pachnie. Wrzucam tylko jedną kapsułkę. Chociaż mam pralkę 8kg to zazwyczaj wrzucam nie więcej niż 6 z kolorowych jak są mocno zabrudzone.
a_gatka

A mnie spodobał się ten nowy z nutką melona. :) Do koloru i białego, więc nie muszę mieć dwóch osobnych. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Ooo... nie widziałam go jeszcze w sklepach, musze się rozejrzeć. Zawsze używałam osobnych do koloru i do białego. Dobrze dopiera?
ODPOWIEDZ