Biokominki

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
daniela80
Jestem tu nowa :)

Biokominki

Post autor: daniela80 »

Jakie macie doświadczenia z biokominkami? Posiadacie w domu?

Byłam na kawie ostatnio o koleżanki i pokazała mi w sypialni. Powiem Wam, że coś pięknego :)
Wisi przed łóżkiem, wpuszczony ładnie w ścianę tak że widać tylko srebrną ramę.

Tak się nakręciłam, że zaczęłam czytać co to dokładnie jest... Paliwem jest bioetanol, który nie daje dymu, popiołu, w zależności od jakości nie powinien dawać żadnego zapachu. Nie potrzebny więc komin, wieszasz jak obraz. Biopaliwo może nie jest tanie ale biokominek to nie piecyk do grzania :) choć też daje ciepło.

wieczór, wino, żywy ogień, ja i on :)
bettti86
Extra Kobietka

Re: Biokominki

Post autor: bettti86 »

no ja jeszcze na żywo takiego biokominka nie widziałam, więc nie będę się zachwycać, ale na pewno jest to bardziej praktyczne od normalnego :P
Natalka86
Miła Kobietka

Post autor: Natalka86 »

mnie się podobają i chyba się skusimy na taki w salonie
Awatar użytkownika
Biokolekcja

Post autor: Biokolekcja »

Biokominek to świetna alternatywa dla tradycyjnego kominka. Jego ogromną zaletą jet to, że można go zastosować w każdym wnętrzu bo nie wymaga dodatkowych instalacji. Tak jak wcześniej wspomniano nie spełni on funkcji grzewczej ale czysto dekoracyjną, wydziela on niewiele ciepła, ale dzięki temu możemy delektować się blaskiem ognia również w upalne letnie noce. Nada naszemu mieszkaniu klimat przytulności i romantyczności. Jest tez mniej kłopotliwy, gdyż nie wydziela dymu i sadzy więc nie brudzi nam ścian.
W naszym salonie istnieje możliwość zobaczenia jak działa taki biokominek oraz przetestowania różnego typu biopalenisk.
Biokolekcja - salon z biokominkami :: BlueCity :: poziom +2 :: http://biokolekcja.pl/
Aza
Miła Kobietka

Post autor: Aza »

W sezonie letnim natknęłam się na biokominek stołowy i postanowiłam w niego zainwestować. Muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę. Fantastycznie uprzyjemniał czas, który spędzałam na tarasie z rodziną lub sama. Moim zdaniem ogień ma w sobie coś magicznego i można się w niego wpatrywać godzinami popadając w zadumę. Jest małych rozmiarów więc można go przenosić i przestawiać SPAM Aktualnie został umiejscowiony w salonie.Fantastycznie będzie pasował do choinki. Stworzy się fajna świąteczna atmosfera - kolorowa choinka i ciepełko płynące z biokominka.
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2015 6:45 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
magdaakos

Post autor: magdaakos »

Bikominek to super sprawa. Mam u siebie i polecam. Wygląda efektownie a do tego nie trzeba ciągle nosić drewna.
Rogatka - kwiaciarnia Kraków
Jafra
Miła Kobietka

Post autor: Jafra »

A mi się nie podobają biokominiki - to tylko ozdoba, prawie tak jakby powiesić obraz:) Dlatego my u siebie mamy tradycyjny kominek, który nie tylko fajnie wygląda, ale daje także przyjemne ciepło w zimne wieczory - wiosenne i zimowe. Nie grzejemy w nim cały czas, bo mamy oprócz niego gazowe ogrzewanie, więc i drewna nie musimy nosić codziennie. Mimo to zadaliśmy by kominek był w pełni bezpieczny to znaczy, miał odpowiednią izolację oraz system kominowy. Komin wybraliśmy firmy Cermas, zajmuje sie ona produkcją wysokiej jakości systemów i wkładów kominowych, które posiadają wszystkie wymagane certyfikaty i gwarantują bezpieczeństwo użytkowania.
ODPOWIEDZ