Uwaga - nie każdy "naturalny" kosmetyk jest bezpieczny!
Uwaga - nie każdy "naturalny" kosmetyk jest bezpieczny!
W poniższym blogu jest opisana istotna różnica między kosmetykami "naturalnymi" a organicznymi, certyfikowanymi:
https://medikur.pl/blog-roznice-pomiedzy-kosmetykami/
https://medikur.pl/blog-roznice-pomiedzy-kosmetykami/
-
edward3333ww
- Jestem tu nowa :)
Re: Uwaga - nie każdy "naturalny" kosmetyk jest bezpieczny!
Dobrze ,że trafiłem do tego wątku. Ten wątek naprawdę jest bardzo ciekawy.
Gdynia noclegi W widokiem na morze
naturalne to te ktore maja naturalny sklad jak np bielenda
lubie ich kosmetyki, teraz mi spasowala seria diamentowe lipidy bo nie dosc ze tanie to jeszcze skuteczne
Dlatego tego typu kosmetyki warto kupować w sprawdzonych drogeriach. Ja bardzo lubię drogerię internetową Szklany Składzik. Jest to drogeria, która w ofercie ma wyłącznie naturalne kosmetyki od różnych polskich producentów - którzy produkuję kosmetyki z wysokiej jakości wyłącznie naturalnych składników. Znajdziecie tam kosmetyki do włosów, ciała, twarzy, różnego typu akcesoria, a także kosmetyki dla zwierząt oraz ekologiczne produkty do domu.
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
a gdzie te lipidy bielendy kupie? nie wiem na jakich polkach szukac
oj nie wiem jak stacjonarnie ja bielende zamawiam na notino zawsze bo tam jest wszystko
-
bojowniczka
- Fajna Kobietka
poszukam
fajnie wiedziec ze takie cos jest
-
izabelaw99
- Jestem tu nowa :)
Mnie osobiscie uczulilo Ziaja vegan. Cala twarz w czerownych krostach. Jak przestalam uzywac ,od razu znikly.
Esmaltes semipermanentes Neonail
Kosmetyki uczulają i bez względu, czy ich skład jest mniej lub bardziej naturalny, czy eko. To jest indywidualna sprawa. Czasem naprawdę trudno to przewidzieć.
Nasz sklep specjalizuje się w tworzeniu naturalnych kosmetyków dla ciała, takich jak kremowe masła, peelingi do ciała, maseczki oczyszczająco-wygładzające, mydła, bomby i sole kąpielowe o różnych zapachach. Każdy produkt jest tworzony ręcznie przez nas z pasją i starannie dobranymi składnikami, aby zapewnić jak najlepszy efekt. Wszystkie kosmetyki są w 100% bezpieczne dla skóry i przebadane pod każdym kątem, są unikalne i niepowtarzalne, ponieważ tworzymy je w małych partiach z największą dokładnością. Jako specjaliści w dziedzinie chemii, mamy wiedzę i doświadczenie, aby tworzyć skuteczne i bezpieczne kosmetyki. Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu "Alchemia Natury" https://alchemianatury.pl/ i skorzystania z naszych naturalnych i ręcznie robionych kosmetyków.