Uporczywe kurzajki
Uporczywe kurzajki
Witajcie!
Od około 2 lat borykam sie z kurzajkami, ktore mam na dużym palcu u stopy. Ostatnio zakupilam lek "brodacid", ale po odpadnieciu wierzchu pozostają czarne kropki, czyli rdzenie. Wiecie moze czy lekarz mi je mechaniczne usunie? Sama boje sie grzebać tam jakaś igłą zeby mi sie to świństwo nigdzie nie przeniosło.
Od około 2 lat borykam sie z kurzajkami, ktore mam na dużym palcu u stopy. Ostatnio zakupilam lek "brodacid", ale po odpadnieciu wierzchu pozostają czarne kropki, czyli rdzenie. Wiecie moze czy lekarz mi je mechaniczne usunie? Sama boje sie grzebać tam jakaś igłą zeby mi sie to świństwo nigdzie nie przeniosło.
"Słowa są bez znaczenia i łatwo je zapomnieć"
Re: Uporczywe kurzajki
Zapisz się do dermatologa, powiedz mu co stosowałaś. On może Ci dać receptę na taki kwas ( nic strasznego- taki lek z czymś takim, specjalnie robiony na zamówienie) i będziesz sobie tym smarować tylko po tej kurzajce. Ewentualnie jak nie zniknie to idź do dermatologa jeszcze raz i wtedy Ci powinien wymrozić. Po około trzech tygodniach nie będziesz mieć śladu 
Można kupić w aptece taki środek do zamrażania kurzajek Wartix, można zrobić to w domu samemu. Jest prosty w użyciu i bardzo skuteczny.
Idz do lekarza. Sama nie pozbędziesz się kurzajek, łatwo odrastają. Należy wyrwać korzeń.
Miałam ten problem do niedawna... Dosyć upierdliwą kurzajkę miałam na stopie, smarowałam różnymi środkami i nie pomagało. poszłam do dermatologa, zaczeła robić mi zabieg "wypalania". Bolało niemiłosiernie... ale okazało się po kilku tygodniach że kurzajkę nadal mam, co było szokiem dla Pani dermatolog. Skwitowała to "wyjątkowo upierdliwa kurzajka..." i zrobiła mi kolejny zabieg...
Po tym zabiegu kurzajka zeszła po kilku tygodniach. Aktualnie już jej nie mam, została mi lekka blizna po wypalaniu, ale i tak tego nie widać
Po tym zabiegu kurzajka zeszła po kilku tygodniach. Aktualnie już jej nie mam, została mi lekka blizna po wypalaniu, ale i tak tego nie widać
-
AiszaPerfumy_pl
- Jestem tu nowa :)
Niestety nie pamiętam nazwy, ale kiedyś miałam dosyć wredną kurzajkę na dłoni. Lekarz przepisał mi pewien preparat i udało mi się ją doszczętnie wypalić. Może jeszcze znajdę resztkę w swojej apteczce to ci podam nazwę 
mi żadne maści ani inne preparaty nie pomagałyna kurzajke. Pozbyłam się jej ostatecznie wygryzając ją zębami
Moja ciotka wyleczyła sobie kurzajki jaskółczym zielem, ale to była długa kuracja wymagająca cierpliwości. I podobno nie w każdym przypadku działa.
Ja się pozbyłam wszelkich kurzajek i brodawek kwasem mlekowym 
Mi kidyś zrobiła się spora kurzajka na palcu u stopy. Wycięto ją i od tego czasu mam spokój.
Dziewczyny, a ile ten preparat kosztuje? Czy można nim sobie zaszkodzić?
Zauwazyłam ostatnio coś na stopie, myślałam że to odcisk, ale chyba jednak kurzajka. Czy to się szybko roznosi? Zaraziłyście tym kogoś?
Bo jak tak czytam, to wcale nie tak łatwo się tego dziadostwa pozbyć, a głupio mi iśc do lekarza z jedną kropką na stopie
Zauwazyłam ostatnio coś na stopie, myślałam że to odcisk, ale chyba jednak kurzajka. Czy to się szybko roznosi? Zaraziłyście tym kogoś?
Bo jak tak czytam, to wcale nie tak łatwo się tego dziadostwa pozbyć, a głupio mi iśc do lekarza z jedną kropką na stopie
Jeanine, idź, bo jak Ci się rozprzestrzenią to już będzie gorzej.. mała ranka i już możesz przenieść.. ja bym nie ryzykowała..
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Jak pojawią się kurzajki należy udać się do dermatologa. Lekarz prawdopodobnie wymrozi je ciekłym azotem, natomiast w przypadku dużych, głębokich kurzajek usuwa się je mechanicznie.
-
Klaudusia34
Dokładnie, trzeba je wymrozić.
Moja ciotka miała kurzajki i wyleczyła je sobie jaskółczym zielem. Wyciskała z tego sok. Dość długo to trwało, ale efekty rzeczywiście dało jej bardzo dobre. Dzisiaj po kurzajkach nie ma nawet śladu. Fakt,że ona to robiła jeszcze jak u nas nie było tych wszystkich środków z pomocą których się kurzajek można pozbyć. Może dzisiaj też by się zdecydowała na aptekę, ale bądź co bądź pomogło
-
supełek
Nie ma nic lepszego jak skórka cytryny wymoczona w occie. Przykłada się kawałek na kurzajkę i zniszczy ją aż do korzenia.
-
stokrotkatorun
Supelek kwasem je biorą ?
tego nie słyszałam. Spróbuję ja juz 3 serie krio z apteki robie i tylko zmniejszyly się na palcach.. (((
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Jest taki chwast który rośnie na łace albo w parkach tylko nie pamiętam jak się nazywa, jego ogonki po zerwaniu naciekają żóltą substancją i tym się smaruje i pomaga. Chwast ma liści podobne do jaskra
grywalizacja na http://sanitera.pl
Mi się raz na palcu zrobiła to zwykłe jakieś krople z apteki z kwasem mi wystarczyły. Ale moja mama poszła własnie na wymrażanie do dermatologa. Chwila moment i już jej odpadło i ani śladu nie było po dziadzie.
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Poszukaj jaskółczego ziela, rośnie przy drogach podobne trochę do jaskra, a jak ne to w aptece jest do wyboru sporo płynów na usuwanie kurzajek.
grywalizacja na http://sanitera.pl