Jeśli chodzi o podrażnienia, rany, oparzenia to nr 1 jest dla mnie spray z aloesem z Lr, ale to już jest dostępne u osób z tej firmy. Dodatkowo super działają spraye że srebrem.
ulubione kosmetyki
Re: ulubione kosmetyki
Esencja z Iossi z kwasami, Polecam szczególnie od jesieni do wiosny
. Ogólnie produkty z Iossi bardzo często mnie mega na plus zaskakują. Kremy gift of Nature są dla mnie super, a mam cerę dość wybredna
Ich toniki oraz esencje można przejrzeć sobie na stronie https://iossi.eu/kategoria/toniki
Jeśli chodzi o podrażnienia, rany, oparzenia to nr 1 jest dla mnie spray z aloesem z Lr, ale to już jest dostępne u osób z tej firmy. Dodatkowo super działają spraye że srebrem.
W ostatnim czasie moimi ulubionymi kosmetykami zdecydowanie są kosmetyki naturalne. Szczególnie polecam Herbapol Polana, które też nie są drogie. Bardzo polubiłam się z ich odżywką regenerującą. W ekspresowym tempie poprawiła kondycję moich włosów.
Bardzo lubię polską markę Bielenda, mają świetną delikatna linię Blue Matcha kosmetyków do pielęgnacji twarzy
Tonik: uzdrovisco (bezwacikowy), serum: tołpa rozświetlający malina-dzika róża (dzień) (bielenda na noc), krem na dzień bezolejowy (uzdrovisco), na noc krem wieczorny przeciwzmarszczkowy. Serum do twarzy serdecznie polecam od Selvert - szczególnie z witaminą C bo świetnie działa na przebarwienia:
https://sklep.kosmoprof.pl/
Można dostać tutaj
Do mycia żel Cerave/ pianka biolaven. Raz w tygodniu peeling: raz enzymatyczny, raz żel peelingujący sebio (tołpa)
https://sklep.kosmoprof.pl/
Można dostać tutaj
Do mycia żel Cerave/ pianka biolaven. Raz w tygodniu peeling: raz enzymatyczny, raz żel peelingujący sebio (tołpa)
Jesienią i zimą bardziej przykładam się do pielęgnacji stóp, a więc moim ostatnim ulubieńcem jest maska w formie skarpet nawilżających od Cudo.
Lubię naturalne kosmetyki. Taki jest Olejek Busajna, zamawiam w sklepie Pachnaca Kraina. Doskonale nawilża, ujędrnia skóre, polecam
- pani_jeziora
- Miła Kobietka
bardzo fajne są kosmetyki robione w aptece, nie tylko są niedrogie ale i mają krótkie, proste składy, już kilka razy robiłam takie kosmetyki w DOZ
(Przy upałach pomijam dodatkowy krem pod Spf)
Fajna jest też ta strona: https://shopngo.pl/ Jest to katalog marek kosmetycznych - możecie zobaczyć sobie tutaj aktualne promocje na kosmetyki w sieci
Super jest krem -Odżywczy krem z olejem z jagód acai. Jest to jedyny krem który powoduje, że skóra faktycznie się zmienia na lepsze., ma bardzo fajny skłąd, porównywalny z kremami z górnej półki jak dior czy gabana. Skóra jest po tym kremie mięsista, nawilżona. Nie ma w składzie parabenów ani olei mineralnych.
Świetna jest ta linia z Bielendy Skin O3 Zone z nasycona ozonem oliwa. mega kosmetyki, polecam
Jeśli chodzi o pielęgnację to moim faworytem jest serum pod oczy i na powieki z Orientany orientana.pl/produkt/ujedrniajace-serum-pod-oczy-i-na-powieki/ To jest nowość, można kupić od jakiegoś tygodnia. Ja od razu sobie zamówiłam i jestem pod wrażeniem działania
Serum niesamowicie wygładza okolicę oczu i ją ujędrnia. Zdecydowanie warto wypróbować.
Uwielbiam nawilżający balsam kokosowy Pahwash z mango. Wspaniąły zapach, świetny dla skóry, polecam nawet dla alergików czy osób z łuszczyca. Pomoże na najbardziej wysuszona skóre
Polecam polską marke Bielenda, maja doskonałą przeciwzmarszczkowa linie Royal Rose z olejek z dzikiej rózy w składzie
-
Magdalena Brzoza
- Jestem tu nowa :)
ostatnio usłyszałam od siostry o marce SKIN79, jest to marka z koreańską pielęgnacją, jeśli kogoś interesują te rejony warto przetestować
bardzo lubię kosmetyki robione w aptece, bardzo mi pomogły przy moich problemach z cerą, w DOZ szybko się da takie kosmetyki zrobić i nie kosztuje to dużo
Bielendę uwielbiam, z polskich marek kosmetyków moim zdaniem jest najlepsza. Polecam linie Private Spa, świetne kosmetyki do ciała i twarzy
Uwielbiam krem nawilżajaco -wyciszający FaceBoom Go with the flow.Ujedrnia fajnie skóre, pomaga na przesuszoną skóre ze skłonnoscią do zmarszczek, wygładza, mam taką delikatna buzie po nim. Ma fajny skład, mega jest ta linia 
Polecam linie Skin Dopamine marki FaceBoom swietne kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Uwielbiam ich lekki nawilżaąco-balansujacy kremo żel do twarzy. Używam rano i wieczorem , mega jest
Ostatnio w Rossmanie natknęłam się na kosmetyki do makijazu z Faceboom Make up, takie pomaranczowe opakowania mają. ładne kolory cieni do powiek w sztyfcie, az się skusiłam. i powiem szczerze super się trzyma, i nie uczula mnie . no i kolory ładne
Warto stosować kosmetyki, które są dopasowane do danej skóry i jej niedoskonałości. Możecie zgłosić się do dermatologa, który wypisze Wam receptę na kosmetyki i leki robione. Taką receptę zrealizujecie bez problemu w aptekach sieci DOZ.
Bardzo lubie polską marke Bielenda. Mają świetne kosmetyki. Do ciała bardzo lubie ich linię Private Spa
-
berrniemalina
- Jestem tu nowa :)
Mój faworyt to ostatnio miodowy kremik do rąk z tego zestawu, ogólnie wszystko co miodowe z kosmetyków to dla mnie top
https://prezentpanda.pl/kobieta/9736-mi ... ca-mn.html