Ubranka dla dzieci

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
golden_eye

Ubranka dla dzieci

Post autor: golden_eye »

Na co zwracacie uwagę przy wyborze ubranek dla swoich maluszków? Kupujecie najtaniej, wychodząc z założenia, ze dzieci i tak szybko niszczą i zaraz trzeba kupić nowe? Czy stawiacie na jakość, mając nadzieję, że posłużą dłużej? A może macie jakieś swoje ulubione marki, sklepy, gdzie można kupić ubranka niedrogo, nie tracąc na jakości?
kotlinka

Re: Ubranka dla dzieci

Post autor: kotlinka »

Ja stawiam na jakość, wolę kupić ubranko, które posłuży jednemu dziecku,a potem rodzeństwu. A jak nie będzie rodzeństwa to zawsze można podarować sąsiadce albo wydać w rodzinie. Nie liczy się dla mnie cena tylko materiał, zawsze dokładnie patrze na skład materiału, bo czasem te tanie ubranka mają o wiele lepszą jakość niż drogie z sieciówek.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Ja kupowałam to, co mi się podobało. Nie nastawiałam się na drogie, bo dziecko - zwłaszcza maleństwo - wyrasta błyskawicznie.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Jak kupowalam to powiem szczerze ze nie zastanawialam sie nad marka.Dla dziecka to i tak nie ma znaczenia...
Poza tym jak dla mnie to glupota kupowac dziecku np firmowke, wiedzac zaraz z niej wyrosnie badz zedrze w piasku.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
kotlinka

Post autor: kotlinka »

no dokładnie, malucha nie obchodzi w jakim ciuszku jest. Tylko my dorośli patrzymy na markowe i niemarkowe ubranka i na tej podstawie oceniamy. Kilka bluzeczek zamówiłam z SPAM po 20 zł i byłam mile zaskoczona. Nie spodziewałam się tak dobrych jakościowo rzeczy za taką niską cenę, ale widocznie można;)
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2014 8:59 pm przez kotlinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: prosimy, bez SPAMowania forum
Justii2612

Post autor: Justii2612 »

W sktepie te*co są swietne ubranka i bardzo często są promocje :-) ja zwykle patrze najpierw na cene i jesli jest ok to wtedy na jakosc ;-)
marekwisniewski0
Jestem tu nowa :)

Post autor: marekwisniewski0 »

Moim zdaniem nie warto kupować drogich ubrań dziecku, bo łatwo może je zniszczyć.
I oczywście szybko z nich wyrośnie i trzeba kupić nowe.
Duże wesele odbyło się na wsi.
a...

Post autor: a... »

Przede wszystkim jakość i cena. Sama nie lubię sztucznych ciuchow, to i dziecku takich nie kupuję.
kulka23
Miła Kobietka

Post autor: kulka23 »

ja nie kupowalam jakis firmowek, wazny bylo tylko by byly z dobrego materialu, a mozna takie ubranka znalezc w dobrej cenie np w marketach...
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

ja zawsze patrze na jakosc no na cene oczywiscie tez poki dziecko male bylo kupowalam czesto w ciucholandach bardzo dobrej jakosci ciuszki za naprawde niewielkie pieniadze,a dzieci tak szybko rosna ze uwazam ze szkoda wydac 50-100zl na raz w sklepie .
MariannaUmba
Miła Kobietka

Post autor: MariannaUmba »

ja kupując ubranka jeszcze w ciąży to zwracałam uwagę by były niedrażniące i co tu dużo gadać, ładne, kolorowe i fajne. Teraz jak syn jest już na swiecie, powiem tak: kupujcie takie ciuszki, które łatwo się nakłada i zapina, czyli np. pajacyki zapinane z przodu a nie gdzieś z tyłu, bo czasem na prawde mozna się zapętlić, a tu mały płacze, ze chce jeść hehehe
golden_eye

Post autor: golden_eye »

A czy ktoś kupował może ubranka w sklepie internetowym ancymonki.pl? Ubranka są dość tanie a podobno wykonane z czystej bawełny i posiadają certyfikat jakości. Ktoś coś wie?
Basienka
Miła Kobietka

Post autor: Basienka »

niestety ubranka dziecięce są niesamowicie drogie,ale jak już się trafią tanie to często nie są bawełniane;/ja zwracam uwagę na materiał i jego skład
lexie

Post autor: lexie »

Ja też jak kupuję, to zwracam uwagę na skład. No i cenę też:). Mi się podobają ubranka z Tesco- są dobrej jakości, tanie i dobrze się je dziecku nosi (przynajmniej moje nie marudzi).
MariannaUmba
Miła Kobietka

często są tam też przecenione, można kupować komplety co tanio wychodzą, ja mam też dużo ciuszków od siostry po dzieciach
mamamuminka
Miła Kobietka

Post autor: mamamuminka »

ja zwracam uwage na sklad- bawelna, czy cos z domieszka welny na zimę. na niektorych rzeczach mozna przyoszczedzic, ale np. kurtki zimowe czy buty to cos co moze sluzyc latami
MariannaUmba
Miła Kobietka

u mnie latami nie posluza bo moj ma 5 miesiecy, ale np. kombinezon na zimę kupilam w promocji w tesco f&f bardzo ladny i porzadny, bly przeceny do -70% i zaplacilam za niego tylko 30zł, ciuchy po synu wyslalam kolezance, ktora spodziewa sie teraz dziecka
Natka92
Fajna Kobietka

Post autor: Natka92 »

Ja tez zdecydowanie patrzę na skład, często zamawiam jakieś ubranka przez internet bo jest taniej. Jak są złe to nie ma problemu ze zwrotem. Dużo ubranek też dostaliśmy z mężem od znajomych, ale wiadomo że dzieci tak szybko wyrastają... Często kupuję też w zwykłych markowych sklepach, ale poluję na wyprzedaże :)
dirrosz

Post autor: dirrosz »

Od kilku miesięcy kupuje ubranka w internetowym lumpeksie. Jestem bardzo zadowolona z ich jakości oraz ceny. Polecam wszystkim mamom takie zakupy od czasu do czasu. Najłatwiej jest gdy maluszek jest naprawdę mały.
second hand online
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja zwracam uwagę na materjał czy jest przyjemny w dotyku,młodszym kupuje to co mi się podoba a starszy sam mówi co by chciał.
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Ja stawiam na jakość, wolę kupić ubranko, które posłuży innym dzieciom. Nie liczy się dla mnie cena tylko materiał, zawsze dokładnie patrze na skład materiału- przeważnie 100% bawełny.
krac82

Post autor: krac82 »

ja tez przedewszysktkim na jakosc materialu, ale nie powiem ze cena jest dla mnie wazna, takze kupuje w komisach z dziecieca odzieza, bardzo fajny pomysl, polecam zajrzec do takiego, jesli macie jakis w okolicy:)
lunka20
Miła Kobietka

Post autor: lunka20 »

Ostatnio byłam z siostrą w lumpeksie kupiłam dobre gatunkowe ubranka dla dzieciątka :ok: Jak i dla siebie a kupiłam za grosze.Może czasem warto się przejść po ubraniach używanych przez innych,czasem są zniszczone ubranka :D
mróweczka
Miła Kobietka

Post autor: mróweczka »

wg mnie najważniejsza jest jakość i wygoda. dlatego zawsze wybieram takie ubranka, tak naprawdę w sieciówkach te ubranka też nie są tanie, aa jakość taka sobie. Ostatnio kupiłam 2 bluzeczki w sklepie wildkids.eu i bardzo pozytywnie jestem zaskoczona.
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Ostatnio kupowałam dla dziewczynki rocznej sukienke to zakochałam sie we wszystkich tych rzeczach. Dobrze ze mam chłopca, który jakoś mniej ciuchów używa, bo przy corce chyba bym zbankrutowala.
ODPOWIEDZ