jak odstwic 2 latka od cyca...;)

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
gusia12344
Miła Kobietka

jak odstwic 2 latka od cyca...;)

Post autor: gusia12344 »

witajcie.moze wy cos poradzicie mi, co sie sprawdzi w odstawieniu mojego 2 letniego baka o d cyca bo juz czasem jest to takie meczace,a on juz spory chlop,wiec mysle ze to pora.od urodzenia karmie go cycem,nigdy nie chcial smoczka ani mleka z butelki choc wyprobowalam roznego rodzaju smoczki.normalnie oczywiscie ze juz od dawna je wszystko ale jak do tej pory nie moze sie odzwyczaic od tego cyca a ja nie mam na tyle silnej woli by przetrzymac go gdy placze jak mu odmawiam.poza tym jego tatus tez mi nie pomaga,bo jak maly wymusza to mowi'daj mu cyca bo on potrzebuje'.chcialam dodac ze w sytuacji gdy gdzie wychodzimy na dwor albo jak mnie nie ma bo wyjde gdzies to oczywiste ze funkcjonuje bez cycka.nie wiem jeszczce jak to by bylo w nocy,bo jak zasypia to obowiazkowo wola cyca i w nocy przez sen tez.kocham go bardzo,ale juz jest to dla mnie troche meczace,poza tym jeszcze gdy jednego cycka ciagnie to drugim sie bawi brodawka i jest awantura jak mu zakazuje;)a mnie to doprowadza do szalu.poradzcie mi cos,prosze.jak on pojdzie do przedszkola?
no.nie.wiem

Re: jak odstwic 2 latka od cyca...;)

Post autor: no.nie.wiem »

aj tam. Zanim pojdzie do przedszkola to jeszcze niech sobie te 3 lata pociućka :lol:

Nie jestem matką ale moja bratowa przechodziła przez to piekiełko 2 razy. Poskutkowało stanowcze "Nie" . Mały pogodził się z tym szybciej niż myślała ale na początku rozpacz była nie z tej ziemi :)
Pierś zastąpiła braniem na kolana i przytulaniem. Sporo mu tłumaczyła i przeszło.

Bąk miał wtedy prawie 3 lata. teraz ma cztery i nagle coś mu zaświtało w głowie. Ostatnio powiedział "Mamusiu ja naprawdę będę grzeczny ale musisz mi dać pocycać cycusia" :)
Faceci i piersi... ;)
gusia12344
Miła Kobietka

hmmm...myslalam ze wiecej rad dostane.nie wiem czy nikt nie jest zainteresowany tym co napisalam,czy zadna z was nie zna zadnego sposobu np.z wlasnego doswiadczenia.albo przynajmniej jakiejs rady.
eiger
Jestem tu nowa :)

Post autor: eiger »

Witaj. Ja odstawiłam syna gdy miał równy rok. Wstawanie w nocy co 1,5 godziny zrobiło swoje. Syn miał problemy z dostosowaniem sie do nowego jeden dzień. Za to ja bardziej przeżywałam. Może i Ty spróbuj dwulatek jest bardzo mądrym dzieckiem i powinien to zaakceptować. Kupcie razem kolorową butelkę i do przodu...
jaagnieszka

Post autor: jaagnieszka »

Ja odstawiłam córeczkę od cyca gdy miała 2latka i cztery miesiące. Powiedziałam,że mleczko się skończyło. U mnie podziałało. Nie było krzyków i płaczu. Okazywałam jej wówczas bardzo dużo czułości i cierpliwości. NA SIŁĘ nic nie wskórasz. Znasz swoje dziecko najlepiej i wie4sz co może go przekonać. Powodzenia
gusia12344
Miła Kobietka

wlasnie moj w lutym skonczyl 2 lata.i mimo roznych sposobow i tak wracamy do cycka szczegolnie gdy ma isc spac albo mu sie nudzi.ostatnio pomazalam sobie nawet cycka markerem i oczywiscie nie chcial go wziasc do buzi ale zaczol plakac ,byl marudny w koncu go uspilam we wozku;)bo to byl jedyny sposob.ale niestety na noc musialam zmyc bo nikt by raczej nie zasnol.dzieki wam za wyrazenie swoich doswiadczen.
milon

Post autor: milon »

kurcze dwu letnie dziecko już ma zęby nie bolą was te cycki? Naprwdę dziwne to jest zeby taki maluch miał władzę nad doroslym człowiekiem
Dzieckolandia_pl

Post autor: Dzieckolandia_pl »

No jest to pewien problem,ale można sobie z nim poradzić. Liczy się przede wszystkim konsekwencja, za jakiś czas małego na pewno uda się odstawić od karmienia piersią.
ODPOWIEDZ