Trzy pytania dotyczące sexu

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
JestemMartyna
Miła Kobietka

Trzy pytania dotyczące sexu

Post autor: JestemMartyna »

Kolejny raz ja :)

Mam takie w sumie dziwne pytania ;) Jestem młodą osobą a o takich rzeczach raczej z moją mamą rozmawiać nie będę :geek:

Jeżeli zaszło się w ciążę to nie ma się okresu przez całe 9 miesięcy? ;)
I drugie z pytań: Często mówi się że dziecko jest z wpadki - co to dokładnie oznacza? Czy osoba była świadoma tego że zaszła w ciążę i nie zażyła tabletki "po"? Czy po prostu osoba była tego nieświadoma? Jak to możliwe że osoba orientuje się dopiero po jakiś czasie że jest w ciąży (przykładowo po 3 miesiącu ciąży - wiąże się to również z pytaniem numer 1). Czy chodzi może o to że idzie na imprezę i po prostu nie pamięta co się działo?
Ostatnie pytanie: Czy możliwe jest zajście w ciążę nawet przy stosowaniu prezerwatyw? Jeżeli ma się pewność że ona nie pękła podczas stosunku.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, zaraz pomyszkuje na forum i poszukam wszelkich podobnych tematów - tymczasem umieszczam tu moje trzy w sumie chyba dziecinne pytania - ale jednak wolę zapytać i mieć jakąś świadomość :)
nina19

Re: Trzy pytania dotyczące sexu

Post autor: nina19 »

1. Tak, gdy jest się w ciąży to okresu nie ma się przez cały czas ciąży.
2. "Dziecko z wpadki " , jest to ciąża niechciana. Czyli kobieta uprawiała seks z mężczyzną i nie planowali ciąży, a pomimo to, zaszła w ciąże.
3. A co do prezerwatyw, to podobno można zajść w ciąże nawet gdy gumka nie zsunie się, czy nie pęknie, ale nie słyszałam jeszcze o takich przypadkach.

Dobrze, że chcesz się dowiedzieć więcej o seksie, bo większość dziewczyn uprawia seks w młodym wieku, nie wiedząc tak wielu spraw.
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

1.Podczas ciąży MOŻNA mieć okres jako taki przez kilka miesięcy.Nie wiem czy to prawdziwa miesiączka czy plamienia ale pojawia się co miesiąc jak normalny okres.
2.Dziecko "z wpadki" to rzeczywiście dziecko nieplanowane,o którym kobieta dowiaduje się po dłuzszym czasie więc nie ma możliwości wziąć tabletki "po".
3.Jeżeli prezerwatywa się nie zsunie ani nie pęknie to raczej nie ma możliwości zajścia w ciążę.Natomiast tylko prezerwatywa chroni nas przed chorobami wenerycznymi.
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
nina19

Tak to tylko plamienia i to bardzo skąpe zazwyczaj trwające od 1 do 3 dni ; ) , ale nie u każdej kobiety się zdarzają.
Awatar użytkownika
Tinuviel
Extra Kobietka

Post autor: Tinuviel »

Co do krwawienia w czasie okresu to owszem zdarza się. Nawet oglądałam kiedyś program o kobietach otyłych, które były w ciąży, miały krwawienia jak normalne miesiączki i dopiero o ciąży dowiadywały się w czasie zaskakującego porodu ;-) Zdarzać się zdarza, ale nie jest to aż tak częste ;-)
Co do zajścia w ciążę przez prezerwatywę... Jak dla mnie to mało prawdopodobne by zajść w ciążę przez "nienaruszoną" gumkę (tzn. taką która ani nie pękła, ani się nie zsunęła). Przecież wcale zajść w ciążę nie jest aż tak łatwo. Plemnik musi być na tyle silny by dopłynąć i zapłodnić swój cel ;-) Dodatkowo muszą być dni płodne. Chociaż zdania są podzielone, kiedyś się też sprzeczałam na ten temat z koleżanką, która się upierała, że można (chociaż nie miała przykładu by poprzeć swoje zdanie)...
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
nina19

Ja mam wielką nadzieję, że nie można, bo sama ich używam, ale tyle się naczytałam w necie i to wypowiedzi lekarzy, że plemnik może przejść przez te pory, bo jest mniejszy ; / .
iza_rozpustnica
Miła Kobietka

Post autor: iza_rozpustnica »

Jeżeli zaszło się w ciążę to nie ma się okresu przez całe 9 miesięcy?
Niekoniecznie. Okres może się pojawiać przez jakiś czas mimo ciąży.
I drugie z pytań: Często mówi się że dziecko jest z wpadki - co to dokładnie oznacza? Czy osoba była świadoma tego że zaszła w ciążę i nie zażyła tabletki "po"? Czy po prostu osoba była tego nieświadoma? Jak to możliwe że osoba orientuje się dopiero po jakiś czasie że jest w ciąży (przykładowo po 3 miesiącu ciąży - wiąże się to również z pytaniem numer 1). Czy chodzi może o to że idzie na imprezę i po prostu nie pamięta co się działo?
Dziecko z wpadki = dziecko nieplanowane, z lekkomyślności. Albo zawiodły metody antykoncepcji, albo zawiedli rodzice zapominając użyć antykoncpecji.
Ostatnie pytanie: Czy możliwe jest zajście w ciążę nawet przy stosowaniu prezerwatyw? Jeżeli ma się pewność że ona nie pękła podczas stosunku.
Prezerwatywy to ok. 80% skuteczność. Czyli na 100 razy 20 to niewypały i moze dojść do zapłodnienia... straszne, ale prawdziwe :) Najlepiej iść do ginekologa po tabletki...
Miłość i Teksty Piosenek to moje życie <3
JestemMartyna
Miła Kobietka

Post autor: JestemMartyna »

Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi :)
okres mi się spóźnia i po prostu się trochę stresuję, jak zwykle z resztą, sexie o zmoro młodości :diabel
ODPOWIEDZ