Ok 3 lat temu pisałam tu o tym jak chłopak mnie zostawił. Nie wierzyłam wtedy w Wasze rady, że będzie dobrze, a tu proszę, jednak na prawdę czas leczy rany
Trudny związek
Trudny związek
Witam ponowie!
Ok 3 lat temu pisałam tu o tym jak chłopak mnie zostawił. Nie wierzyłam wtedy w Wasze rady, że będzie dobrze, a tu proszę, jednak na prawdę czas leczy rany
Teraz po tych trzech latach pojawiam sie z nową historią. Mam chłopaka, spotykamy się krótko bo ok 2 miesięcy a znamy się ok pół roku. Jest fantastyczny, umie pocieszyć, stara się wszystko zrozumieć, a przede wszystkim mnie szanuje. Więc gdzie jest problem? Owy chłopak mieszka nieopodal mojego byłego, o którym te trzy lata temu pisałam. Mi to zupełnie nie przeszkadza, plotki mnie nie interesują, bo wychodzę z założenia, że ludzie muszą mieć wyjątkowo nudne i monotonne życie skoro rozmawiają o moim. Ale dla mojej mamy jest to okropny problem. Cały czas stara się mnie jakoś zniechęcić do tego związku. A to przeszkadza jej właśnie to skąd jest, to, że ludzie o mnie mówią. Aż w końcu przyczepiła się do jego rodziny. Fakt ma chłopak ciężką sytuację, bo jego mama nie żyje, a tata nadużywa alkoholu. Ale czy to jest jego wina? Nie. Ja doceniam to, że pomimo wszystkich przeciwności losu, chłopak sobie radzi. Pracuje, nie pije, stara się układać sobie życie. Więc proszę Was o radę jak mogę mamie przemówić, żeby dała mi chociaż szanse i nie skreślała tego związku tak szybko?
Re: Trudny związek
Wiesz, na pewno mama chce Twojego dobra i nie ma jej co za to winić...
Jedyne co możesz spróbować, to z nią porozmawiać i skłonić by go poznała i zobaczyła jaki jest na prawdę
Innego sposobu nie ma
tak jak czas leczy rany, tak samo i tu czas może pomóc 
Kiedy zobaczy, że dba o Ciebie i jesteś z nim szczęśliwa, a Ty będziesz z nią o nim normalnie rozmawiać , to i ona pewnie z czasem zmieni zdanie
Trzymam kciuki
Jedyne co możesz spróbować, to z nią porozmawiać i skłonić by go poznała i zobaczyła jaki jest na prawdę
Innego sposobu nie ma
Kiedy zobaczy, że dba o Ciebie i jesteś z nim szczęśliwa, a Ty będziesz z nią o nim normalnie rozmawiać , to i ona pewnie z czasem zmieni zdanie
Trzymam kciuki
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Potrzeba troszkę czasu, moim zdaniem, na to, aby się oswoiła z tym wszystkim. Musicie dużo ze sobą rozmawiać, staraj się delikatnie przekonywać ją, że chcesz właśnie z nim być i go kochasz. Po pewnym czasie zrozumie i będzie wszystko dobrze. Tego Ci życzę 
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
tak jak kazda mama chce dla dzieci jaknajlepiej .
masz racjenie nie ocenia sie ksiazki po okladce , wiec chlopak nie ponosi odpowiedzialnosci za zachowanie rodzicow . nie wszystkie dzieci powielaja swych rodzicow . Ja ez pochodze z rodziny alkoholika a sama nie pije i nie znosze alkoholu .
A co do plotek to potrafia wyzadzic wiele złego , i tym tez nie powinnas sie przejmowac . Posłuchaj serca swego co ono Ci dyktuje
masz racjenie nie ocenia sie ksiazki po okladce , wiec chlopak nie ponosi odpowiedzialnosci za zachowanie rodzicow . nie wszystkie dzieci powielaja swych rodzicow . Ja ez pochodze z rodziny alkoholika a sama nie pije i nie znosze alkoholu .
A co do plotek to potrafia wyzadzic wiele złego , i tym tez nie powinnas sie przejmowac . Posłuchaj serca swego co ono Ci dyktuje
Przede wszystkim posłuchaj dziewczyn i najpierw porozmawiaj z mamą, ale tak szczerze, nie denerwuj się od razu. Wysłuchaj jej argumentów, przedstaw swoje, a później może zaproś go na obiad, żeby mama mogła go lepiej poznać albo po prostu przyjdź z nim do domu. I daj mamie czas, musi się przyzwyczaić i poznać chłopaka. A to, że się martwi to dobrze tylko o niej świadczy.
Co to jest zawór elektromagnetyczny? Dowiedz się już dziś!