Przerwa w zwiazku ?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Szpukoowa
Jestem tu nowa :)

Przerwa w zwiazku ?

Post autor: Szpukoowa »

Zaczne od początku . Jestem z chlopakiem od roku . wszystko do tej pory bylo ok po za malymi sprzeczkami . Pewnego dnia musialam z mama isc do szpitala , oczywiscie tata zawiozl nas , a ze to bylo jakies 3 km od naszego mieszkania , to stwierdzilysmy ze wrocimy piechota(tata juz nie mogl po nas przyjechac) . Niestety pogoda byla brzydka . Raz deszcz dosc duzy a raz spokój . Wyszlysmy ze szpitala i deszcz zaczal padac , pomyslalam ze moj chlopak moze po nas przyjechac . Dzwonie on nie odbiera telefonu ( dodam ze otworzyl wlasnie firme i wynajmuje u nas warsztat) no coz trzeba radzic sobie samemu . Zaszlam do domu , oczywiscie zachodzze do warsztatu mokra jak szczur... Rozmowa :
-Chodz tu.
-O a gdzie ty bylas ;o ( przed wysciem mowilam mu gdzie ide )
-Po co Ci telefon ?
-A co dzwonilas ?
- tak
- JA NIE MAM OBOWIAZKU OD CIEBIE ODBIERAC TELEFONU .
bylam w szoku ( i w dodatku piwiedzial to przy klientach ) , nigdzy w zyciu tak nie bylo . Oczywiscie stwierdzilam ze nie bede sie do niego odzywac , czekalam az sam zrozumie ze urazilo mnie to , a on chyba mysli ze to zwykly "foszek" i tez sie do mnie nie odzywa , nie wita sie ze mna , nie dzwoni . Rozmawiam z nim tylko sluzbowo np " czesc , potrzebuje kluczy " . trwa to juz jakies 5 dni . Juz stesknilam sie zanim . Malo sie widujemy , a ze teraz jest dlugi weekend to chcialabym z nim troche czasu spedzic ;c . Co mam robic ? Moze odewac sie pierwsza .. tyle ze nie chcialabym tego poniewaz mam wielki zal do niego ..
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Przerwa w zwiazku ?

Post autor: elzbieta45 »

tak ak piszesz to widać ze mu na tobie nie zależy , wiec nie bylabym z kims takim . może ma ciebie tylko na sex
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Ela to wszystkim radzi żeby się od razu rozstawali :) No a pogadaj z nim , moze sie za pewnie czuje bo firmę otworzył i wielki pan teraz... Powiedz mu co o tym myślisz i tyle. Jak się dalej będzie kreował na wielkiego biznesmena to wtedy możesz rozważać ewentualne rozstanie :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
pacioszek
Jestem tu nowa :)

Post autor: pacioszek »

według mnie ty musisz poczuć co tak naprawdę między wami jest. Faceci nie biorą do siebie takich rzeczy jak np to że Cię upokorzył i masz do niego żal. On nawet tak o tym nie myśli. Uwaza ze zaraz Ci przejdzie i bedzie jak dawniej. ale jesli moge cos doradzic to nie daj się :) niech on pierwszy podejdzie i porozmawia i wtedy zobaczysz jak szybko to zrobil i jak mu zależy.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

tak bo ludzie się nie zmieniają tak jak wam się wydaje , ze rozmowa zmieni nie nie zmieni bo ktoś jeśli już tak traktuje od początku to będzie traktował i olewal bo tak jest nauczony może wyniósł to z domu . a czekanie i łudzenie się , ze może , może zmieni się to tylko nasze kobiet złudne nadzieje . Mam więcej przezyte i przeszłe przez zycie i wiem z własnego doświadczenia , ze nie zmienia się o tak ani rozmowa tez nie pomoze a my czekamy czekamy i czas ucieka zycie umyka i stajemy się bardziej nieszczęśliwi przytłoczeni i tak tkwimy w tym układzie
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Szczerze? Jakby mój facet tak do mnie powiedział to zwyzywałabym go sama przy klientach. Jak tak można powiedzieć do kogoś z kim się jest? Nie wyobrażam sobie tego. Ja bym się w życiu nie odezwała dopóki nie zrozumiałby swojego błędu i nie przeprosiłby.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

No różnie to bywa. Zgadzam się z Tobą Elu że jak ktoś straci do drugiej osoby szacunek to później traktuje ja podle przez cały czas(z krótkimi przerwami ewentualnie), ale myślę że jeśli od samego początku się właściwie zareaguje.I da jasno do zrozumienia że nie pozwolimy się tak traktować to są szanse że facet weźmie sobie do serca. Naszym błędem jest to że nie reagujemy właściwie i za szybko wybaczamy. Bo przecież w każdym związku są nie porozumienia i zwłaszcza my kobiety odbieramy to bardzo osobiście ale po każdym pierwszym incydencie kończyć związek to nie jest rozwiązanie. Nahuczeć trzeba na takiego i najlepiej przy ludziach właśnie, większe szanse że się ogarnie. Tylko jak człowiek zszokowany takim zachowaniem ,często nie myśli jak się powinien zachować, tylko ma ochote uciec..
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
ODPOWIEDZ