Trądzik

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
aominoanna
Jestem tu nowa :)

Re: Trądzik

Post autor: aominoanna »

Mogę powiedzieć że trądzik ma związek z problemami z jelitem grubym i zatwardzeniami, dlatego należy robić wszystko by wspomagać proces trawienia tzn. pić dużo wody, ograniczyć kawę nie więcej niż 2, zadbać o aktywność 3 razy w tygodniu po 45 minut. Pomagają też przysiady i przykucanie przed wypróżnianiem na około minutę - 3 oraz lewatywy. Życzę powodzenia
choroba Osgood Schlatter
martapors

Post autor: martapors »

Ja używałam nonacne i jestem zadowolona. Poczytaj o tym
Ostatnio zmieniony ndz gru 31, 2017 4:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: LINK
halinamii

Post autor: halinamii »

Ja polecam Normacne Dermedic. Cała linia jest super, ale w szczególności polecam Ci tonik i serum na rozszerzone pory. Te produkty są naprawdę super i można jest kupić na fajnych promocjach w super pharmie
Danuta8787

Post autor: Danuta8787 »

Hej, zaciekawiona składem, zdecydowałam się kupić serię Acnerose. Mam dosyć duże objawy trądziku różowatego (zaczerwienienia, wypryski ropne). Po zastosowaniu kremu na dzień, moje objawy co prawda nie ustąpiły całkowicie, ale się zmniejszyły. Polecam. :)
Klarissa
Miła Kobietka

Post autor: Klarissa »

Ja bylam u dermatologa i dopiero z jego pomoca udalo mi sie zlikwidowac tradzik. Bylo to kilka lat temu. Teraz natomiast stawiam na dobrze dobranego kosmetyki, na dokladne oczyszczanie twarzy oraz na to aby nie produkowalo sie zbyt wiele sebum. Takim produktem jesy m.in maseczka pell off z carbo detox bialy wegiel z bielendy oraz z tej samej serii pasta do codziennego mycia twarzy. Cera czysta, gladka, a tradzik sie nie pojawia.
AnnaBB

Post autor: AnnaBB »

Mi kłopoty z trądzikiem udało się rozwiązać poprzez zmianę diety i wyeliminowanie produktów, które nie były zbyt dobrze tolerowane przez mój organizm.
beauty lashes
agnes21

Post autor: agnes21 »

Olejek tamanu pomaga :)
kaligrafia
oliviero

Post autor: oliviero »

Trzeba jak najszybciej pójść do specjalisty, który podpowie co należy zrobić.
Bardzo ważna jest odpowiednia pielęgnacja twarzy
Hania00

Post autor: Hania00 »

Ja również stosuję olej tamanu i jestem bardzo zadowolona z jego działania :)
Komfortowy hotel w atrakcyjne cenie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Best western kraków
Zochss

Post autor: Zochss »

Ja też próbowałam wyeliminować z diety produkty przetworzone i zrezygnowałam nawet ze słodyczy i alkoholu ale tradzik wcale nie ustąpił. Dopiero jak zaczęłam stosować Acnerose to było widać poprawę. Kupiłam cały zestaw i o wiele bardziej się to opłaca niż kupowanie samego kremu, bo można oczyścić twarz i nawilżyć jedną serią
Chaja

Post autor: Chaja »

Ja co prawda nastolatką nie jestem, ale mam problemy z cerą mieszaną, gdzie w części tłustej pojawiają się wypryski. Stosowałam wiele środków, ale żaden na dłuższą metę nie działał. U mnie dopiero sprawdziły się naturalne kosmetyki. Proponuję poczytać o olejkach czy kremach orientalnych, dzięki którym moja cera nabrała nowego blasku:) LINK. Powodzenia!
karolcia77

Post autor: karolcia77 »

na trądzik i skórę suchą bardzo (przynajmniej mnie) pomaga emulsja Cataphil EM do mycia. Skóra jest wyraźnie ukojona, twarz wygląda lepiej. Ja nawet zmywam makijaż tą emulsją, bo wszelkie inne płyny micelarne mnie uczulają.
Tamarka01

Post autor: Tamarka01 »

ważna jest dieta, unikajcie ostrego i słodyczy :)
angelika88

Post autor: angelika88 »

kkkaaa pisze:Mam 19 lat i dalej męczy mnie trądzik;<
Chdoziłam już po wielu dermatologach i nic. Antybiotyki doustne, żele itd.
Nie wiem co robić dalej. Pomóżcie
Obawiam się, że antybiotyki to najgorsze co mogłaś dostać. Po pierwsze popraw dietę. Postaraj się oczyścić organizm. 3 miesiące bez fast foodów, mięsa, mleka, białego pieczywa. Więcej ryb, warzyw, kaszy.
Po drugie skorzystaj z laserowego leczenia trądziku na przykład w Forever Young. Posiadają skuteczny laser. Daje dobre rezultaty. Więcej o leczeniu trądziku przeczytasz tutaj LINK
kamila.fajfer

Post autor: kamila.fajfer »

Zdecydowanie szare mydło, miałam ten sam problem.
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Też miałam długi czas problemy z trądzikiem, używałam silnych maści wysuszających przez, które moje skóra była strasznie podrażniona i było jeszcze gorzej. Dopiero jak lekarz zalecił mi stosowanie aptecznego kosmetyku Cetaphil DA Ultra, stan mojej skóry zdecydowanie się poprawił. Jestem na dobrej drodze aby wybrnąć z tego problemu.
r-ola

Post autor: r-ola »

A stosował ktoś z was to całe sevolium kiedyś ? Podobno takie super - tak piszą ludzie - ale nie wiem czy w to wierzyć, bo serio krem miałby pokonać trądzik? nie wiem...
PeggySue

Post autor: PeggySue »

aominoanna pisze:Mogę powiedzieć że trądzik ma związek z problemami z jelitem grubym i zatwardzeniami, dlatego należy robić wszystko by wspomagać proces trawienia tzn. pić dużo wody, ograniczyć kawę nie więcej niż 2, zadbać o aktywność 3 razy w tygodniu po 45 minut. Pomagają też przysiady i przykucanie przed wypróżnianiem na około minutę - 3 oraz lewatywy. Życzę powodzenia
picie duzej ilosci wody, ogolnie jest bardzo dobre dla cery,czy ma trądzik czy nie, bo ją nawilża:) ja swoje zaskórniki wyleczylam olejkiem stay pure annabelle, mineralny, naturalny, bardzo mi pomógł, nie mialam co prawda wielkiego trądziku, raczej zaskórniki i krostki na czole...
dk2591

Post autor: dk2591 »

Witam,

Poleci ktoś jakiś dobry i skuteczny lek na trądzik ??

Pozdrawiam
http://helpik24.pl/
Amalaya_7
Miła Kobietka

Post autor: Amalaya_7 »

Cuda zdziałał u mnie żel Anti Acne Floslek. Skóra jest całkowicie jak nowa!
r-ola

Post autor: r-ola »

Moja siostra jednak zamowila to sevolium i mowi ze fajny
miekka skora, ladnie pachnie, to taki bardziej zel, wiec sie nie swieci twarzy po tym :))
ciekawe jak bedzie z tradzikiem i czy rzeczywiscie zadziala, dam znac!
A co do wody - jasne, ze trzeba jej duzo pic, w ogole zdrowy tryb zycia sie bardzo odbija na naszej skóze ;)
Amalaya_7
Miła Kobietka

Post autor: Amalaya_7 »

Zdrowa dieta i punktowe plasterki od L'biotica, szybko rozwiązały mój problem a skórę miałam okropną.
Ailis
Miła Kobietka

Post autor: Ailis »

Ja już zapomniałam co to trądzik, chociaż pare miesięcy temu też zmagałam się z tym problemem, przeróżne kremy, maści itp. używałam i nic. Ale jak moja siostra kupiła dla mnie krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica moja cera wróciła do normy, jest odżywiona i nawilżona, nie ma nawrotów trądziku. jeśli szukasz czegoś skutecznego to może spróbuj tego kremu.
lesley
Miła Kobietka

Post autor: lesley »

Spróbuj sobie jakieś zabiegi w klinice urody, ja wiem że same leki na trądzik nie zawsze dają radę a jak masz inne problemy też to tym bardziej. W CM Arnica w Starych Babicach pod Warszawą robią fajne zabiegi laserowe, i na trądzik blizny, przebarwienia. W sumie lekarz dopasuje odpowiedni zabieg do problemu, mają tam super specjalistów i dobry sprzęt, sama kilka razy już korzystałam i zawsze szybko widzę efekty.
foreks

Post autor: foreks »

Faktycznie, zabiegi pomagają. Warto umówić się na konsultacje i umówić swój przypadek ze specjalistą.
ODPOWIEDZ