Trądzik
Re: Trądzik
Agatka dzięki za odpowiedz, to ja chyba jednak wrócę do duo+ skóra mi sie tak nie błyszczy... a ze skóra jednak problem mi wrócił...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
ja próbowałam hormownów, naturalnych sposobów, antybiotyków i w sumie wale nie jest lepiej, na razie effaclar K+ jest najodpowiedniejszy dla mojej cery, więc go używam, piję czystek, staram się zdrowo odżywiać, ale jak trądzik i łój mają swoje humorki to dają w kość;(
Moim zdaniem wiek nie ma znaczenia tylko rodzaj skóry w tego typu objawach. Warto udać się do lekarza, niż brać jakieś leki
Dobry na trądzik jest krem qcera (jest z kwasem azelainowym i pirogronowym), sama od czasu do czasu się nim smaruję punktowo.
-
CosmoSpa_com_pl
- Miła Kobietka
Jakich hormonów i antybiotyków próbowałaś? Domyślam się,że przepisał je lekarz,natomiast podaj szczegóły bo nie wymieniasz żadnej nazwy. Z reguły antybiotyk plus dobra dieta zawsze skutkują.
Dziewczyny pomożecie, doradzicie?
Co prawda 19-stego mam wizytę u dermatologa ale chciałam was podpytać.
Mam problem z cerą. Jest ona hmmm tłusta, sucha, błyszcząca. No chyba każdy rodzaj. Więc jest masakra. Jak sobie ją umyje to wysusza się. Nałożę podkład i fluid czy puder i zaraz się świece. Co polecacie do mycia, jakie kosmetyki?
Co prawda 19-stego mam wizytę u dermatologa ale chciałam was podpytać.
Mam problem z cerą. Jest ona hmmm tłusta, sucha, błyszcząca. No chyba każdy rodzaj. Więc jest masakra. Jak sobie ją umyje to wysusza się. Nałożę podkład i fluid czy puder i zaraz się świece. Co polecacie do mycia, jakie kosmetyki?
Chyba przede wszystkim takie które są przeznaczone do skóry mieszanej. I to niekoniecznie będzie to jeden kosmetyk.
Moja bratanica ma teraz krem qcera, ale ona akurat nie ma problemu z błyszczeniem się skóry
Moja bratanica ma teraz krem qcera, ale ona akurat nie ma problemu z błyszczeniem się skóry
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
a ja przeszłam na dietę bezglutenową i zaczął się problem z pryszczami.. czy organizm w taki sposób się oczyszcza? 
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
A próbowałaś może zabiegów z wykorzystaniem lasera? Laser bardzo dobrze sprawdza się w leczeniu trądziku, polecam również peeling w celu oczyszczenia twarzy.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
- kolorowe_kredki
- Miła Kobietka
Na trądzik młodzieńczy mi pomagała pasta cynkowa oraz unikanie słodyczy, śmieciowego jedzenia itp, teraz mam trądzik różowaty i już gorzej jest się go pozbyć.
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Dieta jest faktycznie niezwykle istotna podczas walki z trądzikiem,ale niestety moim zdaniem nie obejdzie się również bez wizyty u lekarza dermatologa,aby określił z jakim rodzaj trądziku mamy do czynienia,przepisał maść czy kurację antybiotykową.
Próbowałaś tego kremu qcera? Mi bardzo pomaga przy wszelkich wysypach. Też odstawiłam słodycze, dbam o to co jem.kolorowe_kredki pisze:Na trądzik młodzieńczy mi pomagała pasta cynkowa oraz unikanie słodyczy, śmieciowego jedzenia itp, teraz mam trądzik różowaty i już gorzej jest się go pozbyć.
Mydło siarkowe może też pomóc
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Generalnie mydła naturalne w tym zwykłe szare oraz hipoalergiczne,mogą okażą się skuteczne i pomóc,a przynajmniej nie podrażnia wrażliwej cery trądzikowej. Polecana jest maść cynkowa o której mowa powyżej,skutecznie wysusza niedoskonałości i skraca czas występowania wyprysków.
U mnie młodzieńczy trądzik minął już jakiś czas temu, ale nadal zmagam się z bliznami po nim. Oczywiście jest w tym sporo mojej winy, bo jak tylko pojawiała się na mojej twarzy krostka, to nie mogłam się powstrzymać, żeby ją rozdrapać... Stosowałam już taki śmierdzący cebulą krem, miałam też mikrodermabrazję, ale na razie bez większych efektów. Też macie taki problem?
Czasem maść na blizny nie wystarczy.
-
Magdalena80
- Jestem tu nowa :)
A co poradzić na trądzik po 30, który jest moją zmorą?
- Jagodzinka
- Jestem tu nowa :)
Benzacne polecam stosuję od czasu do czasu jak tylko coś brzydkiego pojawi sie na mojej twarzy
stosowalas może ? jak nie to polecam sprobowac
Twój kobiecy punkt widzenia to portal dla kobiet w którym piszemy w kategoriach: Moda, Uroda, Zdrowie.
A czego do tej pory używałaś? Robiłaś sobie badania hormonalne? Może spróbuj tego kremu o którym pisałam?Magdalena80 pisze:A co poradzić na trądzik po 30, który jest moją zmorą?
Aplikator na wypryski HB, stosowany systematycznie, u mnie to swego czasu pomogło. Ale to jest przede wszystkim skierowane od osób, które systematycznie potrafią dbać o cerę, a nie oczekują, że raz z czegoś skorzystają i natychmiast zauważą efekty.
potrzebna jest recepta na na ten antybiotyk?
Nie ma antybiotyków bez recepty ale polecam sie zastanowić nad tym bo dzialają dobrze na poczatku ale potem skóra się do tego przyzwyczaja i nie ma już takich dobrych efektów jakie były wcześniej....Przetestowałam na własnej skórze Ponoć dobre działanie dają retinoidy ale nie dla każdego. Sama wygladałam po nich jak jaszczurka bo tak bardzo mi schodziła skóra z twarzy.
Za to świetne działanie miało serum Sevolium. Kupiłam sobie pod wpływem dziewczyn z wizażu, które to polecały. No i polecila mi to jeszcze dodatkowo moja pani dermatolog Kosmetyk dość luksusowy, nie taki tani ale mial lepsze działanie niż wszystkie kosmetyki na pryszcze jakie stosowałam razem wzięte. Wygładził skórę,powstawało na niej o wiele mniej zmarszczek.
Za to świetne działanie miało serum Sevolium. Kupiłam sobie pod wpływem dziewczyn z wizażu, które to polecały. No i polecila mi to jeszcze dodatkowo moja pani dermatolog Kosmetyk dość luksusowy, nie taki tani ale mial lepsze działanie niż wszystkie kosmetyki na pryszcze jakie stosowałam razem wzięte. Wygładził skórę,powstawało na niej o wiele mniej zmarszczek.
Przy cerze trądzikowej warto używać wody termalnej - sprawdzone 
A gdzie to jest do kupienia?krysia19 pisze:Nie ma antybiotyków bez recepty ale polecam sie zastanowić nad tym bo dzialają dobrze na poczatku ale potem skóra się do tego przyzwyczaja i nie ma już takich dobrych efektów jakie były wcześniej....Przetestowałam na własnej skórze Ponoć dobre działanie dają retinoidy ale nie dla każdego. Sama wygladałam po nich jak jaszczurka bo tak bardzo mi schodziła skóra z twarzy.
Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki.
Lucy ja również mam to Sevolium i kupowałam w internecie. Wcześniej szukalam w aptekach stacjonarnych ale nie bylam w stanie znaleźć.