Trądzik - jaki krem ?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
marysiowa
Jestem tu nowa :)

Re: Trądzik - jaki krem ?

Post autor: marysiowa »

Roozzaaliaa pisze:
Ailis pisze:Jak radzicie sobie z uporczywym trądzikiem ? Wyjątkowo trudno jest wyleczyć takie problemy skórne, jednak mi po wielu latach się udało. Później miałam łagodniejszą formę trądziku, którą skutecznie zwalczyłam naturalnym kremem przeciwtrądzikowym i regulującym sebum firmy Calluna Medica. To świetny kosmetyk, który warto regularnie stosować. Normalizuje pracę gruczołów łojowych i długotrwale matuje skórę.
Śmierdzi reklamą :(

Po 1. Każda osoba ma odmienną skórę..
Po 2. Trądzik, trądzikowi nie równy..
Po 3. Nie zawsze trądzik wynika z niewłaściwej pracy gruczołów łojowych..

Przede wszystkim - konsultacja dermatologiczna oraz kosmetyczna, przed wybraniem kosmetyku :D
Dokładnie! Od tego zawsze najlepiej zacząć. Jest mniej problemów potem :)
Profesjonalna konsultantka kosmetyczna. Masz pytania? Jestem do dyspozycji!
Fifka
Miła Kobietka

Post autor: Fifka »

Mi ostatnio lekarz przepisał maść na lek recepturowy wyrabiany w aptece, okazał się naprawdę fajny i działa, wyrobiono dość szybko w aptece doz.
Iskierka
Miła Kobietka

Post autor: Iskierka »

Moim zdaniem najlepiej stosowac przede wszystkim to co przepisze dermatolog.
Olkka
Miła Kobietka

Post autor: Olkka »

U mnie do codziennej pielęgnacji bardzo fajnie sprawdziła się seria Acne Novaclear. Kosmetyki dokładnie oczyszczają, działają antybakteryjnie i łagodząco i zapobiegają powstawaniu nowych wyprysków;)
Awatar użytkownika
rema
Miła Kobietka

Post autor: rema »

Dziewczyny kremy polecam naturalne lekkie, ale w przypadku pryszczy bardziej powinnyście się zastanowić nad tym jaka jest Wasza dieta. Z mojego doświadczenia wyszło, ze wszystkie pokarmy, które powodują wysoki wyrzut insuliny -powodują problemy ze skóra. Ogolnie niewiele osob zdaje sobie sprawę, jak czesto w produktach żywieniowych jest zawarty cukier. Na przykład w keczupach, napojach czy półproduktach.
Dieta bezcukrowa/bez węglowodanów sprawiła, ze po kilku latach problemów w końcu skora się poprawiła. No i dodatkowo wprowadzilam tabletki Normatabs, na początku miałam lekki wysyp bo cera musiała sie widocznie oczyścić, ale potem było już tylko lepiej. Kurację stosuję już 3 miesiące, troche żałuję, ze nie odkryłam tabletek wczesniej, bo działanie lepsze niż kosmetyki jakie stosowalam wcześniej.
Amela22
Miła Kobietka

Post autor: Amela22 »

Olkka pisze:U mnie do codziennej pielęgnacji bardzo fajnie sprawdziła się seria Acne Novaclear. Kosmetyki dokładnie oczyszczają, działają antybakteryjnie i łagodząco i zapobiegają powstawaniu nowych wyprysków;)
Też stosuję serię Acne i jestem mega zadowolona. Dodatkowy plus taki, że kosmetyki fajnie matują, co przy mojej tłustej cerze jest bardzo pomocne w utrzymaniu estetycznie wyglądającego makijażu.
kaszmirka
Jestem tu nowa :)

Post autor: kaszmirka »

Mojej córce przy problemach trądzikowych pomogło to arabskie mydło Aleppo Szamir, rewelacyjne jest własnie przy takich problemach dermatologicznych
Awatar użytkownika
actress
Miła Kobietka

Post autor: actress »

Nie próbowałam, trzeba będzie przetestować :)
ODPOWIEDZ