Torbiel... Pomocy

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gabi.Zuzka1
Miła Kobietka

Torbiel... Pomocy

Post autor: Gabi.Zuzka1 »

Witam,
jak wskazuje temat wczoraj ginekolog znalazł u mnie torbiel na prawym jajniku. Na szczęście na 38 mm i nie ma 2 miesięcy. Co nie zmienia faktu, że jestem mega przerażona. Na razie próbujemy wywołać okres tabletkami (hormony) i wysuszyć torbiel. Piszę bo może któraś z was miała tego typu problem i podzieli się jak to u niej wyglądało, czy po leczeniu znikło czy jeszcze bardziej urosła. Jak urosła to co dalej? Jak wyglądało leczenie? Czy powróciły i powracają te torbiele? Jak wygląda zajście w ciąże po takim leczeniu i pozbyciu się niechcianego gościa z jajnika ?

Mam nadzieje, że któraś z was odpowie na moje pytanie bo od wczoraj mega jestem przerażona.
Carmen_
Miła Kobietka

Re: Torbiel... Pomocy

Post autor: Carmen_ »

Kochana,

przede wszystkim - nie przejmuj się. Torbiel na jajniku pojawia się bardzo często. Jeśli lekarz zalecił Ci środki hormonalne, to najprawdopodobniej wierzy w ich działanie. Torbiel nie powinna wpłynąć na Twoją płodność.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL :girlactive (polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
pachnacakraina
Jestem tu nowa :)

Post autor: pachnacakraina »

Witam torbiele często się same wchłaniają to nic poważnego
Polecam http://pachnaca-kraina.pl/mydlo-aleppo
Edytka77
Miła Kobietka

Post autor: Edytka77 »

Niestety w moim przypadku zakończyło się operacją .Torbiel nie wchłonęła się rosła i zrobiła się krwista .Cały jajnik usoneli operacyjnie .
ODPOWIEDZ