Tonik czy płyn micelarny
Re: Tonik czy płyn micelarny
Jak dla mnie, o wiele lepszy jest tonik
.
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Kochana, ja wiele lat stosowałam tonik Ziaji, ale już na oczyszczoną skórę. Po kilku latach praktyk demakijażowych mogę Ci z własnych doświadczeń powiedzieć, że najlepiej jest zmyć mydłem naturalnym, makijaż płynem micelarnym albo mleczkiem do demakijażu, a dopiero potem zastosować tonik. W ten sposób nie tylko oczyścisz cerę, ale przywrócisz jej odpowiednie ph i wyregulujesz wydzielanie się sebum. Jeśli dodatkowo nałożysz krem nawilżający odpowiedni do Twojego rodzaju cery, to już będzie szałkamisiak88 pisze:Powiedźcie mi jeszcze tylko czy dobrze robię, że "zmywam"(o ile tak można to nazwać, bo po dziś mam wątpliwości) makijaż tonikiem ogórkowym ziaji, czy lepiej będzie zainwestować w płyn micelarny. Wydaje mi się, że chyba ta ziajka nie działa..............
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
ja zmywam make-up mleczkiem do demakijażu, myję twarz żelem, przemywam tonikiem i nakładam krem.
Kamisiak makijaz zmywa sie mleczkiem, a tonikiem wyrównuje sie ph po zastosowaniu mleczka i wcześniejszych cudactw tak zwanych makijażem 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
dziewczyna_szamana
- Miła Kobietka
po latach testowania kosmetyków też przyjęłam taką taktykę, zmywam makijaż mydłem, a twarz na koniec tonikiem i kremuję. nie ukrywam, że jest to zdecydowanie najtańsza opcja ;P ogólnie po latach szaleństw kosmetycznych, testowaniu i kupowaniu dosłownie wszystkiego nastąpiło lekutkie obrzydzenie, więc skłaniam się ku najprostszym i najtańszym metodom. jedno czego sobie nie odmawiam to lakierów do paznokci 
Co złego to nie ja! Ole!
;D
;D
Ja nie używam płynu micelarnego. Zmywam makijaż oczu specjalnym płynem, twarz myję żelem do mycia, raz w tygodniu peelingiem, przemywam tonikiem i kładę krem 
-
weronicka1987
- Miła Kobietka
Płyn micelarny
Toniku używam zazwyczaj wieczorem, kiedy umyję buzię - a potem krem. Płynem micelarnym przemywam twarz rano. A makijaż zmywam mleczkiem
Także wszystko ma swoje plusy!
U mnie sprawdził się płyn micelarny.
Ja mam płyn micelarny z tolpy
Matujący
Ostatnio nie było w sklepie mojego plynu miceralnego, ale z Yoskin poleciła mi kobietka mleczko miceralne i też jest genialnie. Takie w rózowym opakowaniu. Wydawało mi się, że plyn to jednak najlepsze co jest, ale mleczno bardzo daje rade. Fajne połączenie i też mogę polecić.
Też go mam bo był w promocji w SF ;p Dla mnie jest ok. Ale z oczami sobie nie radzi ;pAgatka565 pisze:Ja mam płyn micelarny z tolpyMatujący
- Kornelka00
- Fajna Kobietka
a tylko płyn zamiast wody, zielona BIODERKA, w SF był 1l za 60 zł :O pierwsza po niego pobiegłam 

-
a_gatka
A możesz gdzieś wrzucić fotkę? Siostra mi coś o tym mówiła ostatnio, to może bym jej zrobiła niespodziankę.Theila pisze:Ostatnio nie było w sklepie mojego plynu miceralnego, ale z Yoskin poleciła mi kobietka mleczko miceralne i też jest genialnie. Takie w rózowym opakowaniu. Wydawało mi się, że plyn to jednak najlepsze co jest, ale mleczno bardzo daje rade. Fajne połączenie i też mogę polecić.
Ja używam mleczka do demakijażu, jakoś zawsze wydaje mi się że reszta kosmetyków gorzej zmywa makijaż, i więcej się trzeba "natrzeć"... Ale bardzo fajną rzecz ostatnio wypróbowałam u koleżanki - taki płyn micelarny którym po prostu się przemywa twarz i cały makijaz ładnie schodzi. łatwe, szybkie i wygodne w użyciu 
korzystam z płynu micelarnego i widze różnice, jest lepszy od toniku. Wiadomo, że nie do każdego typu cery może sie nadawac. Mi przypasował- zmywam nim makijaż, przemywam twarz jest oki.
Czasem używam toniku, a do demakijażu ostatnio zaczęłam stosować chusteczki aloesowe z lidla. Świetnie zmywają i nie podrażniają oczu.
Protetyka, rzecz ważna.
-
a_gatka
Chusteczki miałam już różne, tych akurat nie znam. Z tych dwóch najbardziej odpowiada mi tonik albo woda micelarna. Płyn wydaje mi się trochę tłusty.
Ja tam wolę płyn miceralny jest lepszy moim zdaniem
Szkolenie przedłużania rzęs - efect4you.pl/
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Dla mnie osobiście lepszym wyborem jest płyn micelarny,a to dlatego że jest bardziej naturalny i nie podrażnia skóry,do tego jest również skuteczny,ewentualnie można polecić mleczko do demakijażu.
Nie rozumiem pytania, przeciez tonik nie sluzy do zmywania makijazu, tonikiem przeciera sie twarz juz po jej oczyszczeniu, zeby wyrownac pH skory.
ja raz mam płyn miceralny a raz tonik. Ale chyba raczej wolę mleczko + tonik.
Nie znosze mleczka, czuje jakbym zmywala makijaz kremem nivea
Zmywam plynem micelarnym, potem myje olejkiem i pianką, a na koniec przecieram skore tonikiem.
ja zdecydowanie te z wolę płyn micelarny, czuję wtedy, że skóra jest faktycznie oczyszczona 
jeżeli po mleczku użyję toniku to nie mam uczucia tłustej skóry.