Tatuaże

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
ODPOWIEDZ
Mirabelka02
Miła Kobietka

Re: Tatuaże

Post autor: Mirabelka02 »

BlueLagoona pisze:Mirabelka02- tak, decyzja jest już podjęta. Od dawna marzę o tym..i będę miała. A ponieważ nie mam lat nastu...ani dwudziestu...;) ..jest to decyzja jak najbardziej świadoma ( w pewnym wieku nawet błędy popełnia się świadomie i z determinacją ..hihi). Wiem - dla jednych tatuaże szpecą..dla innych ( w tym dla mnie) są niemal dziełem sztuki..coś głębszego wyrażają...Większość moich znajomych z tatuażami, robiła je w jakimś ważnym momencie. No ja pierwszy raz zapragnęłam , jak urodził się mój syn..powód niezrobienia - błahy - jak to baba - mnie mogłam zdecydować się na wzór..;) teraz już mam.
redorange666- widzę, Ty jesteś przeciwny..no i fajnie..niech każdy ma swoje zdanie :) A tak z ciekawości - co myślisz o tatuażach na bliźnie, które mają za zadanie maskować..?: ( pytanie do wszystkich przeciwników). No ale ten cytat Georga..to ja się nie zgodzę,bo ja nawet syrenki starej bym nie obkleiła nalepkami ;) ..to co innego. No i Ferrari - no jak nie pucować???? Pucować :)!..no i właśnie, tu jest sedno - kto co rozumie pod tym pojęciem...
Dobra decyzja :* zrób to z premedytacją i kichaj na zdanie innych ;) mam tylko nadzieję że pochwalić się tu nam na forum nowym nabytkiem. Ja wiernie Ci kibicuję i będę czekać na post z fotka:*:)
Awatar użytkownika
BlueLagoona
Miła Kobietka

Post autor: BlueLagoona »

Tak, tak..jak tylko będę miała wrzucę fotkę :). W ogóle napiszę tu na kiedy mam termin, u nas są dość długie....to dobre studio...:) No ..ale mój tatuaż - to taki "maciupki" wręcz, ale mnie się b podoba . Takie M a od tego coś.... ( no zobaczycie., M to pierwsza litera imienia) . Może potem będą kolejne...tak z doświadczenia znajomych wiem, że często na jednym się nie kończy. Dzięki Mirabelka za wsparcie. :kwiatek
Redorange666 - no świetnie ! To źle zinterpretowałam Twój post widać...A ogromny projekt...hmmm..pewnie na jednej sesji się nie skończy....a gdzie - na plecach?.....Temat ferrari pozostawiam, ...( samochody sportowe i ja..hihi..- jak adidasy do garnituru :P ).....choć raz miałam..ale nie będę off topic robić )
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Mój pomysł na tatoo był słaby... Rękawek... Ale mój artysta dorobił co nie co i zamiast samego rękawka doszedł obijczyk i część łopatki...a że Andrzej miał wene to dorobił druga część o podobnej wielkości. Czas jaki oszacowal 6-8 sesji po 8h malowania (jedna strona). Trochę dużo i boleśnie.
Co do ferrari...mam do czynienia z tymi samochodami na codzień. Szkoda że cześć właścicieli to...ingeligencja w pierwszym pokoleniu.
Awatar użytkownika
BlueLagoona
Miła Kobietka

Nie no..brzmi nieźle. ... 8-) ....Ciekawe co ten Twój projekt zawiera ( w sensie motyw przewodni). ? Rozumiem, że na razie, żadna z sesji się nie odbyła? No ale projekt / czy też wzór ( wzorek :P ) , to połowa sukcesu..reszta kasa no i czas.
A ból..no ciekawi mnie jakie to uczucie ...Pewnie od miejsca zależy...i strachu przed igłą ;-) :D ..No mnie można kłuć :P ..a właśnie....a propos - czy ktoś z was , kto ma tatuaż na karku może się podzielić, czy bolało?
fugazi
Jestem tu nowa :)

Post autor: fugazi »

Ładnie wykonany tatuaż to piękna ozdoba! :)
Cześć wszystkim! Polecam wam zapoznać się z moją stroną dentysta w Wałbrzychu
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Główny motyw to Obcy wczepiony w kręgosłup. Reszta jest mroczna i ciemna jak i sam Gaiger
Awatar użytkownika
BlueLagoona
Miła Kobietka

No tak,….u faceta mroczny, duży tatuaż jest ok….u kobiet - Obcy – no nie! Brrrr….(to już bardziej ten drugi – Predator :P ;-) ) – u Pań podoba mi się subtelny i delikatny…no ewentualnie motyw z kwiatami…np. dzika róża, kwiat dzikiej wiśni – taki z boku , wzdłuż ciała….no generalnie wg mnie tatuaż to fajna sprawa, no i sprawa gustu. Powodzenia w „realizacji” . 8-)
Awatar użytkownika
potockarose89

Post autor: potockarose89 »

Myślałam o tatuażu i nawet mam mniej więcej pomysł, ale nie wiem czy mogę umieścić tutaj przykładowe zdjęcie... żeby nikt się nie oburzył. ;)

No dobrze, to może po prostu zostawię je tutaj:

A nie, jednak nie mogę. :( Chciałam zalinkować do zdjęcia, ale wyskakuje mi informacja, że nie mogę, bo jestem tutaj za krótko. No nic, możecie tylko domyślać się, co chciałam wrzucić. ;)
Goch

Post autor: Goch »

Kiedyś zrobiłam sobie tatuaż w młodości, ale wiadomo przez lata człowiek się zmienia i ok 30 pomyślałam sobie "co ja sobie w ogóle myslałam" haha. Nie dało się go niestety przerobić, bo był duży więc znaczną część usunęłam więc po problemie. Trzeba sobie przemyśleć dobrze tatuaż, ale wiadomo czasami po latach przestaje sie podobać, tym bardziej jak jest się młodym
Naturalna

Post autor: Naturalna »

Moim zdaniem są jak najbardziej ok, jeśli przed wykonaniem sprawdzimy dokładnie znaczenie tatuaży. W przeciwnym przypadku po latach możemy się nagle obudzić i tak jak napisała Goch - złapać się za głowę.
Awatar użytkownika
annika77
Miła Kobietka

Post autor: annika77 »

ja mam kilka i chciałabym kolejny, tym razem w japońskim stylu
GabraAbra
Miła Kobietka

Post autor: GabraAbra »

Ja kiedy też sobie zrobię
ODPOWIEDZ