Tarczyca, a waga

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
madzia321
Jestem tu nowa :)

Tarczyca, a waga

Post autor: madzia321 »

Witam !
Piszę do Was z nastepującą sprawą.
ok 1,5 roku temu ( bez wykonania badań) pani doktor xyz przepisala mi proszki antykoncepcyjne po ktorych w 2 miesiace przytylam 8 kg. Odstawilam je natychmiast. Ale dalej sobie ' dotywalam ' Przytylam lacznie 10 kg. Z pewnych przyczyn musialam zrobic badania. TSH wyszlo mi 8,500 a norma to 4,300 . Pytanie moje brzmi czy przy wyrownaniu odczynu TSH jest mozliwosc na zmniejszenie mojej wagi ?
Bardzo prosze o odpowiedzi
bettti86
Extra Kobietka

Re: Tarczyca, a waga

Post autor: bettti86 »

ja da się dać jednoznacznej odpowiedzi, bo to wszystko zależy od organizmu, a niedoczynność tarczycy może mieć wpływ na wagę...możesz rozpocząć kurację, ale bez diety i ćwiczeń to i tak nie schudniesz
oena472
Jestem tu nowa :)

Post autor: oena472 »

kurcze ciężka sprawa... miałam podobnie, nagle jakoś przytyło mi się 6kg. myślałam, że to od tabletek, ale pani doktor zleciła mi te same badania, na tarczyce. wyniki w normie, a tebletki zmienila mi na takie ktore nie zatrzymuja wody w organizmie, moja waga stoi, fakt faktem nie pozbylam sie tych dodatkowych 6kg, ale to juz z lenistwa.
jeśli chodzi o Twój problem, musiałabys porozmawiać z jakims specjalistą i oczywiscie ułożona deita + cwiczenia. tylko nie róbtego na wlasną rękę. Poproś o pomoc jakieos lekarza.ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Buterfly
Miła Kobietka

Post autor: Buterfly »

To ja się chyba pójdę przebadać.. gdy tylko wchodzę do gabinetu lekarskiego z przeziębieniem czy czymś innym to pani doktor na wejście zawsze mówi "nie podoba mi się Twoja tarczyca" ale niby w badaniach jest ok (chociaż ostatnie robiłam w tamtym roku w maju).. a tabletki również brałam i przytyłam prawie 10 kg.. :?
.:W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca:.
ODPOWIEDZ