Co stosować na piękne włosy
Co stosować na piękne włosy
Wydaje mi się, że każda kobieta chce mieć piękne włosy a w praktyce ich uzyskanie wcale nie jest takie proste, przynajmniej w moim przypadku. Stosowanie różnego rodzaju kosmetyków jest najczęściej mało efektywne, okazuje się, że efekty są tak naprawdę słabo zauważalne i zastanawiam się co wybrać, by było inaczej. Jak któraś z Was ma dobry sposób na piękne włosy to chętni e z Waszych podpowiedzi skorzystam, może te Wasze pomysły będą bardziej efektywne.
Re: Co stosować na piękne włosy
Herbatki ziołowe typu skrzyp, pokrzywa dają rewelacyjne efekty. Ta "terapia" wymaga jednak cierpliwości, ponieważ na efekty trzeba poczekać.
Wydaje mi się, że jeśli chodzi o kosmetyki jakie są dostępne to jest tych propozycji sporo, ale znalezienie czegoś co będzie faktycznie do włosów pasowało i efektywnie działało wcale nie będzie prostym zadaniem. W moim przypadku tych prób było wiele i ostatecznie za pośrednictwem kv1.pl/ kupuje serię KV-1 Fiber Prestige Moisture i po stosowaniu tych produktów nieco zauważyłem, że te moje włosy wyglądają trochę lepiej więc mam nadzieje, że to odżywienie będzie się utrzymywać.
hmmm, ja nakładam olejki, odżywaki, stosuję wcierki, nie suszę, nie trzymam w ręczniku, nie śpię w mokrych i związuje je na noc ;p takie małe rzeczy mega pomagają
Podczas pielęgnacji włosów często zapominamy o pielęgnacji skóry głowy. Warto do codziennej pielęgnacji wprowadzić masaż skóry głowy, który poprawia krążenie i stymuluje cebulki. Efekt warto wzmocnić wcierką do włosów np. wcierką w ampułkach: https://lokikoki.pl/product-pol-1492-Pl ... thode.html
-
isabelleelle199
- Jestem tu nowa :)
Suplement my best beauty
Ja stosuję i widzę poprawę kondycji włosów i paznokci
Ja stosuję i widzę poprawę kondycji włosów i paznokci
wżne jest to czym się suszy włosy, odkąd zmieniłam suszarkę na model Babyliss hydro fusion z technologią jonowo-plazmową. W końcu po suszeniu nie mam na głowie siana, włosy się nie elektryzują i nie puszą
Spróbuj też olejowania włosów. Jest to bardzo fajne rozwiązanie.
-
anastazjawielbska
A czy w przypadku suchych, ale cienkich blond włosach - olejowanie nie spowoduje nadmiernego wypadania?
Olejki z np. orzechów włoskich 
-
radomiraweltz
Skrzyp, kozieradka (wcierka) i gluta z siemienia lnianego - najlepsze naturalne metody:)
Włosy, które się szybko przetłuszczają do pięknych nie należą. Trudno mi było dobrać odpowiednie kosmetyki, które spowolniłyby ten proces. Gdzieś w necie znalazłam info o dermokosmetykach klorane na bazie pokrzywy. Teraz już innych nie stosuję, skutecznie ograniczają produkcję sebum. Teraz myję włosy znacznie rzadziej.
A znacie Olejek Hasna? znajoma mi go poleciła, znakomity jest. Tak odżywia włosy, już nie wypadają, łupieżu się pozbyłam , włosy sa lśniące, mocne , piekne
-
liljanawreska
A co myślicie na temat oliwki dla dzieci na suchą skórę głowy? Pewnie trzeba ją rozwodnić, bo może być za cięzka dla włosów. Ktoś może stosować i się podzieli wiedza?:)
http://somedical.pl/masc-konska-w-piele ... skuteczna/