Tapeta czy fototapeta?
Tapeta czy fototapeta?
Hej,
od jakiegoś już czasu noszę się z zamiarem odświeżenia ścian salonu. Do tej pory na gładź nakładałam farby i mi się podobało, ale chcę coś zmienić i sprawić, że pomieszczenie będzie bardziej "domowe", przytulne ale jednocześnie modne. Zastanawiam się nad wyborem miedzy tapetami a nałożeniem na główną ścianę fototapety. Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Ktoś mi może poradzić, co ładniej wygląda?
od jakiegoś już czasu noszę się z zamiarem odświeżenia ścian salonu. Do tej pory na gładź nakładałam farby i mi się podobało, ale chcę coś zmienić i sprawić, że pomieszczenie będzie bardziej "domowe", przytulne ale jednocześnie modne. Zastanawiam się nad wyborem miedzy tapetami a nałożeniem na główną ścianę fototapety. Jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Ktoś mi może poradzić, co ładniej wygląda?
Ostatnio zmieniony pt sie 02, 2013 9:56 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Powód: spam
Re: Tapeta czy fototapeta?
A nie znudzisz się za szybko takim motywem?
Ładne, ale ja jak już to bym wybrała taką tapetę: spam - i chyba się poważnie zastanowię
Fototapeta ... to zależy do jakiego pokoju: jak są super zdjęcia, to czemu nie ... 
Post moderowany:
Wklejacie takie url, że nie idzie tego skopiować w obraz...
Proszę umieszczać zdjęcia, ponieważ tego typu linki uznaję za spam.
Post moderowany:
Wklejacie takie url, że nie idzie tego skopiować w obraz...
Proszę umieszczać zdjęcia, ponieważ tego typu linki uznaję za spam.
Ostatnio zmieniony pt sie 02, 2013 10:00 pm przez 456, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proszę używać opcji wklejania zdjeć
Powód: Proszę używać opcji wklejania zdjeć
Fototapety to fajna sprawa, ostatnio w moim salonie została położona fototapeta ergis FT0181, nadała fajnego charakteru.
Fototapety w przestronnych pomieszczeniach prezentują się wspaniale, sama mam w kuchni coś takiego jak poniżej i jestem bardzo zadowolona. 

Ostatnio zmieniony wt wrz 17, 2013 3:25 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: [img][/img]
Powód: [img][/img]
Witam. Ja osobiście jestem za fototapetą bo efekt koncowy robi wielkie wrażenie.
Fototapete jest prosta w obsłudze, kupiłam ostatnio fototapete do salonu z tego sklepu SPAM i jestem pod wielkim wrażeniem dużego wyboru i jakości produktu.
Fototapete jest prosta w obsłudze, kupiłam ostatnio fototapete do salonu z tego sklepu SPAM i jestem pod wielkim wrażeniem dużego wyboru i jakości produktu.
Ostatnio zmieniony pn lut 17, 2014 8:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
fotograf ślubny warszawa
Dla mnie fototapety sa nieco kiczowate. Ale chba wszystko zależ jak masz urządzone mieszkanie. Może akurat u Ciebie będzie to dobrze wyglądać. 
Hmm... zawsze można zrobić połączenie - farba + pasy tapety. Wygląda to fajnie zarówno w pionie jak i w poziomie.
-
Mała_Kaśka
- Fajna Kobietka
Ja wole bardziej standardowe, stonowane rozwiązania, jak np ceglę czy kamień dekoracyjny
Z cegłą lub kamieniem dekoracyjnym jest dużo więcej roboty przy montażu. Poza tym jest to potencjalne siedlisko kurzu - ach, te wszystkie szpary i zagłębienia;) Zamiast tego można się pokusić o fototapetę ze stylową ceglaną ścianą.Mała_Kaśka pisze:Ja wole bardziej standardowe, stonowane rozwiązania, jak np ceglę czy kamień dekoracyjny
jak bym miała wybierac to fototapetę ale nie jakieś drzewa rośliny czy dżungle ale tak jak pisał ktoś wcześniej też bardziej podobają mi się cegiełki białe 
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
http://www.zeltros.co.uk
Fototapety to fantastyczne rozwiązanie dla miłośników dobrego stylu, którzy świetnie czują się w nowoczesnych wnętrzach. Ich dużą zaletą, oprócz świetnego wyglądu jest także niezwykle szybki i łatwy montaż. Co do zwykłych tapet to dobrze prezentują się jedynie te z wyższej półki, czyli winylowe i z włókna szklanego - papierowe zdecydowanie odradzam.
panele podłogi – sklep internetowy
Dla mnie też zdecydowanie fototapeta. tapety mi nie pasują , kojarza mi się źle i chyba bym nie przekonała się nigdy
A fototapeta jak najbardziej, ja mam w kuchni w części jadalnej
taką z ziarenkami kawy - cudna
A tak w ogóle to obecne fototapety to nie jest to samo przecież niz to co dawniej pamiętamy. Jakość, przede wszystkim jakość i samego materiału i tego co przedstawia. Warto pooglądać jak ktoś nie jest przekonany z jakiegos dobrego sklepu, ja znam Bimago ( moją stamtąd mam) ale pewnie jest wiele miejsc w któych się je dostanie. ten znam akurat bo wcześniej naklejki tam zamawiałam na ścianę stąd wiedziałam o fototapetach, w sumie, tam się zakochałam w tej kawie i tak myślałam potem gdzie ją nakleić
i po remoncie sie udało 
A fototapeta jak najbardziej, ja mam w kuchni w części jadalnej
taką z ziarenkami kawy - cudna
A tak w ogóle to obecne fototapety to nie jest to samo przecież niz to co dawniej pamiętamy. Jakość, przede wszystkim jakość i samego materiału i tego co przedstawia. Warto pooglądać jak ktoś nie jest przekonany z jakiegos dobrego sklepu, ja znam Bimago ( moją stamtąd mam) ale pewnie jest wiele miejsc w któych się je dostanie. ten znam akurat bo wcześniej naklejki tam zamawiałam na ścianę stąd wiedziałam o fototapetach, w sumie, tam się zakochałam w tej kawie i tak myślałam potem gdzie ją nakleić
Tapety niekoniecznie muszą być kiczowate, jest wiele ładnych motywów, które można zastosować. Istnieją zresztą specjalne drukarnie, gdzie można zamówić dowolną grafikę na odpowiednim formacie i samemu dostosować ją do swojego wnętrza 
Fototapety mogą wyglądać znakomicie, jeśli się je odpowiednio dopasuje do charakteru pomieszczenia. Zresztą ciągle sa na topie, a to o czymś świadczy 
https://najlepszegadzetyblog.wordpress.com/
-
mala-koala
- Jestem tu nowa :)
Fototapety wyglądają świetnie, ale bardzo ładnie prezentują się też tapety np. z kwiatami na jednej ścianie a reszta pomalowana w podobnej kolorystyce (np. tapeta z żółtymi kwiatami i pozostałe ściany pomalowane żółtą farbą).
http://www.conrad.pl/
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Takie rozwiązanie bardzo mi się podoba. Dla mnie nie ma znaczenia, czy to zwykła tapeta ze wzorem czy fototapeta. Obie mają zalety, a całość zależy od naszych upodobań. Ja pomalowałam jedną ściany mocnymi i wyrazistymi kolorami, ale w przyszłości chyba zdecyduję się właśnie na tapetę na jednej ze ścian.mala-koala pisze:Fototapety wyglądają świetnie, ale bardzo ładnie prezentują się też tapety np. z kwiatami na jednej ścianie a reszta pomalowana w podobnej kolorystyce (np. tapeta z żółtymi kwiatami i pozostałe ściany pomalowane żółtą farbą).
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
- Lena_Adams
- Miła Kobietka
Dziewczyny a ma któraś na ścianie taki wzór z szablonu malarskiego? Albo taka naklejke. Teraz są modne takie różne duże drzewa zachodzące na drugą sciane także. Strasznie mi się to podoba, tylko nie moge się zdecydować na konkretny wzór
Nie wiem czy chce kwiat czy drzewo. Mam szaro-czerwoną sypialnie i własnie na szarą sciane chciałabym taki wzór malowany czerwoną farba.
A do tego mozna sobie dac jakas fajna naklejke -z madrymi/motywujacymi zdaniami. Sporo takich jest na stronie: SPAM - sama kupowalam wlasnie jedna do kuchni:>
Ostatnio zmieniony sob mar 26, 2016 1:08 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: za link podziękujemy
Powód: za link podziękujemy
Obecnie fototapety są w naprawdę ciekawych wzorach, zresztą obrazy też. Ja przepadam za oryginalnymi pejzażami w wyrazistych kolorach
.
Pracuję w sklepie z obrazami
Tapeta. Z doświadczenia wiem, że fototapeta bardzo szybko się nudzi 
https://dotwojegodomu.wordpress.com/
To zależy od fototapety, jaką się wybierze. Nieciekawa, szybko się znudzi
Tak naprawdę każdy element wystroju prędzej czy później się opatrzy.
-
karolina2667
- Jestem tu nowa :)
Zależy od fototapety, niektóre są kiczowate, ale dobrze dobrane potrafią wyglądac świetnie
http://www.conrad.pl/
Fototapeta. Oczywiście dobrej jakości i dobrze dobrana do wnętrza. Niektóre fototapety są przepięknie. Przy kolejnym remoncie pomyśle o takim rozwiązaniu.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"