Tajniki makijażu
-
Misia
Tajniki makijażu
Tajniki makijażu powinna znać każda kobieta. Przecież My drogie Panie musimy codziennie wyglądać pięknie. Macie jakieś własne tajniki?
-
madzia89m
Re: Tajniki makijażu
Oj długo by można było opowiadać
Moim sposobem, który sprawdza się zawsze w awaryjnych sytuacjach (typu nieprzespana noc) jest korektor pod oczy. Ukrywa zmęczenie, rozświetla buzię
Co do kosmetyków pielęgnacyjnych to staram się nie eksperymentować. Ale jeśli chodzi o makijaż to na tym polu szaleję. Ostatnio znalazłam całą serię poświęconą stylizacjom makijażowym na stronie dourody.pl
wcześniej nie znałam tego portalu, ale teraz wylądował u mnie z zakładce „ulubione”
sprawdźcie koniecznie
pozdrawiam 
-
dione
nieskromnie powiem, że ja już chyba sporo wiem o makijażu klasycznym, a teraz wiedzę należałoby poszerzyć o tajniki makijażu permanentnego, a że to akurat wymaga dość specjalistycznego kursu, to trzeba znaleźć szkołę, która potrafi dobrze do zawodu linergisty przygotować, najwięcej słyszałam o Centrum Szkolenia New Look, jest najbardziej popularne i sporo dobrych linergistów wyszło z tej szkoły, także może warto spróbować
-
aura
jeżeli chodzi o tajniki makijażu to dobrze jest udać się na jakiś kurs, który pomoże nam dowiedzieć się czegoś więcej na temat jak dzięki makijażowi można poprawić naszą urodę, w szkole Pro Activ widziałam dużo ciekawych kursów wizażu, oprócz tego klasycznego, również makijażu ślubnego, czy telewizyjnego, na tego typu kursach można dowiedzieć się naprawdę dużo ciekawych rzeczy
-
tusia25
No tak, kursy dobra sprawa, ale jaki wybrac skoro wybor jest ogromny.. Ja tam jak na razie to dorobilam sie tylko książki o makijażu:)
-
Dawid2003_pl
- Jestem tu nowa :)
W makijażu ważne są oczywiście różne sztuczki/ tajniki. Niestety potwrzeba jest tez wprawa. Nikt tak dobrze ie zrobi kreski ad powieka jak wprawiona ręka. ..
-
tusia25
Ksiazke mam Akademia Makijazu Katarzyny Kozlowskiej-Kolodziejskiej
Polecam ja, ale takze popieram dawida, trzeba miec tez wprawe.
Ja może nie jestem mistrzem w makijażu, ale coś tam umiem. Stosuję wiecej niż jedną barwę cienia na powieki, a to już chyba nie najgorzej
No i ładnie to wygląda. Chociaż to i tak nie to samo co wyjdzie spod ręki zawodowej makijażystki.
-
tusia25
no dokladnie, profesjonalista to profesjonalista. Ale tak jak mowilam ksiazki o makijazu naprawde sie przydaja i wiele pomagaja i ulatwiaja:) wszytsko krok po kroku opisane jak zrobic. Takze na youtube mozna zobaczyc sporo. Mozna w kazdej chwili zatrzymac lub cofnac film:)
-
reffina
W internecie też jest masa podpowiedzi, jak się malować, jak dobrać kosmetyki do typu urody...
Fakt, w necie znajdziesz wszystko
Ja ostatnio z netu uczyłam się jak nakładać podkłady i róże mineralne i spoko
Ja ostatnio z netu uczyłam się jak nakładać podkłady i róże mineralne i spoko