Tabletki antykoncepcyjne-pytania i odpowiedzi

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Lily of the Valley

Re: Nie robienie przerwy tabletki antykoncepcyjne

Post autor: Lily of the Valley »

oj ale sama sobie piwa nawazylas, na przyszlosc uwazaj troche
monica1986
Jestem tu nowa :)

Re: Nie robienie przerwy tabletki antykoncepcyjne

Post autor: monica1986 »

Wiec musze ten listek tabletek zjesc do konca tak ? :/ Kurde teraz to sie fatalnie czuje ... zoladek mnie boli :/ i piersi strasznie nie wiem co mam zrobic moja ginekolozka na majowce....
Ale to chyba nie mozna tak teraz ....przest lykac tych tabletek by zrobic te prrwe na ten "okres" zostalo mi 14 tabletek ... a czuje sie coraz gorzej
syller

Kupię Novinette

Post autor: syller »

Witam:) Kupię Novinette - najlepiej kilka opakowań, to dość pilna sprawa. Nie mogę udać się do lekarza po receptę, bo jestem w gipsie... Z góry dziękuję za pomoc:)
zeppelinowa

Tabletki antyyy!

Post autor: zeppelinowa »

Witajcie, jestem nowa! Otóż od pół roku mam chłopaka, od 2 miesięcy współżyjemy. Ja biorę już ponad 3 miesiące tabletki anty, ale do tej pory boimy się uprawiać seks bez gumki przy samych tabletkach. Zawsze biorę około 9-10 rano, codziennie, potem robię 7 dni przerwy, i 8 dnia zaczynam nowy blister. Moja ginekolog nic mi na ten temat nie powiedziała. Od kiedy można uprawiać seks bez gumki przy tabletkach? od 1 tabletki? Proszę o pomooooc!
Anka :)
Nala

Re: Tabletki antykoncepcyjne

Post autor: Nala »

Tak, jesteś bezpieczna już po wzięciu pierwszej tabletki, ale pod warunkiem że weźmiesz też drugiego dnia. Tak samo jesteś zabezpieczona podczas tej 7-dniowej przerwy jeśli masz zamiar zacząć następne opakowanie.
Bez obaw Kobietko, możecie spokojnie szaleć z chłopakiem. Jeśli bierzesz tabletki regularnie to nie musisz się niczym martwić. Powodzenia! :)
Magdalenka
Miła Kobietka

Post autor: Magdalenka »

dziewczyny
dopiero zaczęłam brać tabletki w niedzielę ... czy to jest normalne, że tak długo mi się utrzymuje okres, jeśli wcześniej był krótszy ??
kluskaaaaa

odsprzedam tabletki ARTIZIA

Post autor: kluskaaaaa »

Odświeżam temat :

odsprzedam tabletki antykoncepcyjne ARTIZIA
odpowiednik HARMONETu LOGESTu I KONTRACEPTu
po 22 zł są to normalne tabletki z aptek w pudełkach z ulotkami, mam zapas
można odebrać osobiście, mogę też wysłać

kontakt : [email protected]

co do komentarzy : data ważności jest do listopada 2015
paczkę mogę wysłać opcją za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2012 6:25 pm przez kluskaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
kluskaaaaa

mam do odsprzedania tabletki antykoncepcyjne po bardzo niskiej cenie, Tabletki te to : ARTIZIA odpowiednik HARMONETu LOGESTu I KONTRACEPTu w aptece kosztuja dwadziescia kilka zl ja sprzedaje po 22 zł bez latania po lekarzach czekania w kolejkach i begania po aptekach, nie ma tez klopotu z wiekszą iloscią opakowan (co u lekaża często bywa problemem) są to normalne tabletki z aptek w pudełkach z ulotkami

wiecej info pod adresem : [email protected]

Temat dalej aktualny
Ostatnio zmieniony sob sie 11, 2012 1:57 pm przez kluskaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
kluskaaaaa

Re: Jeanine - tabletki antykoncepcyjne

mam do odsprzedania tabletki antykoncepcyjne po bardzo niskiej cenie, Tabletki te to : ARTIZIA odpowiednik HARMONETu LOGESTu I KONTRACEPTu w aptece kosztuja dwadziescia kilka zl ja sprzedaje po 22 zł bez latania po lekarzach czekania w kolejkach i begania po aptekach, nie ma tez klopotu z wiekszą iloscią opakowan (co u lekaża często bywa problemem) są to normalne tabletki z aptek w pudełkach z ulotkami

wiecej info pod adresem : [email protected]
Ostatnio zmieniony sob sie 11, 2012 1:53 pm przez kluskaaaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
katarzyna95

zapomniana tabletka

Post autor: katarzyna95 »

biore tabletki antykoncepcyjne od 1. czerwca i dziś zapomniałam jednej, wzięłam po 2h. czy to zmniejsza zabezpieczenie?
karinam6

cilest opinie

Post autor: karinam6 »

cześć, jeśli któreś w Was przyjmowały tabletki Cilest, proszę o opinie, jakie były u Was skutki uboczne, jak się czujecie podczas przyjmowania i jak w wagą? :pisze:
Awatar użytkownika
mamajulci
Fajna Kobietka

Re: zapomniana tabletka

Post autor: mamajulci »

Nie nie zmniejsza. Natomiast i tak skutecznośc działania tabletek antykoncepcyjnych jest prawidłowa dopiero po dwóch tygodniach stosowania.
Justyna4

pominiecie tabletki..

Post autor: Justyna4 »

Witam.
Mam takie pytanie..
przed wczoraj nie wzięłam tabletki antykoncepcyjnej i dopiero wczoraj chyba przed północą albo i po wzięłam tą co pominęłam i tą co powinnam wziąć wczoraj..a słyszałam że tabletki anty do 4 godzin wchłaniają się..a po tym jak nie wzięłam na czas tabletki ochrona antykoncepcyjna jest osłabiona po dłużej niż12 godzin a wczoraj współżyłam ze swoim chłopakiem..możliwe jest żeby po takim wybryku jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże?czy raczej to jest mało prawdopodobne?proszę o odpowiedzi..
gość

Re: cilest opinie

Post autor: gość »

U mnie waga była bez zmian,natomiast powodowało stany lękowe i depresyjne,bezsenność, spadek pewności siebie, po odstawieniu tabletek przeszło pół roku nie zaszłam w ciążę.Przyjmowałam kilka lat z przerwami .
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Re: cilest opinie

Post autor: lokowka »

Też właśnie jestem ciekawa jak na mnie zadziałają. Od roku przyklejam plasterki evra, od lipca zaczynam swoją przygodę z cilest :P moja siostra je bierze 2miesiące i sobie chwali :) na początku jedynie bolała ją glowa, teraz wszystko ok
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Re: pominiecie tabletki..

Post autor: lokowka »

Wszystko powinnaś mieć na ulotce :)
Magdalenka
Miła Kobietka

Post autor: Magdalenka »

ja mam podobny problem ...
wczoraj nie wzięłam tabletki o tej godzinie co powinnam ...
wieczorem współżyłam ze swoim chłopakiem i po stosunku przypomniało mi się że nie wzięłam tabletki ...
i wzięłam ją zaraz jak mi się przypomniało ... minęło ok. 5h ...
czy jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ???
Awatar użytkownika
ewelina123

Post autor: ewelina123 »

cześć kobietki

z tego co ja się orientuję jeżeli nie wzięłaś tabletki a później uzupełniłaś dawkę na pewno nie zajdziesz w ciążę. W przypadku gdy będziesz chciała całkiem odstawić tabletki musi minąć pewien okres aby móc zajść w ciążę. Nie zdąża się to jednak z dnia na dzień :)
Bo biorąc tabletki regularnie - pozostają one w organizmie naszym przez pewien czas.

Po odstawieniu i "regeneracji organizmu" podobno można zachodzić w ciążę częściej

pozdrawiam
Obrazek
Aruena

Tabletki atYwia

Post autor: Aruena »

Witam!
Piszę do kobiet, które biorą/brały tabletki antykoncepcyjne atYwia.
Powiedzcie mi co o nich sądzicie. Przepisał mi je gienekolog, dodam że będą to pierwsze tabletki antykoncepcyjne jakie będę brała. I chciałabym się dowiedzieć jak wasze 'wrażenia" po ich zażywaniu.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Natalka994

Re: zapomniana tabletka

Post autor: Natalka994 »

Bzdura. Czy ktos jeszcze w ogole czyta to co znajduje sie na opakowaniu czy ulotce dolaczonej do tabletek?
Wiekszosc tabletek antykoncepcyjnych dziala tak - jesli zaczniesz brac tabletki w srodku cylku to niestety, ale musisz czekac siedem dni nim bedziesz miala stuprocentowa pewnosc, ze tabletki dzialaja. Lekarz najczesciej radzi by w tym okresie stosowac prezerwatywy. Natomiast jesli tabletke wezmiesz w ostatni dzien okresu lub pierwszy dzien po okresie, to daje Ci to prawie natychmiastowa ochrone.
Tabletki bierzesz o jednej porze dnia, mozesz sie spoznic z przyjeciem tabletki o 12 godzin; powyzej 12 godzin warto znow stosowac podwojne zabezpieczenie na conajmniej siedem dni, by byc stuprocentowo pewnym. Jesli zapomnisz tabletki w srodku cyklu i bedziesz uprawiala seks, to szanse na zajscie w ciaze sa niewielkie, jednak po dwoch tygodniach warto wyeliminowac taka ewentualnosc robiac test ciazowy. ;)

To tak w skrocie, na przyszlosc :)
Awatar użytkownika
Coca_Cola

Re: Tabletki atYwia

Post autor: Coca_Cola »

Stosowałam te tabletki przez 9 miesięcy i mogę Ci powiedzieć o nich tyle, że u mnie: nie było żadnych skutków ubocznych, jedynie co to były tylko rewolucje z plamieniami przez 3 pierwsze opakowania [adaptacja organizmu do hormonów], bardzo poprawiła mi się po nich cera, włosy, paznokcie również są mocniejsze i szybciej rosną (nie wiem czy to ma związek z Atywią, jeśli tak to fajnie) i ogólnie dla mnie tabletki super. Ostatnio pani ginekolog zmieniła mi Atywię na Madinette, ponieważ Atywii podobno nie można przyjmować dłużej niż 12 miesiecy. Niemniej jednak miej na uwadze, że każdy organizm jest inny i to co dla jednego jest okey, dla drugiego niekoniecznie.

Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
ewelina123

Mercilon

Post autor: ewelina123 »

Hey dziewczyny :)

Mam pytanie do Was, wiem, że to nie jest forum gdzie odpowiadają lekarze ale braliście go, jakie macie doświadczenia z nim związane. Po odstawieniu tych tabletek ?
Obrazek
aguszpi

pigulka i libido

Post autor: aguszpi »

od lat biore Cillest i juz nie planuje dzieci, jestem mezatka wiec brak mojego zainteresowania seksem wywoluje wiele nieporozumien w moim zwiazku-delikatnie mowiac. zaczynam zastanawiac sie nad zamiana metody antykoncepcyjnej, by moje libido wrocilo, by znow bylo normalnie, mam dopiero 30 lat a czuje sie jak zgorzkniala baba i caly czas mam poczucie winy. Wiem ze to wina pigulek. czy sadzicie ze sterylizacja to dobra metoda i czy sa jakies czynniki uboczne poza stala bezplodnoscia oczywiscie?
Awatar użytkownika
Coca_Cola

Re: pigulka i libido

Post autor: Coca_Cola »

Sterylizacja to dość poważna sprawa. W dodatku w Polsce ponoć jest ona nielegalna (?) gdzieś tak czytałam. Poza tym po podwiązaniu jajowodów nie ma odwrotu... Poza tym jej skuteczność przedstawia się tak:
-skuteczność rzędu 96,5% po trzech miesiącach,
-skuteczność rzędu 99,9% po sześciu miesiącach od wykonanego zabiegu.
(Informacje zaczerpnęłam z linku: http://abcantykoncepcja.pl/podwiazanie- ... ykoncepcja)

Zastanów się więc nad zmianą tabletek na inne, byc może te które bierzesz przyjmujesz za długo i konieczna jest zmiana na inne. Dobrze dobrane pigułki nie powodują spadku libido.

Pozdrawiam i życzę przemyślanych decyzji.
asdzxc

Re: pigulka i libido

Post autor: asdzxc »

aby cieszyć się z doznań mogę polecić coś dla Panów tabletki hasta man http://vitamarket.pl/p12148-Hasta-Man-T ... dzin-.html, rewelacja :fallinlove
ODPOWIEDZ