Seks po porodzie
Seks po porodzie
Mam blokady związane z seksem. Jestem po porodzie trzy miesiące. Generalnie ochota jest, ale strach przed kolejną ciążą mnie paraliżuje. Nie mam na razie przepisanych żadnych tabletek, straciłam ufność do męża, on chce niedługo starać się o kolejne dziecko, a ja niekoniecznie i on wie o tym i boję się, że odwinie mi numer i podczas seksu tej prezerwatywy nie założy. Wiem, że to brzmi dość komicznie, ale nie chce mi się z nim kłócić, więc szukam pomysłu jak ja mam się teraz zabezpieczyć?
Re: Seks po porodzie
Hmm no troche masz problem z mężem w takim wypadku.. Ja wróciłam do antykoncepcji zaraz jak przestałam karmić. Zaczęłam stosować belarę ,gdyz stosowałam ją wcześniej i bardzo mi pasowały te pigułki bo nie miałam po nich ani bólów głowy ani spadku libido ,więc to był dobry wybór.
Diafragma caya byłaby odpowiednia w twoim przypadku, facet nie musi wiedzieć, że włożyłaś, a jak prawidłodo jest założona, to facet nie ma jak wyczuć
wyrozumiałość partnera to chyba jedyny klucz do tego by wszystko powoli wracało do normy, jeszcze dobrze dobrana antykoncepcja, bo da poczucie bezpieczeństwa i odprężenia że nie będzie kolejne ciaży, ja wybrałam błonę wewnątrz pochwową, sama ją zakładam z żelem plemnikobójczym i jest ok