Tabletki anty a test ciązowy pozytywny
-
andzia3064
- Jestem tu nowa :)
Tabletki anty a test ciązowy pozytywny
Od 2 tygodni przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, jednak wcześniej nie stosowałam żadnych zabezpieczeń. Dzisiaj wykonałam test ciążowy z wynikiem pozytywnym. Jaka jest szansa że wynik jest wiarygodny??
-
lia23
Re: Tabletki anty a test ciązowy pozytywny
witaj,
a czy zaczęłaś brać tabletki antykoncepcyjne od pierwszego dnia miesiączki, bo wtedy jesteś zabezpieczona od razu, może zrób jeszcze jeden test?
a czy zaczęłaś brać tabletki antykoncepcyjne od pierwszego dnia miesiączki, bo wtedy jesteś zabezpieczona od razu, może zrób jeszcze jeden test?
Test jest wiarygodny dopiero po 14dniach od stosunku podczas którego potencjalnie doszło do zapłodnienia, więc szybko do lekarza, bo jeśli faktycznie jesteś w ciąży to dalsze przyjmowanie tabletek może być szkodliwe dla płodu.
-
andzia3064
Do zapłodnienia mogło dojść ostatni raz 2 tygodnie temu. Później pojawiła się miesiączka i zaczęłam brać anty.
-
lia23
zrób sobie jeszcze jeden test, bo jest ryzyko ciąży, jeśli do zapłodnienia mogło dojść przed braniem tabletek anty.
Test ciążowy pozytywny daje niemal 100 % szansy że to ciąża. Natomiast wynik negatywny nie zawsze świadczy o tym że nie jest się w ciąży
Mój test pozytywny potwierdzil sie dopiero po 4 próbie.
-
myszencja
Najlepiej idź do lekarza, bo jesli jestes w ciąży to nie powinnaś brać już tabletek
-
andzia3064
Byłam i jestem w 3tygodniu ciąży.
andzia3064 pisze:Byłam i jestem w 3tygodniu ciąży.
Gratulacje
Gratulacje
Niema to jak 
czytam wszystkie pytanie i odpowiedzi mysle mysle nagle odpowiedz
` byłam i jestem w 3 tyg. ciąży ` aż uśmiech się pojawił gratuluję
ja od pół roku kocham sie bez zabezpieczenia i nic ..
` byłam i jestem w 3 tyg. ciąży ` aż uśmiech się pojawił gratuluję
Lenkaaaa ;**