Tabletki a ciąża
Tabletki a ciąża
Witam. Od stycznia biorę tabletki antykoncepcyjne atywia. W tamtym miesiącu podczas 7 dniowej przerwy w odstawieniu tabletek kochałam się z chłopakiem doszło do wytrysku a kilka godzin później dostałam okres. Tabletki biorę codziennie zdarza mi się opóźnienie 2 godzin. Czy jest to możliwe żebym była w ciąży?
Re: Tabletki a ciąża
Poczytaj ulotkę, tam na pewno wszystko jest opisane. Jeśli ta przerwa wynikała z przerwy w tabletkach, która powinna być to nie powinnaś zajść w ciążę bo wtedy też jesteś chroniona, ale może jeśli czujesz dyskomfort to zapytaj lekarz o tabletki bez przerwy np. Vixpo,koleżanka bierze i się sprawdzają.
Vibin lub vibin mini też jest bez przerwy, nieco inny system niz vixpo, bo 21+7, ale też nie wybijasz się z rytmu
-
a_gatka
Przy żadnych, bo nie masz przerw pomiędzy blistrami, więc nie ma szansy, by się pomylić. 
Tak! Vines też są bez przerwy i panuje tak opinia że jak się takie tabletki bierze to jest mniejsze ryzyko że zapomnisz o nich bo podobno najczęściej dziewczyny zapominają do nich wrócić po tej 7 dniowej przerwie. Z drugiej strony przecież wystarczy sobie jakaś przypominajkę w tel ustawić i też będzie ok
-
a_gatka
Zawsze możesz wybrać pola ring i w ogóle odpadnie Ci problem pamiętania o tabletce. 
Miałam problem ze strasznym pms, bóle, rozdrażnienie, dopiero jak lekarz przypisał mi Vixpo to jest dobrze, do tego jestem zabezpieczona, Tabletki chronią cały czas pod warunkiem, że są brane regularnie, ale 100% nie ma nigdy.
niee raczej, dla pewnosci na przyszlosc mozesz sobie kupic diafragma caya i sie dodatkowo zabezpieczyc zeby miec spokoj na glowie