Tabletki a ciąża

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
Domi113
Jestem tu nowa :)

Tabletki a ciąża

Post autor: Domi113 »

Witam. Od stycznia biorę tabletki antykoncepcyjne atywia. W tamtym miesiącu podczas 7 dniowej przerwy w odstawieniu tabletek kochałam się z chłopakiem doszło do wytrysku a kilka godzin później dostałam okres. Tabletki biorę codziennie zdarza mi się opóźnienie 2 godzin. Czy jest to możliwe żebym była w ciąży?
Idźka89
Fajna Kobietka

Re: Tabletki a ciąża

Post autor: Idźka89 »

Poczytaj ulotkę, tam na pewno wszystko jest opisane. Jeśli ta przerwa wynikała z przerwy w tabletkach, która powinna być to nie powinnaś zajść w ciążę bo wtedy też jesteś chroniona, ale może jeśli czujesz dyskomfort to zapytaj lekarz o tabletki bez przerwy np. Vixpo,koleżanka bierze i się sprawdzają.
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Vibin lub vibin mini też jest bez przerwy, nieco inny system niz vixpo, bo 21+7, ale też nie wybijasz się z rytmu
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Przy żadnych, bo nie masz przerw pomiędzy blistrami, więc nie ma szansy, by się pomylić. ;)
Awatar użytkownika
freya
Miła Kobietka

Post autor: freya »

Tak! Vines też są bez przerwy i panuje tak opinia że jak się takie tabletki bierze to jest mniejsze ryzyko że zapomnisz o nich bo podobno najczęściej dziewczyny zapominają do nich wrócić po tej 7 dniowej przerwie. Z drugiej strony przecież wystarczy sobie jakaś przypominajkę w tel ustawić i też będzie ok
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Zawsze możesz wybrać pola ring i w ogóle odpadnie Ci problem pamiętania o tabletce. ;)
Idźka89
Fajna Kobietka

Post autor: Idźka89 »

Miałam problem ze strasznym pms, bóle, rozdrażnienie, dopiero jak lekarz przypisał mi Vixpo to jest dobrze, do tego jestem zabezpieczona, Tabletki chronią cały czas pod warunkiem, że są brane regularnie, ale 100% nie ma nigdy.
vantiel
Jestem tu nowa :)

Post autor: vantiel »

niee raczej, dla pewnosci na przyszlosc mozesz sobie kupic diafragma caya i sie dodatkowo zabezpieczyc zeby miec spokoj na glowie
ODPOWIEDZ