Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
Mam do was małe pytanko. Zostały mi przepisane tabletki orgametril, niestety w czasie ich przyjmowania jade na wakacje w związku z tym mam pytanie. Czy mogę pić alkohol? Tabletki mam zażywać wieczorem a jak wiadomo na ogół alkohol pije sie właśnie wtedy. Czy zaszkodzi mi to jakoś? Wiadomo, że nie zamierzam pić końskich ilości, no ale jednak na wakacjach chętnie wypiłabym kilka drinków. Ma któraś z was doświadczenia w tej kwestii?
Z góry dziękuje za pomoc
Tylko mnie nazywa kochaniem ,to mój teren pod jego ubraniem.
Zawsze piłam alko biorąc tabletki, problem jest aby pamiętać, czyli wziać zanim zaczniesz pić Dobrze dobrane tabletki nie utrudniają ci normalnego fukncjonowania, tylko palenie jest niewskazane, ale to też stałe a nie okazjonalne
Osobiscie uwazam , ze jesli bierzemy jakiekolwiek tabletki to nigdy nie powinnismy
pic alkoholu.
Wymyslanie i usprawiedliwianie z tej okazji jest moim zdaniem po prostu brakiem totalnej swiadomosci.
Alkohol zawsze spowalnia dzialanie tabletek , a takze powodowac rozne inne klopoty zdrowotne.
Przeciez kazdy z nas ma zupelnie inny organizm , wiec tez reakcja po zazyciu tabletki i wypiciu drinka moze
wplynac na jego funkcjonowanie.
Zawsze mowie, ze gdy cos zazywasz to nigdy nie lacz tego z alkoholem , nawet z minimalna iloscia.
No coz , kazdy robi jak uwaza , bo w koncu to jego zdrowko i on za nie jest odpowiedzialnym.
Może odrobina alkoholu nie zaszkodzi,jednak ciężko powiedzieć jaki akurat wpływ będzie miało to na Twój organizm i czy przypadkiem Ci nie zaszkodzi,podobnie jak papierosy. Najlepiej będzie jeżeli skonsultujesz to z lekarzem.
Uwazam , ze ryzykowanie i eksperymentowanie z wlasnym zdrowiem
to dzisiaj czesto stosowane praktyki.
A picie alkoholu i zazywanie lekow, to jedna z takich objetych owym ryzykiem praktyk.
Jak ktos to lubi, to w koncu jego sprawa.
Osobiście zdecydowanie bym odradzała takie praktyki ale rób co chcesz w końcu masz własny rozum i nie jesteś małolatą
P.S Pamiętaj że wątroba jest tylko jedna
Ja podobnie,tabletki i alkohol to nic dobrego dla organizmu,no wiadomo że można napić się trochę wina czy piwa,ale aby pić przez całą imprezę alkohole ciężkie- jakoś tego nie widzę.