tabletka72h PO mój syn poprosił o nia...
tabletka72h PO mój syn poprosił o nia...
witam was moj syn poprosił mnie ostatnio o ta tabletke ze niby jakas jego przyjaciółka wpadła z chłopakiem w co nie bardzo chce mi sie wierzyc,no ale ok czytałam ze to sa dobre tabletki które zapobiegaja ciazy po stosunku,macie jakies doswiadczenie w tym temacie?
Re: tabletka72h PO mój syn poprosił o nia...
Po pierwsze, to niech ta przyjaciółka pójdzie do ginekologa, skoro to ona wpadła. Lekarz bada przy wizycie czy nie doszło do zapłodnienia, jak tak to nie przepisze tabletki. Poza tym najbardziej skuteczne są w pierwszych godzinach, im później je przyjmie tym szanse maleją. Plus niektórzy lekarze przepisują 2 tabletki, jakby po pierwszej zaczęło się wymiotować czy miało biegunkę. Droga impreza.
Nic w tym dziwnego nie widze, że syn poprosil cie o taka tabletke. Powinnas sie cieszyć, że moze z tobą porozmawiac na ten temat. A ile ma lat twoj syn?
a może to jego dziewczyna mogła zajśc w ciąże i dla niej była ta tabletka...jako przyszła teściowa, załatwiłabym coś takiego swojemu synowi
I to jest dobre podejscie do sprawy. Ja rowniez bym swojemu dziecku załatwil recepte na te tebletki.
Chcialbym sie dowiedzieć, czy ten ojciec zalatwil synowi tą recepte na tabletke.
Tak udało mi się załatwić, ale problem nie zniknął. Chyba powinienem porozmawiać z synem. Tylko jak go przekonać do rozmowy?
wiesz facet z facetem powinien bez problemu dogadać. Nie wiem ile ma lat twoj syn..
Moj syn ma dopiero 17lat. A z ta rozmowa to nie takie proste, bo syn woli pogadac z kumplami zamiast ze mna.
No, wlasnie ten wiek dla takich młodocianych jest najgorszy, wola sie sugerować opinia swoich rowiesnikow , niz pogadac szczerze ze swoim ojcem. Ale probuj nawiazywać z nim dobry kontakt, moze sie przekona że z ojcem tez warto porozmawiac na tematy sexu , antykoncepcji.
-
JestemMartyna
- Miła Kobietka
Ja dodam post dla tych co może szukają jakiś informacji na temat tych tabletek: tabletka jest wypisywana na receptę, tabletkę można znaleźć w różnych cenach, ja nabyłam w Aptece w Tesco za 44zł z groszami, żadnych ubocznych objawów po zażyciu tabletki nie miałam.
Tyle co pisało że mogę mieć wcześniejszy okres
Tyle co pisało że mogę mieć wcześniejszy okres
To jeszcze nie jest taka droga ta tabletka. Bo ja slyszalem ze nawet placili co niektorzy prawie 100zl za tabletke. To nie rozumiem skad taka roznica cen jest?
-
JestemMartyna
- Miła Kobietka
z tego co ja czytałam wcześniej, szukając tabletki to są też takie które działają po więcej niż 72godzinach
i te właśnie tabletki są droższe.