Szkolenia BHP
Szkolenia BHP
Czy gdy zaczynałyście pracę na etacie to miałyście szkolenie BHP albo oceny ryzyka zawodowego? Jestem ciekawa bo z tego co ja pamiętam to nie miałam.
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
Re: Szkolenia BHP
xena, my mieliśmy szkolenia bhp organizowane już w pierwszym tygodniu pracy, jak masz umowę zlecenie lub umowę o pracę, to szkolenie bhp jest obowiązkowe, tak samo, jak badania wstępne, a w kolejnych latach - badania okresowe. Z resztą na stronce firmy szkoleniowej, która prowadzi też szkolenia z bhp jest wyraźnie napisane: "Szkolenia BHP mają charakter obligatoryjny–każdy pracodawca jest zobowiązany przeszkolić pracowników zakresie BHP." Możliwe, że podczas przyjęcia do pracy podpisałaś jakiś papierek o odbytym szkoleniu bhp i nawet o tym nie wiesz, bo wiele firm w ten właśnie sposób radzi sobie z wymogami kodeksu pracy.
Wszędzie są szkolenia BHP
Nawet na studiach, przez co non stop ktoś ze studentów pyta się ile trwa szkolenie bhp. Generalnie takie szkolenia są przyjemne bo nie trzeba nic robić tylko się siedzi i słucha
A trwają niewiele dłużej niż 2-3h.
Pozdrawiam
He, he! Przyjemne! Moje ostatnie szkolenie trwało 16 godzin
rozłożone na 2 dni! Nadgorliwy behapowiec zafundował takie dla kierowników. Wszyscy przysypiali a on filmy z wypadków na budowie pokazywał. Szczegół, że pracuję w księgarni. Na szczęście firma pozbyła się gościa.
No to trafiłaś na jakiegoś faceta, który miał chyba rozliczenie za godzinę szkolenia stąd tak przeciągałdrzemag pisze:He, he! Przyjemne! Moje ostatnie szkolenie trwało 16 godzinrozłożone na 2 dni! Nadgorliwy behapowiec zafundował takie dla kierowników. Wszyscy przysypiali a on filmy z wypadków na budowie pokazywał. Szczegół, że pracuję w księgarni. Na szczęście firma pozbyła się gościa.
Poproszę obowiązkowo zobaczyć na ranking jeśli chodzi o kredyty mieszkaniowe który w 2015 roku wielu osobom bardzo się przyda 
-
ola.nowik
Ja jak poszłam po raz pierwszy do pracy to również dostałam skierowanie na szkolenie z BHP. Przeprowadziła je firma BEST, która zresztą pod względem merytorycznym bardzo dobrze je poprowadziła. Polecam SPAM
Ostatnio zmieniony ndz kwie 21, 2013 9:14 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ja miałam takie szkolenie, było nawet bardzo ciekawe
-
olivvia
Ja miałam szkolenie za każdym razem, gdy zmieniałam pracę, to jest obowiązek pracodawcy. Ostatnie szkolenie odbywało się w postaci e-learningowej zorganizowane przy współpracy z Delphi BDU i chyba bardziej mi odpowiadało niż tradycyjne.
Myślę, że szkolenie BHP jest obowiązkowe i jeśli go nie miałaś masz prawo upomnieć się o nie do pracodawcy. Możesz poczytać o tym również sama: SPAM ale moim zdaniem Twój szef powinien Ci zagwarantować szkolenie 
Ostatnio zmieniony wt cze 10, 2014 11:53 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Szkolenie BHP jest obowiązkowe czy to w szkole na studiach czy w miejscu pracy. U mnie w firmie szkolenie przeprowadzali SPAM i powiem szczerze że dużo wynieśliśmy z tego szkolenia było przeprowadzone w sposób prosty i profesjonalny
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2014 2:58 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wszędzie zakład czy pracodawca organizują takie szkolenia bo zwyczajnie ich na to nie stać.
Ale w dużych firmach czy zakładach są one obowiązkowe przed rozpoczęciem pracy.
Ale w dużych firmach czy zakładach są one obowiązkowe przed rozpoczęciem pracy.
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
-
olivvia
Akurat gdy ja rozpoczęłam prace to razem ze mną przyszło 4 osoby, a więc było nas więcej. Szkolenie BHP mieliśmy przeprowadzone online, za pomocą platformy e-learningowej E-specjalistabhp. Wszystko poszło sprawnie i szybko, nie było 8-godzinnego siedzenia w sali wykładowej, jak u poprzedniego pracodawcy, a po prostu 2 godziny szkolenia online, później egzamin i otrzymanie dokumentów. Gdyby inne sprawy były równie szybko przeprowadzane to nie mielibyśmy żadnych opóźnień.
dziś już prawie wszystkie szkolenia BHP prowadzi sie online. Jak zakladałam swoją firme musiałam takie szkolenie odbyć. Znalazłam platforme online - jest ich wiele - zrobiłam dwugodzinny kurs, dostałam państwowy certfikat i po bólu... Tak więc dziewczyny nie bójcie się tego, a można być samemu swoją szefową i wreszcie zarządzanie swoim czasem eweoluuje w kierunku czasu prywatnego, równowagi zyciowej... motywacja do życia od razu rośnie. Nie masz wrażenia że to sprzedaż samego siebie do korpo - tylko wreszcie realizacja marzeń.
http://www.szkolenia-menedzerskie.pl