szampony
-
maKiKi
Re: szampony
Firma
Oriflame została założona w Szwecji w 1967 roku. Oriflame to naturalne, szwedzkie kosmetyki. ORIFLAME- to dary natury dla naturalnego piękna. Naszym celem jest zaproponowanie produktu dla każdej kobiety a jego skuteczność ma być widoczna nie w cenie
ale na twarzy.
zainteresowanych kosmetykami Oriflame zapraszam na stronę
:
http://www.maniana.mojeori.pl
pozdrawiam serdecznie
Oriflame została założona w Szwecji w 1967 roku. Oriflame to naturalne, szwedzkie kosmetyki. ORIFLAME- to dary natury dla naturalnego piękna. Naszym celem jest zaproponowanie produktu dla każdej kobiety a jego skuteczność ma być widoczna nie w cenie
ale na twarzy.
zainteresowanych kosmetykami Oriflame zapraszam na stronę
:
http://www.maniana.mojeori.pl
pozdrawiam serdecznie
-
Lady_Sisi
Też używam wymienionych przez Was szamponów, ale muszę przyznać, że mam nieco zniszczone włosy i łamliwe niestety... Dlatego też zastanawiam się nad kupnem profesjonalnego szamponu, który zwiększy ich wytrzymałość. Na rynku dostępny jest np. Resurrection Shampoo Bed Head Tigi ......... Czy któraś z Was słyszała może o nim?
treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
proszę nie spamować
-
superpiekara
bardzo sobie cenie kosmetyki firmy ziaja, teraz ma bardzo fajną zapachową serię szamponów do różnych rodzajów włosów. nie są drogie. nie zamienię ich na inne (a przynajmniej na razie:))
-
Caffeine
Pantene ma dobre szampony, czasem kupuje też elseve albo timotei. Generalnie nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia, jakiego używam szamponu.
-
dzo
dla mnie szampon ma ogromne znaczenie
bo od tego zależy kondycja moich włosów
Najgorszy szit jaki kiedykolwiek użyłam to szampony Fructis i Avon
Najgorszy szit jaki kiedykolwiek użyłam to szampony Fructis i Avon
-
Caffeine
Nie zgodzę się, kondycja włosów zależy przede wszystkim od tego, jak się odżywiasz. Szampon może najwyżej wpływać na szybkość przetłuszczania się włosów, na ich wygląd po umyciu, ale mnie ten "problem" nie dotyczy, bo i tak po myciu nakładam odżywkę albo maskę.
-
dzo
Nie musisz się zgadzać
odżywianie i owszem że ma znaczenie ale dla mnie szampon również je ma

-
ABCbielizny
Jak dla mnie najlepsze szampony są z firmy avon, swego czasu używałam fructis i też moje włosy były gładkie i zdrowe.
-
greencat
Dziewczyny! Ostatnio zauważyłam, że na moich włosach pojawił się łupież... Nigdy wcześniej go nie miałam, więc jestem bardzo niepocieszona tym faktem
Wiem, że na rynku jest wiele szamponów/leków przeciwłupieżowych, ale czy któraś z Was mogłaby mi szczególnie polecić jakiś wybrany? Bardzo proszę o radę
-
superpiekara
ja od jakiegoś czasu używam szamponów ziaji, ale zauważyłam, że strasznie mi wypadają włosy i zrobiły się suche i ciężko się rozczesują, wydaje mi się, że to nawet nie wina szamponu ale ostatnio dużo farbowałam i źle się odżywiam, zamierzam teraz zmienić szampon ale do końca nie wiem na jaki, koleżanka mi powiedziała o Beatwell od Vivetia ale to nowość i nie wiem czy już może któraś z was zdążyła go zakupić treść zmieniona przez moderatora wyczytałam, że zapobiega wypadaniu włosów, przetłuszczaniu się, oraz rozdwajaniu się końcówek. co mi się spodobało po przeczytaniu notki na jego temat to to że jest naturalny i nie testowany na zwierzakach:)
jeśli któraś z was już się z nim zapoznała to napiszcie proszę!
proszę nie spamować
jeśli któraś z was już się z nim zapoznała to napiszcie proszę!
proszę nie spamować
-
Maurelia
Ja co jakiś czas zmieniam szampon, ponieważ moje włosy się przyzwyczajają. Obecnie przerzuciłam się na biovax. Ma on tą zaletę, że nie zawiera parabenów, SLES, SLS, glicolu propylenowego. Składniki te uczulają, a nawet wywołują stany zapalne. Przyczyniają się do powstawania łupieżu, swędzenia i przesuszenia skóry głowy.
-
gohusia
Czy ktoś z Was ma problem z łupieżem? Ja mam zamiar zaopatrzyć się w szampon Pirolam ponoć bardzo dobry jest. zna ktoś z Was? jak sobie radzicie z problemem łupieżu?
-
superpiekara
używam jednego szamponu już dłuższy czas ale pojawił mi się problem bo włosy, które normalnie mam proste, ciężkie, zaczęły mi się puszyć po umyciu i wysuszeniu. nie wiem jaka może być tego przyczyna i jak mogę temu zaradzić. czego stosujecie do ich pielęgnacji? albo czego unikacie?
-
gohusia
Właśnie skład nizoralu mi nie za bardzo pasuje. włosy po nim są dziwne, bardzo szybko się przetłuszczają, mam takie wrażenie.
Pirolam ma ciut inny skład, główny składnik to cyklopiroks, substancję o udokumentowanym działaniu przeciwłupieżowym. Dlatego myślę, że spróbuję.
Pirolam ma ciut inny skład, główny składnik to cyklopiroks, substancję o udokumentowanym działaniu przeciwłupieżowym. Dlatego myślę, że spróbuję.
-
Paulina13
Jeśli szukacie szamponów przeciwłupieżowych to bardzo dobry na tę przypadłość jest Selsun Blue. A poza tym ja dla siebie odkryłam szampon piwny Joanny do włosów przetłuszczających się-przyznaję, że jest ok i po jego używaniu uważam, że wcale nie trzeba kupować bardzo drogich kosmetyków, by dostać dobry jakościowo kosmetyk.
-
gohusia
Wydaje mi się, że lepiej łupież leczyć preparatami z apteki a nie ze sklepu z kosmetykami. jednak to choroba skóry a nie tylko defekt kosmetyczny. ja wolę wydać więcej ale aby efekt był długotrwały.
-
nikozja83
Ja często zmieniam szampony - nie wiem, może to głupi zabobon, ale ktoś kiedyś powiedział mi, że powinno się często zmieniac szmpny, żeby włosy się nie "przyzwyczaiły"...
Najczęściej wybieram szampony do włosów suchych(no bo takie mam
), a szczególnie lubię firmę Pantene.
proszę nie spamować
proszę nie spamować
Ostatnio zmieniony pn maja 30, 2011 10:35 am przez nikozja83, łącznie zmieniany 1 raz.
-
santi
Ja po Pantene dostaje łupież :/
Tak poza tematem,to czy na tym forum nie działaja w ogóle buzki,czy tylko mi nie działaja?
Tak poza tematem,to czy na tym forum nie działaja w ogóle buzki,czy tylko mi nie działaja?
-
dzo
działająsanti pisze: Tak poza tematem,to czy na tym forum nie działaja w ogóle buzki,czy tylko mi nie działaja?
-
santi
Ale jak klikam na którąś,to nie wskakuje mi,może musze cos właczyc albo cos?
-
a_gatka
Moje piękne włosy mają teraz wojnę z łupieżem :/ Zatem aktualnie stosujemy Pirolam - z niezłym skutkiem nawiasem mówiąc, bo leczy i pielęgnuje jednocześnie. Znacie go?
-
gohusia
słyszałam o nim dobre opinie. napewno efekt jedt długotrwały i to raczek kosmetyk lek a nie sam szampon. Ale wiem, że trzeba go stosować według zaleceń na opakowaniu.a_gatka pisze:Moje piękne włosy mają teraz wojnę z łupieżem :/ Zatem aktualnie stosujemy Pirolam - z niezłym skutkiem nawiasem mówiąc, bo leczy i pielęgnuje jednocześnie. Znacie go?
napisz jakie skutki? jaki efekt stosowania.
-
eveline
Szukając jakichkolwiek sprawdzonych informacji w internecie na temat odżywek regenerujących do włosów natknęłam się na takie coś:
http://www.godealla.pl/promocja/poznan/ ... isz-990-zl
Czy któraś z Was może stosowała preperaty jednej z tych firm? Nie chciałabym kupować czegoś (nawet w promocyjnej cenie), czego potem bym żałowała.
http://www.godealla.pl/promocja/poznan/ ... isz-990-zl
Czy któraś z Was może stosowała preperaty jednej z tych firm? Nie chciałabym kupować czegoś (nawet w promocyjnej cenie), czego potem bym żałowała.