Suknie ślubne -Jaką wybrać?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
MalgosiaAS
Jestem tu nowa :)

Re: Suknie ślubne -Jaką wybrać?

Post autor: MalgosiaAS »

Srebrne suknie prezentują się fajnie.
Moja pasja to ArtSrebro
Awatar użytkownika
kajametrowska
Miła Kobietka

Post autor: kajametrowska »

Wybierz taką która Ci się podoba. Nie patrz się na innych, bo to Ty musisz się w niej czuć jak królewna :)
guanga

Post autor: guanga »

Dokładnie! Suknia powinna odzwierciedlać gust i styl panny młodej oraz subtelnie podkreślać jej urodę i walory, a nie przytłaczać i grać pierwsze skrzypce ;)
http://iguana.pl/
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Trzeba przymierzyć mnóstwo sukien bo może się okazać że ta wymarzona, wyśniona wcale nie będzie dobrze leżeć...
Ja najlepiej się czułam w sukni, która na wieszaku wcale mi się nie podobała i wcale jej nie chciałam mierzyć, a te które mi się podobaly - odpadały po przymierzeniu.
Awatar użytkownika
eGirl
Miła Kobietka

Post autor: eGirl »

Ja już jestem po ślubie i miałam suknię taką
suknie.jpg
ale teraz troszkę ciałka mi przybyło i mogłabym się zdecydować na coś innego i wybrałabym coś z tych:
Obrazek
Obrazek
Wiem, że niektóre suknie są bardzo drogie ale coraz częściej spotykam się z tym, że dziewczyny odkupują od innych dziewczyn.
Sama odkupiłam swoja suknię i co najlepsze jeszcze udało mi się ją sprzedać w 2 miesiące po swoim ślubie. Dużo jest teraz różnych portali a ja wystawiałam tutaj SPAM i niekoniecznie za suknie trzeba zapłacic 3000 lub 4000zł :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw lis 14, 2013 8:59 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Eleganckie zaproszenia ślubne www.klara-wedding.pl
Awatar użytkownika
eGirl
Miła Kobietka

Post autor: eGirl »

A suknia bardziej mi się podoba ta 1. Vera Wang, ale to moje zdanie :D
Eleganckie zaproszenia ślubne www.klara-wedding.pl
MONIKA_17972

Post autor: MONIKA_17972 »

To pytanie: Jaką suknię ślubną wybrać? zadaje sobie chyba każda z nas przed ślubem. Osobiście także miałam wielki dylemat z tym związany ale na szczęście pomogła mi koleżanka i poleciła fajną opcję na rozwiązanie tego problemu :) Na stronie (od razu Wam ją podaję) : SPAM można zamówić analizę ślubną, gdzie dobrany zostanie dla Was fason, kolor, materiał, welon, biżuteria i stroik. Jeden problem związany ze ślubem "sam" może się rozwiązać, polecam wszystkim niezdecydowanym.
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 5:56 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

A ja bardzo chcę coś w takim stylu:

Obrazek

Obrazek
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ta druga strasznie mi się podoba :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Taa ostatnia fajna. Dużo zależy tez od figury czy chcesz ukryć ciałko czy je wyeksponować. Suknia jaka by nie była, jeśli jest dobrze dobrana do figury to nie ma szans żeby źle wyglądać.
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
kinga81
Fajna Kobietka

Post autor: kinga81 »

Stawiam na prostotę, chociaż podobają mi się niektóre suknie ślubne, ale jakoś siebie nie widzę w tiulach, falbankach i rozkloszowaniach typu księżniczka, itp. Jeszcze najprędzej coś z koronki bym wybrała, ale fason normalny, nie wiem czy nawet nie do kolana/pół łydki :)
Pamiętam jak z koleżanką chodziłam szukać sukni. Ta która jej się podobała była bardzo prosta, ale dosyć droga. Gdy przyszłyśmy po ok. 2 tygodniach i powiedziała, że szuka czegoś na poprawiny - ta sama sukienka okazała się tańsza o połowę ;p
gosia-93

Post autor: gosia-93 »

Cześć a co sądzicie o zamawianiu sukni ślubnej przez internet?
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

To zależy...jaka masz figurę, jaka sukienka itd... Ja osobiście akurat dla siebie bym nie zmamawiała, ale to u mnie kwestia figury i dopasowania sukienki. Ja swoją szyłam u krawcowej - i wyszło mi stosunkowo niedrogo, a sukienka była super - tak jak chciałam :)
Awatar użytkownika
MelonowaAga
Miła Kobietka

Post autor: MelonowaAga »

nigdy gosiu nie zamawiaj sukni slubnej przez internet.
Ola!Marco

Suknia ślubna. Wielkie problem...

Post autor: Ola!Marco »

Zależy mi, żeby suknia ślubna była skromna, żeby się nie świeciła. Od dwóch miesięcy oglądam suknie ślubne i nic. Ja jestem niska, bo mam 168 cm wzrostu, chce ubrać obcasy z 10 cm, bo mój narzeczony ma 182 cm wzrostu. Kompletnie nie wiem jaką sukienkę wybrać, bo mój narzeczony jest wysoki, ale nie jest postawny. Chodzi o to, że jeśli stoi sam to wygląda normalnie, a jak stoi obok jakiegoś faceta to już widać, że jest inny. Przy wzroście 180 waży 75 kg ale ma rozbudowane mieście. I nie wygląda jak paker. Nie wiem jaką sukienkę powinnam mieć żeby wyglądać przy nim normalnie, czyli, żeby mi nie dodawała kilogramów, no cóż chuda nie jestem ważę 50 kg, ale walczę. No i nie chciałabym wyglądać jak w ciąży, bo tai efekt uzyskuje po sukienkach odcinający pod biustem. Kobity błagam pomóżcie !
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

A byłaś już w jakimś salonie czy u krawcowej? Tam mogą coś doradzić. Albo wklej zdjęcia sukienek, które Ci się podobają i pooglądamy :)
Ja swoją szyłam u krawcowej - super kobieta, potrafiła doradzić i odpowiednio dobrać (i fason i materiał itd.).
retolek

Re: Sukienki na wesele -Którą wybrać?

Post autor: retolek »

jak dla mnie też jedynka na pewno odpada jeśli mowa o weselu ;p 3 może być chociaż ja widziałam ciekawsze zwyczajnie na aukcjach i w sklepach internetowych SPAM
Ostatnio zmieniony ndz paź 19, 2014 11:20 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wklejamy zdjęcia, nie linki
ODPOWIEDZ