Sukienki typu transformers
-
anetkawisnia
- Jestem tu nowa :)
Sukienki typu transformers
Co raz głośniej robi się o sukienkach, które można zakładać na wiele różnych sposobów. Ponoć fajnie się układają jako spódnice, spodnie, bluzki. Słyszałyście o czymś takim? Co o tym sądzicie? Czy to jest jakiś trend w czasach kryzysu?
Re: Sukienki typu transformers
A gdzie można taką sukienkę zobaczyć? bo jakoś próbowałam wygooglać - i nic 
A ja wygooglałam
Wyglądają np tak http://www.onemore.pl/image/data/main.jpg
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
Ooo, no super! Fajnie, ze to znalazłaś, Tinuviel! Tam na tej stronie głównej jest nawet filmik "instruktażowy" jak zakładać, widziałaś: [link usuniety]
Widziałam
Fajna sprawa! Mi by się przydała taka kiecka na różne wyjazdy. Np na działkę
W podróży jechałabym w sukience a na działce zmieniała na luźne spodnie
Żyć nie umierać!
I ile miejsca w torbie
Widziałam też kiedyś filmik jak zrobić sukienkę ze zwykłej flanelowej koszuli! I muszę przyznać, że wyglądało to całkiem nieźle 
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
No a ja spotkałam się w sieci z różnymi opiniami, chociaż nikt z tych, którzy mają tą kieckę się nie wypowiadał. Jednym słowem, trzeba samej to sobie sprawić i sprawdzić 
Fajna sprawa - na pewno za ich pomocą można by stworzyć wiele ciekawych stylizacji. Będę śledzić ten trend 
-
marzenka29
- Jestem tu nowa :)
Też mi się to obiło o uszy. Może macie jakieś fajne przykłady?
Kilka postów wyżej podany jest link.
Lubię rzeczy, które można kreatywnie wykorzystywać i łączyć w różny sposób, więc jestem jak najbardziej na tak. 
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
Wow, wygląda świetnie, ale ciekawe, czy w codziennym użyciu to też jest takie proste i wygodne zrobić z tego samego ubrania i tunikę, i spódnicę, i spodnie...
"Nie macie pojęcia, jak kiepskie mam o sobie zdanie i jak mało na nie zasługuję" W.S. Gilbert
-
jalola
Nie spotkałam się z czymś takim, żeby z bluzki zrobić spodnie. owszem z sukienki można zrobić wiele rzeczy, ale spodni chyba się nie da. w dzień dobry TVN maja teraz taki kącik o robieniu fajnych rzeczy z ubrań. np. z koszuli męskiej można zrobić spódniczkę, sukienkę, albo top.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MonikaKosmyk
- Miła Kobietka
Świetna, to dobry pomysł, jestem na tak 
Szydełkowe prace babci Asi http://tnij.org/5etm