Studia + praca...
Re: Studia + praca...
Ja studiuje zaocznie i pracuje - spokojnie da się pogodzić
Pracodawcy chętnie zatrudniają studentów bo nie muszą płacić im składek ZUS - tak działa tzw. umowa studencka
POzatym każdy pracodawca chce żeby jego pracownik podnosił kwalifikację to świadczy o tym , że się rozwija. Problem jest tylko (tak było u mnie ) z pracą w weekendy, bo miałam zjazdy co tydzień a oni wymagali żeby pracować co drugi weekend wiec ostatecznie zrezygnowałam bo studia były dla mnie ważniejsze ;0
-
szperaczka
- Jestem tu nowa :)
Mnie udaję się to godzić i wydaje mi się że wszystko zależy od chęci a charakter pracy nie ma znaczenia, jednak tak jak już padało wcześniej trzeba trafić po prostu na wyrozumiałego pracodawcę 
Ja studiowalam i pracowalam.
Studiowalam zaocznie więc tylko co drugą sobotę musialam mieć wolne z pracy.
A pracowałam w biurze w ubezpieczeniach gdzie firma zatrudniała właśnie tylko studentów bo wtedy płacili za nas tylko podatek, żadnego zusu, zadnych ubezpieczeń. To się nazywało wyzysk ale jak się mieszka z rodzicami, studiuje to się godzi i na takie wyzyskiwanie....
Zarabiałam właściwie na swoje wydatki bo na studia dawala mi babcia a utrzymywala mama. Kokosów nie miałam więc na swoje wydatki starczało.
Studiowalam zaocznie więc tylko co drugą sobotę musialam mieć wolne z pracy.
A pracowałam w biurze w ubezpieczeniach gdzie firma zatrudniała właśnie tylko studentów bo wtedy płacili za nas tylko podatek, żadnego zusu, zadnych ubezpieczeń. To się nazywało wyzysk ale jak się mieszka z rodzicami, studiuje to się godzi i na takie wyzyskiwanie....
Zarabiałam właściwie na swoje wydatki bo na studia dawala mi babcia a utrzymywala mama. Kokosów nie miałam więc na swoje wydatki starczało.
-
sabinamusial
Dodatkowo praca w trakcie studiów pomaga nam na spełnienie cudownego warunku pracodawców: Absolwent, świeżo po studiach, min. 3 lata doświadczenia. :/
depilacja kraków
- ZamyślonAna.
Ja w sumie od razu po średniej szkole poszłam i do pracy i na studia. Ciągne tak już 3 rok i daje rade:) Przede wszystkim nauczyło Mnie to organizacji czasu:) Moim zdaniem jak najbardziej da się to pogodzić, tylko trzeba mieć dużo sił i chęci do działania:) Więc zgadzam się z wypowiedziami powyżej że to zależy od człowieka... Jeden sobie poradzi, przetrzyma, a drugi poprostu woli wygodniej żyć i się nie przemęczać więc wybierze inną formę studiowania ' bardziej przyjemną' 
"Każda chwila to SzAnsa
żeby wszystko zmienić" - dbaj o swoje szczeście:)
żeby wszystko zmienić" - dbaj o swoje szczeście:)
-
FFreshGirl
Post zmieniony na prośbę autorki
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2015 11:10 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
ja łączę pracę ze studiami, ale w czasie sesji było naprawdę ciezko ;/ ale się udało 
http://www.satya.pl/
-
L...
ja pracuje na pelen etat i studiuje na dodatek, jesli sie chce to sie da, choc jest ciezko. 
nikt nie mówił że będzie łatwo
sama ledwo mam czas na jakiś odpoczynek, ale daję radę 
-
L...
ale ja nie mowie ze oczekiwalam ze bedzie latwo
na wszystko co warto trzeba zapracowac sobie w zyciu, niestety lub stety
na wszystko co warto trzeba zapracowac sobie w zyciu, niestety lub stety
Ja nie miałam z tym problemu
Pracowałam na pełen etat, czasem na więcej - jeszcze pomagałam wieczorami przy cateringach, imprezach firmowych itd. W weekendy przychodziły studia i jakoś dałam radę
jak się chce to nie ma problemu - dodatkowo... nie ma się czasu na problemy 
http://www.amadu.pl
U mnie na uczelni wszyscy, cała grupa pracuje na etacie i studiuje i w zasadzie nikt nie narzeka 
http://www.feromony-info.pl
Witajcie, jako meski czlonek forum (haha) moge powiedziec tylko tyle, na ostatnim roku warto poszukac stażu - i pracowac nawet za darmo.. zawsze to lepsze niz siedzenie, tracenie czasu, i narzekanie.
Pamietajcie ze czas idzie nie ustannie i nalezy go wykorzystac do perfekcji.
Pamietajcie ze czas idzie nie ustannie i nalezy go wykorzystac do perfekcji.
-
a...
Ja pracowałam i studiowalam zaocznie, ale praca była od poniedziałku do piątku, więc problemu nie było. Wiem, że dużo osób godzi pracę i studia dzienne. Tylko wtedy trzeba mieć farta do pracodawcy, który pod Ciebie ułoży grafik, albo mieć luźne studia, gdzie też nie bedzie problemu z przenoszeniem zajęć. Moja praca nie nadawała sie do łączenia jej ze studiami dziennymi. Za to siostra pracuje na pełen etat i studiuje dziennie. Ma kilka krokow do uczelni, ma luźne godziny pracy i może odrobić, pracuje w zawodzie i nawet przełożona ją namawiala do takiego rozwiązania. Także da sie. 
Oczywiście, że można dać radę z pracą i studiami jednocześnie, ale nie ma się co łudzić, że będziemy zbierać pochwały za super wydajność w pracy i dostawać same piąteczki na studiach.bucik pisze:nikt nie mówił że będzie łatwosama ledwo mam czas na jakiś odpoczynek, ale daję radę
Wynajem podnośników w Warszawie
-
Amaretto
Da się to połączyć
Myślę nawet,że jest to o wiele bardziej opłacalne ponieważ przyszły pracodawca może zwracać uwagę na doświadczenie jakie zyskaliśmy..
Mój mąż aktualnie studiuje informatykę na Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (informatykę) i jest bardzo zadowolony. Specjalizacja jest poszukiwana. Już na studiach znalazł pracę w zawodzie i zarabia całkiem konkretne pieniądze.Oczywiście narzeka czasami,że jest ciężko ale moim zdaniem może się tylko cieszyć
Mój mąż aktualnie studiuje informatykę na Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa (informatykę) i jest bardzo zadowolony. Specjalizacja jest poszukiwana. Już na studiach znalazł pracę w zawodzie i zarabia całkiem konkretne pieniądze.Oczywiście narzeka czasami,że jest ciężko ale moim zdaniem może się tylko cieszyć
-
babeczka27
ja chyba od października przejdę na studia zaoczne. został mi tylko rok i chciałabym już zostać w pracy, skoro udało się znaleźć pracę na wakacje. Troche martwie się jak to będzie, bo pisanie pracy mnie czeka, ale ludzie nie takie sytuacje muszą godzic i dają radę, więc ja tez dam:)