właśnie kończę magisterkę i zastanawiam się nad jakąś podyplomówką. Co o tym sądzicie? Jakie są wasze doświadczenia - warto poświęcać czas na kolejne studia? Dodam tylko, że mam już pracę
Studia podyplomowe - czy warto?
Studia podyplomowe - czy warto?
Hej dziewczyny,
właśnie kończę magisterkę i zastanawiam się nad jakąś podyplomówką. Co o tym sądzicie? Jakie są wasze doświadczenia - warto poświęcać czas na kolejne studia? Dodam tylko, że mam już pracę
Re: Studia podyplomowe - czy warto?
Też ostatnio myślę o podyplomowych ... ale najbardziej szkoda mi pieniędzy
Jeśli ma to dodać tobie wiedzy, albo ma przyczynić się do samorozwoju to myślę, że warto. Też mam pracę, a podyplomowe czasami mogą coś dać, szczególnie, że często są mocno ukierunkowane w danym temacie.
chirurgia intymna - intymnie bez problemów 
Kochana,
myślę, że zawsze warto się kształcić. Studia podyplomowe są ważne. Poza tym - swoje horyzonty trzeba poszerzać, a nie stać w miejscu. Być może Twój pracodawca doceni to, że mimo to, iż masz pracę, wciąż masz ambicję, by się kształcić. Zatem moim zdaniem odpowiedź na Twoje pytanie jest jednoznaczna.
myślę, że zawsze warto się kształcić. Studia podyplomowe są ważne. Poza tym - swoje horyzonty trzeba poszerzać, a nie stać w miejscu. Być może Twój pracodawca doceni to, że mimo to, iż masz pracę, wciąż masz ambicję, by się kształcić. Zatem moim zdaniem odpowiedź na Twoje pytanie jest jednoznaczna.
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
-
dradziszewska
- Fajna Kobietka
Ja mam skończone studia inżynierskie, magisterskie i podyplomówkę, znam się na tym co robię i warto było. Te dwa lata zlecą chwila moment a papier wi wiedza zostanie.
BeautyExpert - opinie i pytania pacjentów, odpowiedzi najwybitniejszych specjalistów, opisy zabiegów medycyny estetycznej i chirurgii plastycznej, porady.
moim zdaniem jak masz okazję to warto iść dalej się kształcić. Zawsze to jest dodatkowa wiedza która może być potrzebna np w pracy.
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
Moim zdaniem warto. Co prawda studia podyplomowe są drogie, na rok przy kilku zjazdach ale zawsze warto się dokształcać w danej dziedzinie, która nas interesuje. Wybór takich studiów jest bardzo szeroki więc na pewno można znaleźć coś dla siebie. Często także pracodawcy wymagają od nas aby na takie studia się udać, czasami nawet proponują dofinansowanie.
“Never let the fear of striking out keep you from playing the game”
Zobacz czym się zajmuję >> http://hrownia.pl/
Zobacz czym się zajmuję >> http://hrownia.pl/
Ja uważam, że studiów nigdy za wiele, ale generalnie bardzo lubię zdobywać nową wiedzę i chciałabym zostać profesorem
Zależy, czy chcesz iść na studia, żeby dalej się rozwijać, czy masz w tym jakiś inny cel. Ja zawsze studiowałam bo chciałam, dla własnego rozwoju, niekoniecznie dla pieniędzy, ale w sumie wybrałam dochodowy kierunek, więc nie narzekam. A teraz za tydzień zaczynam kolejne studia, bo wymyśliłam sobie, że może kiedyś będę chciała zmienić zawód i wtedy nowe studia mi się przydadzą, a przy okazji rozwiną moje zainteresowania.
Warto iść na studia podyplomowe, tylko najlepiej by było, gdyby były one dostosowane np do branży, w której pracujesz, albo będziesz chciała pracować. Podyplomówki to już nie to samo, co studia.
A co za studia sobie wybrałaś?Ivuka pisze:A teraz za tydzień zaczynam kolejne studia, bo wymyśliłam sobie, że może kiedyś będę chciała zmienić zawód i wtedy nowe studia mi się przydadzą, a przy okazji rozwiną moje zainteresowania.
http://www.kuzniawsiodelku.pl podróże po śląsku i nie tylko pokazujące piękno tych terenów
- cukier puder
- Miła Kobietka
ZAWSZE warto 
"Can't you see there's a world out there?
Don't be scared"
Placebo 'Pity Party'
Don't be scared"
Placebo 'Pity Party'
Też myślę, że warto. Zawsze warto inwestować w siebie
Już lepiej zapisać się na jakieś kursy (często mniej płatne), albo do jakiejś szkoły policealnej żeby zdobyć praktyczne umiejętności.
biuroszkola.pl - tablice magnetyczne
A może lepiej iść na kolejne normalne studia? Po co Ci podyplomówka?
http://www.eaiib.agh.edu.pl/studia,kier ... cynie.html
Pewnie chodzi o czas
Całe studia trwają minimum 3 lata, no chyba że magisterskie 2 lata po licencjacie i 1,5 po inż, a podyplomowe tylko rok 
Obecnie to każdy pracodawca ciśnie żeby się szkolić, a już najlepiej w swoim zakresie, bez wykładania kasy przez niego. Muszę się rozejrzeć za jakimiś podyplomowymi studiami, przydały by mi się uprawienia pedagogiczne, bo to mi otwiera też inne mozliwości pracy.
warto pewnie że wartyo zawsze jakies wykształecenie !
Podział majątku Poznań
Oczywiście, ze warto się szkolić. Mam wielu znajomych, którzy już 2 lata po studiach szukają studiów podyplomowych. To dla niech naturalna ścieżka rozwoju. Coraz więcej dziedzin życia zmienia się tak szybko, że trzeba się ciągle dokształcać. Tu już nie tylko medycyna, ale np. księgowość, prawo czy marketing to dziedziny w których nie można zostać tylko na podstawowym wykształceniu. W Centrum Kształcenia Podyplomowego w Łodzi co semestr powstają nowe kierunki studiów podyplomowych zarówno w trybie weekendowym jak i internetowym.
Jasne ze warto, ja pracuje w kierunku jaki skonczylam wlasnie na podyplomowce. A konczylam na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu cyberbezpieczenstwo