Studia - jakie? Wasze kierunki?

Dział dla uczących się dziewczyn, jakie studia wybrać? Szkolenia, warto?
ODPOWIEDZ
sun979

Re: Studia - jakie? Wasze kierunki?

Post autor: sun979 »

Czy na administracji jest ciężko?
Ja myślicie lepiej wybrać zarządzanie w specjalności rachunkowość podatki czy specjalność administracja? Co jest trudne i nudniejsze? :P
verenna
Jestem tu nowa :)

Post autor: verenna »

Wydaje mi się że po rachunkowości szybciej znajdziesz pracę niż po samej administracji.
.. Follow My Dream ..
annita

Post autor: annita »

ja bym się bała kończyć tylko adimistrację.. Rachunkowość jest czymś o wiele bardziej praktycznym.. A niestety w tych czasach trzeba być praktycznym, żeby przetrwac :( mówię jako studentka kierunku bez przyszłości ;(
gwiazdak

Post autor: gwiazdak »

Ja studiuje Technologię Chemiczną, jednak jest tak ciężko że nie wiem czy skończę :(
Awatar użytkownika
Leyla

Post autor: Leyla »

A ja studiuje prawo... nie jest łatwo, ale daje rade... po magisterce mam nadzieję, że załapie się na aplikację adwokacką chociaż wiem, że to już powoli graniczy z cudem... :witch
Awatar użytkownika
justyna88

Post autor: justyna88 »

Jestem po historii nauczycielskiej, na razie pracy w zawodzie nie ma, ale jestem wytrwała :P ciągle się kształcę w tym kierunku, aby być konkurencyjna dla reszty :P
Gdzie robią dobre instalacje elektryczne? Prosze o pomoc
Alternatice

Post autor: Alternatice »

Nic dodać nic ująć - brawo! :)
Najlepsze przepisy na sałatki! :)
nasztos

Post autor: nasztos »

justyna88 pisze:Jestem po historii nauczycielskiej, na razie pracy w zawodzie nie ma, ale jestem wytrwała :P ciągle się kształcę w tym kierunku, aby być konkurencyjna dla reszty :P
Teraz idzie niż demograficzny więc o taką pracę będzie cholernie ciężko... Zostaną tylko ci nauczyciele, co mają kilka lat do emerytury :/ Ale w tym roku była jakaś podwyżka dla nauczycieli, więc rzeczywiście coraz bardziej się opłaca szukać pracy w szkolnictwie. Poza tym praca z dzieciaczkami to niezła frajda :)
Awatar użytkownika
Justyna1

Post autor: Justyna1 »

podziwiam twoją odwagę. mi się praca z dziećmi zawsze wydawała ogromnym wyzwaniem, chociaż w praca z dorosłymi nie jest wcale łatwiejsza...
Awatar użytkownika
mariolka

Post autor: mariolka »

moja mama jest nauczycielką, czasami przeklina ten zawód, ale i tak bardzo go lubi, jest bardzo ciężki ale bardzo satysfakcjonujący
sprawdź
fajnders

Post autor: fajnders »

Studiowałam rok na politechnice na budownictwie, ale niestety poległam :P Teraz studiuję bezpieczeństwo wewnętrzne, ponieważ chciałabym pracować w policji :)
biura szczecin | lokal do wynajęcia szczecin | lokal użytkowy szczecin
firlej

Post autor: firlej »

Ale do pracy w policji trzeba skończyć raczej szkoły policyjne i przejść odpowiednie kursy i szkolenia.
Awatar użytkownika
basia32

Post autor: basia32 »

skończyłam psychologię i jest trudno ;/
Czy polecacie spis z natury? Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
WaitForMe

Post autor: WaitForMe »

II rok pedagogiki, ed. wczesnoszkolna i wych. przedszkolne - na razie jest fajnie! :D

Zobaczymy później,ale jestem dobrej myśli :D
"Któregoś dnia nad życiem swym, zamyślę się przez dłuższą chwilę..."
osobirek

Post autor: osobirek »

WaitForMe pisze:II rok pedagogiki, ed. wczesnoszkolna i wych. przedszkolne - na razie jest fajnie! :D

Zobaczymy później,ale jestem dobrej myśli :D

Będzie naprawdę ciężko z pracą... :(
Zobacz informacje o odchudzaniu: http://zwalcz-cellulit.pl/czym-jest-cellulit.html
Barbara Karol
Miła Kobietka

Post autor: Barbara Karol »

she336 pisze:Temat - studia. Jak uważacie - Czy studia zaoczne są gorsze od dziennych? Czy to prawda, że pracodawcy gorzej na to patrzą? Ja chcę sama się utrzymywać, zatem pracować, ale też się kształcić i mam dylemat. Większość znajomych mówi, że gorzej patrzą na takie studia i można później nie dostać wymarzonej pracy.

Pochwalcie się co studiujecie? Jak uważacie jaki kierunek teraz jest najlepszy, dzięki któremu można liczyć na fajną pracę?

Ja myślę o zarządzaniu, a dokładniej to opcja Administracja albo Rachunkowość i finanse. Teraz kończę Technikum Ekonomiczne i chcę coś dalej zrobić w tym kierunku. Co o tym myślicie? :]

Ja studiowałam na studiach dziennych. Od roku nie mogę znaleźć pracy, bo nie mam doświadczenia. Koleżanka, która studiowała na zaocznie, jednocześnie pracując, teraz pracuje w wyuczonym zawodzie. Wiedzy teoretycznej nie ma żadnej, ale praktyczną już tak i to teraz się liczy.
Awatar użytkownika
MonikaSz

Post autor: MonikaSz »

Niestety takie nastały realia, nie liczy sie zdobyta wiedza, a wcześniejsze doświadczenie. Czasem nawet osobie, po szkole średniej, łatwiej znaleźć prace niż osobie świeżo po studiach.
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

lia23 pisze:szkoda, ale zawsze można przyjechać do Warszawy na studia:)

eehhh troszke daleko ;)
Awatar użytkownika
MonikaS

Post autor: MonikaS »

Ja obecnie studiuję Finanse i rachunkowość na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu- już 4 rok studiów. Jestem bardzo zadowolona.
czuję się the best, ostropest i fest!
NataliaB

Post autor: NataliaB »

Jestem absolwentka Uniwersystetu Ekonomicznego we Wrocławiu. :)
ewelina89

Post autor: ewelina89 »

robie teraz podyplomówke na ekonomicznym, bardzo fajna uczelnia :P
Jakie koszule męskie są najlepsze na prezent dla męża?
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

Chyba już się powoli zaciera ta różnica między studiami dziennymi a zaocznymi. Teraz pracodawcy chcą raczej zobaczyć papierek świadczący o ukończeniu jakiejkolwiek uczelni wyższej, i tak w większości zakładów pracy szkoli się nowego pracownika od postaw... Ja skończyłam polonistykę i teraz pracuję w zawodzie, bo jestem redaktorem w jednym czasopiśmie, ale wcześniej pracowałam w firmie zajmującej się obrotem nieruchomości - a przecież na moich studiach nie było na temat rynku nieruchomości ani słowa ;-)
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

teraz studiuję zarządzanie i marketing, pracuję w tym drugim zawodzie, ale liczę, że kiedyś będę zarządzać i grzać krzesło prezesa :D co do studiów dziennych lub zaocznych, to jeszcze na licencjacie jeden z wykładowców powiedział, ze woli studentów zaocznych od dziennych, bo oni bardziej sie przykładają poza tym cześć już pracuje w zawodzie i wiedzą z praktyki o czym się mówi na zajęciach
norbertka

Post autor: norbertka »

Ja ukończyłam studia licencjackie na bankowości, a potem studia podyplomowe na bardzo ciekawym kierunku - zarządzanie finansami przedsiębiorstw na Wyższej Szkole Bankowej w Opolu. Studiów nie żałuję :) i polecam innym tego typu kierunki.
Babeczkowa_ewa
Fajna Kobietka

Post autor: Babeczkowa_ewa »

bettti86 pisze:co do studiów dziennych lub zaocznych, to jeszcze na licencjacie jeden z wykładowców powiedział, ze woli studentów zaocznych od dziennych, bo oni bardziej sie przykładają poza tym cześć już pracuje w zawodzie i wiedzą z praktyki o czym się mówi na zajęciach
No wiesz, są zawsze jakieś wyjątki, potwierdzające regułę ;-) Ja studiowałam dziennie, a przez całe studia pracowałam już w zawodzie ;-)
ODPOWIEDZ