Sprawdzone Biura Podróży
-
gohusia
Sprawdzone Biura Podróży
Temat Biur Podróży w okresie letnim jest szczególnie wrażliwy i często poruszany. Ale to dobrze, bo nikt nie chciałby jechać na swoje wymarzone wakacje, które po chwili okazują się fiaskiem. Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o biura podróży. Z jakimi biurami podróży zawsze chętnie wyjedziecie. Piszcie, ostrzegajcie.
Re: Sprawdzone Biura Podróży
Ja polecam biuro podróży Family Tour. Kilkakrotnie już przeze mnie sprawdzone. Wszystko świetnie organizują, oferty są ciekawe, jak np. ta SPAM Kurort Afrodyty na Słowacji ma jeden z najczyściejszych klimatów w Europie, oferuje wypoczynek wśród wód termalnych, można się wybrać na weekend lub dłuższy pobyt.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2018 9:01 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
-
Amaretto
Ja szczerze mówiąc nie ufam biurom podróży
Już wolę sama zaplanować sobie wycieczkę i być pewna, że wszystko będzie zgodnie z planem i fajnie sobie wypocznę. Mam swoją ulubioną SPAM z którą jeżdżę do Niemiec, Belgii, A na miejscu wynajmuję noclegi.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2018 9:02 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja wręcz przeciwnie, ciężko pracuje i wolę by wszystko załatwiono za mnie i mnie wożono i mi pokazywano
W tym roku w Meksyku trafiłam na fantastyczne biuro lokalne Mezomaya, jestem bardzo zadowolona nie tylko z wycieczek ale z przewodnika, który pomógł mi przed wyjazdem się spakować i przetrwać 11 godzin w samolocie. Są na stronie SPAM Mozna do nich dzwonić na Skype są tam jako mezomaya. To jest sprawdzone biuro sympatyczni i konkretni.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2018 9:02 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś wydawało mi się, że śmiało można polecić Itake. Ale ostatnio kilka razy natknęłam się na informację, że z nimi też ludzie mieli problemy. Komunikat z biura sugerowały, że wina nie leżała po ich stronie, ja nie mam powodów nie wierzyć, ale jakiś taki niesmak i ślad negatywnego wrażenia pozostaje.
Jako, że nie jestem typem leniucha który lubi wygrzewać się na słońcu, swoje wyjazdy czy urlopy organizuje sama. Serwisów oferujących miejsca noclegowe/hotele/pensjonaty, obejmujących swoim zasięgiem praktycznie cały świat jest mnóstwo. Odpukać jeszcze się nie zawiodłam.
Jako, że nie jestem typem leniucha który lubi wygrzewać się na słońcu, swoje wyjazdy czy urlopy organizuje sama. Serwisów oferujących miejsca noclegowe/hotele/pensjonaty, obejmujących swoim zasięgiem praktycznie cały świat jest mnóstwo. Odpukać jeszcze się nie zawiodłam.
Spa małopolskie
Wiecie, a ja jakoś nie mogę przekonać się do biur podróży. Tzn niby wiem, że jak jest sprawdzone, to taka wycieczka jest bezpieczniejsza itd, ale jakoś tak w ciągu kilku ostatnich lat nauczyłam się sama organizować takie wyjazdy.
Mam stronkę z wyszukiwarką tańszych lotów (wrzucam, to może wam się przyda: SPAM, noclegi zawsze gdzieś tam się znajdzie w internecie.
Zresztą wielu Polaków ma np. domki w jakichś atrakcyjnych miejscach w Chorwacji dajmy na to i od nich można wynająć miejscówkę.
Mam stronkę z wyszukiwarką tańszych lotów (wrzucam, to może wam się przyda: SPAM, noclegi zawsze gdzieś tam się znajdzie w internecie.
Zresztą wielu Polaków ma np. domki w jakichś atrakcyjnych miejscach w Chorwacji dajmy na to i od nich można wynająć miejscówkę.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2018 9:03 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
apollo
Skoro w Polskę można wyjechać za tyle - SPAM z takim pakietem, to po co mamy tracić czas i ryzykować wyjazd z BP? Pogoda w kraju genialna, spa, kort, basen... Podejrzewam, że mnóstwo Polaków obierze podobny kierunek.
Ostatnio zmieniony sob cze 30, 2018 9:03 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
polecam Alfa Star 
to u mnie podobnie, chociaż ze względu na ceny i ilość lotnisk najczęściej jednak pada na Itakę 
-
Tusia
I zawsze można swoje preferencje porównać do powszechnego rankingu biur, wypuszczany jest chyba raz czy dwa razy do roku:
spam
spam
Ostatnio zmieniony pn paź 07, 2013 11:19 am przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam
Powód: Spam
- lulumiranda
- Fajna Kobietka
Te największe to oczywiście Itaka, Grecos, Rainbow Tours czy TUI. Szkopuł w tym, że ta sama oferta (zakres usług) w znacznym stopniu różni się cenowo od siebie w różnych miejscach. Dlatego skorzystać z takich portali jak slonecznie.pl gdzie w 1 miejscu masz dostęp do ofert z wielu touroperatorów. Można wybrać najkorzystniejszą z nich. A ceny potrafią różnić się nawet o kilkadziesiąt proc.
-
eDom
My podobnie, jak Amaretto, wolimy organizować wyjazdy na własną rękę. Po ubiegłorocznych problemach biur podróży, taka forma podróżowania wydaje się bezpieczniejsza 
Jak dla mnie najbardziej sprawdzonym i rzetelnym biurem jest Itaka 
Z rodzinką byliśmy w Rzymie z biurem podróży Rospond. Organizacja biura na najlepszym poziomie, przelot i zakwaterowanie w bardzo ekspresowym tempie. Nigdzie nie musieliśmy czekać. Miła obsługa. Warto się wybrać, naprawdę warto, a wszystko w przystępnych cenach. Pozdrawiam
catering dietetyczny
Nie polecam żadnego, bo wymarzone wakacje są spontaniczne, a nie zaplanowane pod kogoś. Polecam samemu organizować sobie wolny czas.
Raz tak byłam i było super, ale nie do końca się zgadzam. W zeszłym i w tym roku skorzystałam z biura Skarpa Travel i jestem bardzo zadowolona. W zeszłym Chorwacja, w tym Grecja. Koszt przejazdu i noclegu tańszy niż na własną rękę. Natomiast przez okres wypoczynku jeźdzliśmy sobie wszędzie miejskimi autobusami i zwiedzaliśmy inne miasta.aii pisze:Nie polecam żadnego, bo wymarzone wakacje są spontaniczne, a nie zaplanowane pod kogoś. Polecam samemu organizować sobie wolny czas.

Z ciekawości aż przejrzę ich oferty i jak skorzystam z ich usług, to opiszę wrażenia;)
Ja nigdy nie byłam z biurem , zawsze sami jedziemy na własna rękę.
-
babeczka72
- Jestem tu nowa :)
Ja właśnie zaczęłam poszukiwania biura podróży na najbliższe wakacje. Itaka ma jednak trochę drogie oferty, dużo za drogie jak na moją kieszeń. Czy któraś z Was słyszała może o Net Holiday? Przeglądnęłam ich propozycje i powiem, że ceny wydają się bardzo przystępne.
A w tym roku? Ja jeszcze nie zdecydowałam. Najpierw poluje na tanie bilety lotnicze, wyjątkowy strój kąpielowy, liczę na urlop w lipcu bądź sierpniu, i może po raz pierwszy uda mi się zorganizować wakacje bez biura podróży.
bilety lotnicze
dla mnie i dla męża zawsze wypatrujemy jakieś lasty, dzieci co roku jeżdżą z Biurem Usług Turystycznych na kolonie bo wolę żeby obcowały z rówieśnikami niż nudziły się z nami. Co do naszych wyjazdów zdarza się, że co roku w sumie trafia się nam inne biuro podróży, ale nigdy nie wróciliśmy jakoś szczególnie niezadowoleni.
Itaka 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Czytałam jakoś nie dawno, ze oni się specjalizują właśnie w wysyłaniu dzieci i młodzieży na wycieczki, ciekawa jestem jak to wychodzi przy takim 7 latku bo jakoś ciężko to sobie wyobrazić, ale może....jałowa pisze:dla mnie i dla męża zawsze wypatrujemy jakieś lasty, dzieci co roku jeżdżą z Biurem Usług Turystycznych na kolonie bo wolę żeby obcowały z rówieśnikami niż nudziły się z nami. Co do naszych wyjazdów zdarza się, że co roku w sumie trafia się nam inne biuro podróży, ale nigdy nie wróciliśmy jakoś szczególnie niezadowoleni.
-
Fermia
Z biur, z którymi miałam okazję podróżować bezkonkurencyjne było BFC. Od dwóch sezonów mam przyjemność jeździć z nimi na narty do Włoszech i nie mogę złego słowa powiedzieć. Rzeczywistość pokrywa się z ofertą, a nawet zdarza się, że dodają coś jeszcze. Instruktorzy znający się na fachu i dobrze współpracujący z dziećmi.