Sport na wakacjach
Sport na wakacjach
Ćwiczycie, jak jesteście na wakacjach, czy sobie wszystko odpuszczacie?
Re: Sport na wakacjach
No jasne! Wyjeżdżam w miejsca, gdzie mogę biegać albo pływać, dlatego tak bardzo lubię ośrodek Riviera w Krasnem (ok. 45km od Lublina). Tam jest ogromne jezioro ze strzeżonym kąpieliskiem, można pływać do woli, no i sam ośrodek jest duży, leży na skraju parku narodowego, wokoło są lasy, gdzie mogę biegać. Kocham to miejsce, jest tam tak spokojnie, jeżeli chcesz odpocząć, to możesz leżeć i się opalać, ale jeżeli masz ochotę na aktywny wypoczynek, to można tam pograć w piłkę na ich boiskach, czy np. popływać kajakiem.
-
LADYJUSTYNA
- Jestem tu nowa :)
Hej dziewczyny, niebawem będzie sezon by potrenować coś na świeżym powietrzu i pytanie czy polecacie rolki damskie nike Szukam opinii na ich temat, może ktoś może polecić jakiś model. Ja ze swojej strony na pewno polecam coś zupełnie innego a mianowicie nordic walkingkijki bo dzięki nim także można popracować nad formą również w chłodniejsze dni. A tak w ogóle to gdzie kupujecie torebki sportowe? Ja mam swój ulubiony sklep sportowy w którym znajdę zawsze to, czego potrzebuję, ostatnio trafiłam na mega okazję i nie mogłam się oprzeć, dzięki temu moją garderobę wzbogaciła świetna damska kurtka elbrus
Zdecydowanie ćwiczę, nawet kiedy jestem na wakacjach – nie wyobrażam sobie całkowicie odpuszczać ruchu, bo aktywność fizyczna to dla mnie nie tylko zdrowie, ale też najlepszy sposób na relaks i regenerację. Zawsze staram się wybierać takie miejsca, które dają mi możliwość ruszania się w naturalny sposób – niekoniecznie siłownia czy trening w hotelu, ale np. górskie szlaki, długie spacery, pływanie czy joga na świeżym powietrzu. Rok temu spędziłam tydzień w Chorwacji, nad Adriatykiem. Codziennie rano wstawałam wcześniej, żeby zrobić krótką sesję rozciągania i oddechów na tarasie z widokiem na morze – to była moja forma medytacji i świetny początek dnia. Potem zazwyczaj ruszaliśmy na piesze wycieczki po okolicznych wzgórzach, a wieczorem często jeszcze wskakiwałam do wody na szybkie pływanie. Taka forma aktywności daje mi radość i pomaga zachować energię, nawet jeśli jem więcej niż zwykle. Wakacje są po to, żeby odpocząć, ale aktywnie!