Kupowałam przez internet. Mają tam bardzo fajną przymierzalnie. Okazało się, że naprawdę ona bardzo dużo mi dała. Zresztą tam jest tak,że możesz zwrócićokulary bez żadnych problemów, więc niczego się nie obawiałam:)toja pisze:
Fajne okularykupowałaś je przez Internet czy mierzyłaś wcześniej? bo ja nie wiem czy odważę się na kupowanie bez mierzenia..
Soczewki czy okulary?
Re: Soczewki czy okulary?
Soczewki. Noszę od lat i nie wyobrażam sobie zmiany na okulary
Kontakty są wygodne, stosunkowo niedrogie no i przede wszystkim niewidoczne! Łatwo też dbać o higienę soczewek.
Gdybym musiala dokonywac wyboru miedzy okularami i soczewkami,
to oczywiscie wybralabym okulary.
Wg mnie sa zdecydowanie mniej klopotliwe , anizeli codzienne uzeranie sie z plynami i soczewkami.
Z tego co sie orientuje, to bardzo czesto mozna zainfekowac oczy i narazic sie
tez na zapalenia spojowek.
Moze moj punkt widzenia jest wlasnie taki , bo nie musze na razie dokonywac takich wyborow.
Ale kiedy przyjdzie taki moment , to z pewnoscia beda to szkla, w oprawkach fioletowych lub rudych o kocim ksztalcie .
to oczywiscie wybralabym okulary.
Wg mnie sa zdecydowanie mniej klopotliwe , anizeli codzienne uzeranie sie z plynami i soczewkami.
Z tego co sie orientuje, to bardzo czesto mozna zainfekowac oczy i narazic sie
tez na zapalenia spojowek.
Moze moj punkt widzenia jest wlasnie taki , bo nie musze na razie dokonywac takich wyborow.
Ale kiedy przyjdzie taki moment , to z pewnoscia beda to szkla, w oprawkach fioletowych lub rudych o kocim ksztalcie .
Astra nie tyle zainfekowac i narazic. :)Ale jest to jednakoz cialo obce i troche to oko odczuwa.
a jak sie dba o ich higiene i łapek to nie ma obaw ze cos sie zlapie.
Ja osobiscie moge od siebie dodac tylko tyle, ze zima i w chlodniejsze dnimajac okularki ma sie ten uciazliwy problem zaparowanych szkiel...Mnie to momentami strasznie denerwuje.Aczkolwiek czesto widze, ze okulary odpowiednio dobrane dodaja uroku.A nie tak jak wiekszosc twierdzi,ze szpeca.
Ja osobiscie moge od siebie dodac tylko tyle, ze zima i w chlodniejsze dnimajac okularki ma sie ten uciazliwy problem zaparowanych szkiel...Mnie to momentami strasznie denerwuje.Aczkolwiek czesto widze, ze okulary odpowiednio dobrane dodaja uroku.A nie tak jak wiekszosc twierdzi,ze szpeca.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
To prawda ,ze wystrzalowe oprawki potrafia naprawde
z niezbyt urodziwej kobietki czasami ,,zrobic,, seksowna i bardzo atrakcyjna
istotke.
Moja przyjaciolka dobierajac oprawki stracila doslownie prawie dwa tygodnie na
ich wybor , bo nijak nie mogla sie na zaden model zdecydowac.
To jest jak widac bardzo trudny wybor , ale sie oplacilo bo wyglada o niebo lepiej
w okularkach niz bez.
z niezbyt urodziwej kobietki czasami ,,zrobic,, seksowna i bardzo atrakcyjna
istotke.
Moja przyjaciolka dobierajac oprawki stracila doslownie prawie dwa tygodnie na
ich wybor , bo nijak nie mogla sie na zaden model zdecydowac.
To jest jak widac bardzo trudny wybor , ale sie oplacilo bo wyglada o niebo lepiej
w okularkach niz bez.
Ja bym wybrała soczewki ale to każdy z osobna ma coś do dodania, niektórym ładnie jest w okularach a mi nie.
acai berry 900
-
karoleczekpeczek222
- Miła Kobietka
Salon, który działa w Krakowie i oferuje badania z możliwością zamówienia potem soczewek to na Krowoderskiej -oko-design. Różne soczewki, także okulary progresywne do zamówienia.