skomplikowane.....
skomplikowane.....
potrzebuję rady, bo już sama nie wiem co mam robić i co myśleć. Mam kolegę i brzmi to niby normalnie, ale sytuacja między nami jest dość dziwna i skomplikowana. Otóż- od pół roku utrzymujemy ciągle ze sobą kontakt i to nie jest raz na jakiś czas tylko codziennie (telefony, smsy, skype) a jak jestem w domu to się spotykamy i chodzimy w różne miejsca. Niedawno dał mi w prezencie złoty pierścionek (wszyscy znajomi pytają się teraz czy jestem zaręczona). Każdy tłumaczy mi, że to nie jest normalne, że on dał mi taki prezent. A jak moja przyjaciółka go przycisnęła to powiedział, że jesteśmy tylko przyjaciółmi. Po rozmowie z nią kolega stwierdził, że musi przemyśleć kilka spraw (ja udaję, że nic nie wiem:P) potem zaproponował pójście do kina a teraz się nie odzywa i nie odbiera moich tel. Co ja mam sobie o tym myśleć??? Help!
Re: skomplikowane.....
Może mu na Tobie bardziej zależy niż mu się wydało i teraz musi przemyśleć. Może się boi, że jeśli zrobi krok do przodu to mu zwiejesz? Najlepiej wie on sam. 
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
no właśnie nie wiem, teraz nawet nie mam jak z nim osobiście porozmawiać bo mieszkamy w dwóch różnych miastach. myślisz, że nie powinnam się teraz do niego odzywać przez jakiś czas?
Dlaczego nie odzywać? Bądź dla niego taka jak zwykle.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
chodzi mi o to czy czekać aż on sam się odezwie jak już sobie to wszystko przemyśli? bo nie chcę zapchać mu skrzynki smsami czy telefonami, które jak na razie pozostają bez odzewu
Witam Myślisz że przyjaciółce powiedział prawdę że jesteście tylko przyjaciółmi? Ja jak sie przedstawiałem rodzicom mojej byłej to też nie przedstawiałem się jako chłopak tylko jako kolega 
Adrian

hmm tylko on jej to tak dosadnie powiedział i kazał, żeby mi wytłumaczyła to
Możliwe że kolejny facet który sie boi swoich uczuć albo możliwe że naprawde traktuje cie jako przyjaciółkę
Adrian

Myśli mu nie przeczytasz, a jak sie chcesz dowiedzieć co kolwiek to najlepszym rozwiązaniem będzie uniwersalny sposób jakim jest rozmowa
Adrian

raczej nie mam wyjścia, tylko trochę to potrwa zanim do niej dojdzie, bo nie mam czasu jak teraz jechać do domu, bo sesja na karku...
-
oOosylwiaoOo
DokładnieAdix257 pisze:Myśli mu nie przeczytasz, a jak sie chcesz dowiedzieć co kolwiek to najlepszym rozwiązaniem będzie uniwersalny sposób jakim jest rozmowa
ehhh jak ja nie lubię takich rozmów ;/ ale mam nadzieję, że uda mi się
-
oOosylwiaoOo
Wiesz złotego pierścionka nie daje się przyjaciółce. W końcu kobiety na taki gest czekają od swojego mężczyzny
a wtedy to wiąże się z przyszłością. Ciężko Go rozszyfrować. Powiedział kiedykolwiek, że Cię kocha?
nie nigdy nie powiedział mi tego, ale ostatnio pisał, że tęskni za mną, a jak pojechałam na sylwestra do znajomych to był zły trochę, bo stwierdził, że powinnam się domyślić, że chciał go ze mną spędzić...
-
oOosylwiaoOo
Wydaje mi się, że on po prostu boi się powiedzieć to co czuje. Może boi się, że go odrzucisz? Nie wiem sama ... Bo pierścionka nie daje się przyjaciółce. Ja mam kumpla i takiego kroku nie zrobił
a to o czymś świadczy
ten pierścionek to niby prezent świąteczny....
no fajny i trochę kłopotliwy heh no, ale nic będzie co ma być
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Ja tez przedstawiałam jako kolege . Wiesz taki prezent to raczej z jakas mysla do ktorej sie sam nie przyznał daje . Sama z nim bym porozmawiała a nie przez osoby trzecie
no tak, tylko moja koleżanka zrobiła to bez mojej zgody i wiedzy o co była dość spora kłótnia
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
to sa wasze sprawy i to Wy powinniscie sobie to wyjasnic a nie osoby trzecie . Mozesz sie go zapytac , ale tez wyjasnic
asiye pisze:ten pierścionek to niby prezent świąteczny....
Też bym chciała taki prezent.oOosylwiaoOo pisze:HmmTo fajny prezent
myślę, że każda kobieta prędzej czy później myśli o taki prezencie
ja go dostałam, ale nie jestem pewna intencji ofiarodawcy i przez to mam niezły orzech do zgryzienia...
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
ja tez bym chciała