Sklep medyczny-inhalator dla dziecka

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
complicity
Jestem tu nowa :)

Sklep medyczny-inhalator dla dziecka

Post autor: complicity »

Dzień dobry mamusie i zapewne nie tylko :) Mam nadzieję że mi pomożecie i polecicie jakiś dobry inhalator dla maluszka,najlepiej ze sklepu medycznego?
a_gatka

Re: Sklep medyczny-inhalator dla dziecka

Post autor: a_gatka »

Akurat mam to na bieżąco, bo niedawno pomagałam szukać przyjaciółce dla synka. Padło na nebulizator Air Pro, bo jest bezgłośny, nieduży i można zrobić co najmniej 10 sesji na jednym ładowaniu. Ale najbardziej przekonało nas to, że sesje trwają krócej, niż w takich popularnych urządzeniach, więc łatwiej małego przekonać do używania. Chwilę to pewnie potrwa zanim się przyzwyczai...
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

a_gatka pisze:Akurat mam to na bieżąco, bo niedawno pomagałam szukać przyjaciółce dla synka. Padło na nebulizator Air Pro, bo jest bezgłośny, nieduży i można zrobić co najmniej 10 sesji na jednym ładowaniu. Ale najbardziej przekonało nas to, że sesje trwają krócej, niż w takich popularnych urządzeniach, więc łatwiej małego przekonać do używania. Chwilę to pewnie potrwa zanim się przyzwyczai...
a jaki to typ nebulizatora? Czy cichy jest? Szukam czegoś bardzo cichego, bo ten mój już mnie wykańcza nerwowo przez to buczenie
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Przecież a_gatka napisała, że jest cichy ;) Czy dobrze kojarzę, ze ten AirPro to ten mobilny nebulizator? Jesli tak to miałam okazję z niego korzystać u siostry.
a_gatka

Tak, mobilny, cichy i znacznie szybszy od podobnych nebulizatorów na rynku. :)
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

:D nie doczytałam, ale kupiłam ten nebulizator i jestm pozytywnie zaskoczona, poziom głośności podcza pracy ma bardzo niski, dziecko dzięki temu chętniej daje się nebulizować bo nie boi się tego dźwięku i może bez problemu oglądądać ulubioną bajkę, wydaje mi się że też szybciej działa
complicity
Jestem tu nowa :)

Post autor: complicity »

a ja szukałam informacji w internecie, sporo osób polecało SPAM dzieci i jestem bardzo zadowolona. Również jest cichutki :)
Ostatnio zmieniony sob mar 23, 2019 11:10 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

liniana pisze::D nie doczytałam, ale kupiłam ten nebulizator i jestm pozytywnie zaskoczona, poziom głośności podcza pracy ma bardzo niski, dziecko dzięki temu chętniej daje się nebulizować bo nie boi się tego dźwięku i może bez problemu oglądądać ulubioną bajkę, wydaje mi się że też szybciej działa
A gdzie kupowałaś? Teraz ze strony producenta można kupić z rabatem 10%.
motyl35
Miła Kobietka

Post autor: motyl35 »

Ja swój kupowałam w aptece internetowej wapteka. Zdecydowałam się na taki Medel Family, żeby był i dla dzieci i dla dorosłych jak coś. Kompresor w nim to jest nawet ultracichy, a sama inhalacja szybko przebiega, bo 2 ml w 5 minut i faktycznie tak jest. Już nie raz się u nas przydał, zwłaszcza dla córci. Też dobrze, że ma aż 5 lat gwarancji.
Awatar użytkownika
ScarletLukia
Miła Kobietka

Post autor: ScarletLukia »

Mam pytanie czy ten Air Pro jest lekki i można z nim chodzić. Znaczy się do samochodu czy brać na spacery razem z dzieckiem??
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

ScarletLukia pisze:Mam pytanie czy ten Air Pro jest lekki i można z nim chodzić. Znaczy się do samochodu czy brać na spacery razem z dzieckiem??
Tak, jest niewielki i lekki, ale maseczka powinna dobrze przylegać przy nebulizacji więc nie wiem czy chodzące dziecko będzie w stanie odpowiednio trzymać. Za to świetnie się sprawdza do samochodu lub w czasie podróży.
a_gatka

Można chodzić, brać na spacery, do auta - na spokojnie. Możesz też brać w podróż, bo zrobisz spokojnie i 10 nebulizacji.
ODPOWIEDZ