sklep internetowy - czy warto otwierać?

Piszemy tutaj o pracy, bądź też jej braku. Finanse, kobiecy biznes.
Halina
Jestem tu nowa :)

Re: sklep internetowy - czy warto otwierać?

Post autor: Halina »

Samo pomysł i otwarcie sklepu to jeszcze nic.Trzeba będzie w jakiś sposób pozyskać klientów a to chyba największa praca.
pit 37
onligerl

Post autor: onligerl »

jasne że warto, jeżeli myślisz o profesjonalnym sklepie to myślę że to będzie wydatek z rzędu 2-3 tyś zł
płyty uszczelkarskie
banks

Post autor: banks »

Pytanie retoryczne delikatnie mówiąc, ale jeśli masz swój biznes w małym mieście i dystrybucja idzie przede wszystkim stacjonarnie to nie opłaca się otwierać, ale w dużym mieście to podstawa.
Wyciskarka Eldom - ELDOM AGD
Aneta.Fi
Miła Kobietka

Post autor: Aneta.Fi »

Założenie sklepu to dopiero początek i na pewno nie jedyny punkt w Twoim kosztorysie. Trzeba jeszcze zainwestować w marketing w internecie. Nie wystarczy tu profil na FB. Trzeba mieć pomysł na dotarcie do grupy docelowej. AdWordsy, pozycjonowanie w wyszukiwarce Google, płatne reklamy na FB? To wszystko kosztuje, nawet jeśli będziesz chciała robić to na własną rękę (a to wymaga czasu). Jeśli się na tym nie znasz, to może trzeba będzie to komuś zlecić i zapłacić mu za jego czas i umiejętności? Co z tego, że sklep będzie hulał sprawnie, jeśli nikt nie będzie miał o nim zielonego pojęcia? Niestety, wielu początkujących e-sprzedawców nie kalkuluje tego w swoim biznesplanie.
Pysia999

Post autor: Pysia999 »

Ja prowadzę sklep internetowy i na początku było ciężko, żeby pozyskać klientów. Zaoszczędziłam trochę na stawianiu sklepu, bo kupiłam abonament na gotowej platformie i sama skonfigurowałam sklep. Potem przyszła zabawa i duży budżet na reklamę. Jednak przycisnęłam pasa i zainwestowałam. Po pół roku zaczęło mi się wszystko zwracać. Teraz mam stabilny biznes i coraz więcej sprzedaży. Co dla mnie jest kluczem w otwieraniu sklepu? Wybór dobrego produktu (u mnie hand made) i oczywiście stabilne oprogramowanie. Potem nie da rady bez reklamy.
Kamila5

Post autor: Kamila5 »

Też myślę, że lepiej wziąć gotowy sklep. Wartow nim zainstalować czat. Znajdziesz go w LINK. Dzięki niemu klient może się dopytać o towar, co wzbudza większe zaufanie a Ty wiesz, czego szukają i co należy poprawić.
Ostatnio zmieniony pt gru 29, 2017 9:37 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: LINK
Brygida

Post autor: Brygida »

Warto otwierać jak się ma dobry pomysł i chęci,chociaż i to może nie wystarczyć bo sklepów internetowych w każdej chyba branży jest już dużo i coraz trudniej jest się przebić z ofertą.
Programy magazynowe
gabi10

Post autor: gabi10 »

My z partnerem otworzyliśmy swój sklep internetowy oraz wynajęliśmy magazyn. Teraz musimy trochę zainwestować w swój biznes i kupić nowe SPAM. Czy możecie polecić jakiegoś dobrego producenta?
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2018 10:17 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
AnnaLis

Post autor: AnnaLis »

możesz spróbować , rynek jest już bardzo nasycony i może być z być z tym problem . Myślę , że warto byłoby zastanowić się nad jakąś niszą
Moja ulubiona strona :https://pl.next-jobs24.com/
Baśka

Post autor: Baśka »

A co myślicie o systemach ERP? Ja sama zastanawiam się nad wdrożeniem w mojej firmie, ale to są dość duże koszty, dlaczego cały czas nie mogę podjąć decyzji. Dużo dobrego słyszałam o tych programach, dlatego naprawdę mocno mnie to kusi.
Systemy dla Twojej firmy - dynamics ax (dawniej axapta)
ODPOWIEDZ