sklep internetowy - czy warto otwierać?
-
marianna k.
- Miła Kobietka
sklep internetowy - czy warto otwierać?
nie znam sie za dobrze na internecie, ale mam pytanie- warto otwierac sklep internetowy?
komu zlecic jego zrobienie i jaki to koszt? mysle o sklepie z nieco eskluzwnym towarem i nie chce, by wygladal jak projektowany przez 9latka w paincie
komu zlecic jego zrobienie i jaki to koszt? mysle o sklepie z nieco eskluzwnym towarem i nie chce, by wygladal jak projektowany przez 9latka w paincie
Re: sklep internetowy
serwis internetowy musi być na bardzo wysokim poziomie, najlepiej zlecić to profesjonalistom, jest dużo niuansów na które trzeba zwrócić uwagę, typu wyszukiwarka, rozmieszczenie koszyka z zakupami, klient musi intuicyjnie znaleźć wszystko to co potrzebuje w danym momencie w kilka sekund, bo jeśli się nie uda to szybko opuści Twoją stronę
-
poziomkaa
A masz w ogóle doświadczenie w sprzedaży? Może zamiast sklepu, warto najpierw sprzedawać towar na allegro?
-
cynober
jak nie masz doświadczenia w sprzedaży to może spróbuj na allegro, ale w sumie jeśli wierzysz, że sobie poradzisz to na pewno dasz radę:D chociaż z wykonaniem strony możesz mieć problem - przede wszystkim nie angażuj w to osób prywatnych, bo będziesz miała stronę jak za painta:D ja przy projektowaniu swojego e-sklepu zdecydowałam się na profesjonalną firmę - dih.pl i strona oraz jej funkcjonalność zostały idealnie dopasowane pod produkty, które oferuję (sklep z artykułami dla dzieci), koszt z tym związany nie wyniósł 300 zł, ale uważam, że cena i tak była przystępna, a w razie problemów zawsze mogę poradzić się Panów z dih.pl 
300 zł to jak pół darmo
a tak serio to faktycznie dobra cena i może warto im to zlecić, masz przynajmniej święty spokój 
na pewno warto sprzedawać w internecie. myślę, że powinnaś zwrócić się do profesjonalnej firmy, ale z pewnością 300 zł za wykonanie sklepu to tylko część (niewielka) kosztów... trzeba się jeszcze wypromować, a to pewnie kosztuje znacznie więcej. Allegro o tyle ułatwia sprawę, że jest mega popularne, i jak ktoś szuka konkretnego artykułu (nie wiem, czym ty się chcesz zająć?) to może znaleźć ciebie
Powodzenia!
-
Basia1994
Zaraz zaraz przecież tu jest mowa ŻE KOSZT WYKONANIA SKLEPU NIE WYNIÓSŁ 300 ZŁ, taki profesjonalny sklep to wydatek rzędu kilu tysięcy zł

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27508356
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27508356
za 300 zł to nikt nie wypozycjonuje nawet:) grafika + dobre oprogramowanie to minimum 5000zł. Absolutne minimum. Ewentualnie sklep na wynajem z miesięcznym abonamentem.
300zł to chyba jakaś kpina. Tyle to kosztuje miesięczne pozycjonowanie. Są to kwoty rzędu dobrych kilku tysięcy.
sklep internetowy do dobry biznes, ale najpierw trzeba dużo kasy zainwestować i to nie tylko w dobry serwis, ale chociażby w serwer, a to do najtańszych nie należy, nie wspominając już o zatowarowaniu, potem dochodzi transport tylko wydaje się, że prowadzenie takiego biznesu to pikuś, a w rzeczywistości trzeba zadbać o wiele spraw
Zależy co chcesz sprzedawać, skąd chcesz brać towar. Jest pare istotnych rzeczy które trzeba ogarnąć
Podkręć swoje libido na maxa sprawdzony sposób
Ktoś już wcześniej o tym wspomniał, najważniejsze to doświadczenie w handlu. Nie wyobrażam sobie dobrze funkcjonującego sklepu bez tego, nawet z najlepszym oprogramowaniem i grafiką.
-
Basia1994
Doświadczenia nie da się kupić to fakt .Betty33 pisze:Ktoś już wcześniej o tym wspomniał, najważniejsze to doświadczenie w handlu. Nie wyobrażam sobie dobrze funkcjonującego sklepu bez tego, nawet z najlepszym oprogramowaniem i grafiką.
Nie wierze w profesjonalność profesjonalnej firmy robiącej sklep za 300zł.
http://rolmont.pl
Potrzeba dużo kasy, doświadczenie w handlu i talent. Bez tego będzie bardzo utrzymać się na powierzchni, jest bardzo duża konkurencja.
kupujecie może coś na SPAM ?? Maja tam niezły asortyment 
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2014 1:49 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
Własny e - sklep to bardzo dobry pomysł. O ile nie zabraknie Nam energii zarówno do jego prowadzenia, jak i promocji. Od razu powinniśmy pomyśleć o tym, kto może Nam pomóc? To nieprawda, że "tani" sklep internetowy, nie spełni swojego zadania. Poczytajmy trochę na ten temat, a na pewno miło się zaskoczymy. Reklama też nie musi kosztować wiele, aby być "z górnej półki".
https://gadzety-reklamowe.com/
Re: sklep internetowy - czy warto otwierać?
temat jest dość stary,ale z własnego doświadczenia powiem że to zależy....dopóki będziesz na pierwszych miejscach w google sklep będzie miał się dobrze, jak spadniesz zaczyna się tragedia;/
Podkręć swoje libido na maxa sprawdzony sposób
Reklama sklepu internetowego to podstawa bo jakoś trzeba zachęcić do zakupów klientów.
www.kominki-grile.com.pl
Jeśli masz dobry pomysł na sklep i będzie wykonana dobra reklama i oczywiście będzie ten sklep dobrze wypozycjonowany to myślę, że ma to sens
Uwielbiasz śnieżne wariactwo? arctica.pl
No jeżeli człowiek się na tym zna to napewno plan wypali.
-
LauraSzara
- Jestem tu nowa :)
Allegro ma duże marże a sklep nie - ale za to musisz płacić za jakąś reklamę...
chyba ktoś kto pisał post z tymi 300zł za stworzenie sklepu pomylił się o jedno zero 
autorka pisze, ze mają być to towary eksluzywne, więc też nie wiem czy warto się z tym pchać na allegro, bo pewnie cena takiego produktu jest wysoka(czyt. na allegro nikt nie chce wydawac takich pieniedzy, koszt sprzedania i prowizji do allegro również będzie wysoki).
autorka pisze, ze mają być to towary eksluzywne, więc też nie wiem czy warto się z tym pchać na allegro, bo pewnie cena takiego produktu jest wysoka(czyt. na allegro nikt nie chce wydawac takich pieniedzy, koszt sprzedania i prowizji do allegro również będzie wysoki).
Nie trzeba zlecać wykonania sklepu od zera. W dzisiejszych czasach, to nie ma większego sensu, jeżeli nie jesteśmy sklepem z ugruntowaną pozycją. Na początku najlepiej skorzystać z oferty gotowego oprogramowania shoper, sote, redcart itp.