Serial Kryminalny dla... kobiet
-
storyteller2002
- Jestem tu nowa :)
Serial Kryminalny dla... kobiet
Szanowne Panie
Jestem producentem kreatywnym i w chwili obecnej pracuję nad serialem kryminalnym skierowanym dla kobiet. Jaka wg. Pań powinna być tematyka serialu: czy bardziej sensacyjna (mafia, haracze, porwania itd) czy też bardziej społeczna (codzienne ludzkie sprawy)
Bardzo jestem ciekaw Pań opinii.
Z poważaniem
W. Miłodębdki
Jestem producentem kreatywnym i w chwili obecnej pracuję nad serialem kryminalnym skierowanym dla kobiet. Jaka wg. Pań powinna być tematyka serialu: czy bardziej sensacyjna (mafia, haracze, porwania itd) czy też bardziej społeczna (codzienne ludzkie sprawy)
Bardzo jestem ciekaw Pań opinii.
Z poważaniem
W. Miłodębdki
Re: Serial Kryminalny dla... kobiet
Skoro kryminał, to raczej nie powinno to być "M jak miłość". Nie bardzo rozumiem co to jest "serial kryminalny dla kobiet"? Lubię seriale kryminalne, więc chyba są one też dla kobiet. 
Serial kryminalny musi mieć niepowtarzalny nastrój, muzykę i dobrze grających aktorów. Najlepiej takich, których nie widzimy w serialach typu M jak Miłość, Rodzinka itp. Najlepiej jeśli są to zupełnie nowe twarze . No oczywiście jakieś dwa dobre nazwiska to by się przydały.Jest tyle nierozwikłanych zagadek w polskiej kryminalistyce,że jest o czym kręcić. A może trochę niebanalnego klimatu Twin Piks.(może inaczej się pisze, ale wiadomo chyba o co chodzi}Mam dużo pomysłów. 
Dokładnie. Dlatego moim zdaniem jednym lepszych z seriali w polskiej tv jest "W11". Mimo ze nie ma tam zawodowych aktorów, to i tak grają lepiej niż Ci tzw. "aktorzy" z "Klanów", "M jak miłość" i tym podobnych popelinek. 
Tak, W 11 jest ok.Wszystko oparte o faktach autentycznych. A widziałyście "Trudne sprawy" ? Nie jest to kryminał, ale wątki są niezłe.Czasem trudno uwierzyć,że działo się naprawdę.
Nie widziałam. To polski serial? O czym jest?
W 11 to oparty na faktach autentycznych serial tzw dokumentalny.Bardzo dobrze się ogląda.
W11 jest jak dla mnie okrutnie sztuczne.
http://jakszybkoschudnac.biz
-
dzo
potwierdzam !!nataszowa pisze:W11 jest jak dla mnie okrutnie sztuczne.
-
Kojaniskatsi
- Jestem tu nowa :)
Witam! Ja bardzo lubię serial CSI i takie właśnie seriale kryminalne są godne polecenia i wzorowania się na nich. W11 to dla mnie żart. A jeśli chce się dodać jakiś znaczący motyw, by można było go nazywać serialem dla kobiet, można np jako główne postaci obsadzić kobiety
ot taki pomysł 
Nauka Gry Na Gitarze Radom
A co myślicie o nowym serialu ''Komisarz Alex" czy warto go oglądać?
Ja uwielbiam oglądać Agentów NCIS oraz CSI Kryminalne Zagadki Las Vegas- oba te seriale obecnie można oglądać na Pulsie 2!
- redorange666
- Samiec
W11 to jakaś masakra. Trudne sprawy...o matko i córko.
Poza tym fakt jest zawsze autentyczny wiec...błagam.
Nie ma czegoś takiego jak serial kryminalny dla kobiet. Doskonały jest Sherlock, The Americans, Chicago Pd...
Poza tym fakt jest zawsze autentyczny wiec...błagam.
Nie ma czegoś takiego jak serial kryminalny dla kobiet. Doskonały jest Sherlock, The Americans, Chicago Pd...
Dobrą inspiracją może być serial Big Little Lies - swoją drogą bardzo kobitkom polecam 
- redorange666
- Samiec
Poza obsada serial mi się nie podobał. Siakiś taki dziwny i brakowało mi klimatu. Kojarzy mi się z Truth Detectiv z tym ze ten ostatni powołał. Wielkie małe kłamstewka był...nijaki.
Mi się wydaje, że on jest raczej dedykowany dla kobiet (bo też głównie jest o kobietach i ich chorych relacjach). Oczywiście niczego nie ujmując
Mi on bardzo odpowiada. Cały wątek morderstwa to jedno, ale cała ta powierzchowność, zakłamanie i psychologiczne gierki wszystkich bohaterów to drugie. Taka brzydka prawda o małomiasteczkowych smutnych ludziach. Obsada i muzyka również na plus.
A tego Truth Detectiv nie kojarzę, ale mnie zaciekawiłeś
Mi on bardzo odpowiada. Cały wątek morderstwa to jedno, ale cała ta powierzchowność, zakłamanie i psychologiczne gierki wszystkich bohaterów to drugie. Taka brzydka prawda o małomiasteczkowych smutnych ludziach. Obsada i muzyka również na plus.
A tego Truth Detectiv nie kojarzę, ale mnie zaciekawiłeś
- redorange666
- Samiec
Kartka... Prawdziwy detektyw sezon pierwszy to genialna obsada, w drugim również ale to inna historia.
Klimat serialu to południe USA, seryjny morderca i dwóch zupełnie nie pasujących do siebie detektywów którzy są zmuszeni do pracy ze sobą. Klimat amerykańskiej wsi, piękne zdjęcia, muzyka...miodzio. Początek jest...wolny, ciężki, mroczny i pomimo co raz wyższego tempa akcji klimat się nie zmienia.
Pochłonął mnie bez reszty i każdy sezon jest...mistrzowski.
Klimat serialu to południe USA, seryjny morderca i dwóch zupełnie nie pasujących do siebie detektywów którzy są zmuszeni do pracy ze sobą. Klimat amerykańskiej wsi, piękne zdjęcia, muzyka...miodzio. Początek jest...wolny, ciężki, mroczny i pomimo co raz wyższego tempa akcji klimat się nie zmienia.
Pochłonął mnie bez reszty i każdy sezon jest...mistrzowski.
Red, chciałam tylko poinformować, że wczoraj zaczęłam Prawdziwego Detektywa. Faktem jest, że zasnęłam przed końcem odcinka, ale ze zmęczenia, bo sam serial zapowiada się ZAJEBIŚCIE 
- redorange666
- Samiec
Tak serial jest...arcy w szczególności sezon pierwszy. Drugi to zupełnie inna bajka ale...warto naprawdę warto.
Ja dzisiaj zaczynam Twin Peaks 25 lat później.
Ja dzisiaj zaczynam Twin Peaks 25 lat później.
Ja lubię CSI Kryminalne Zagadki Las Vegas i Zabójcze umysły! I właśnie z tymi serialami mam mały maraton w niedzielę na Pulsie, zaczyna się o 20;D
- kochamzakupy
- Miła Kobietka
A oglądaliście może Most nad Sundem? W 2018 ma lecieć ostatni, zamykający sezon.
Ciężko jest znaleźć słowa, kiedy człowiek ma naprawdę coś do powiedzenia.
Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze

Erich Maria Remarque – Trzej towarzysze
nie ma czegoś takiego jak serial kryminalny dla kobieyt, serial to serial, ma być dobry dla wszystkich i tyle
Moja pasja - dekoracje