Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) Biegam od rana , dzisiaj zaplanowałam sobie że pojadę na mammografię i się rozczarowałam bo trzeba było się wcześniej zarejestrować o czym nie wiedziałam bo poprzednio tego nie wymagali ,pokazywało się zaproszenie i według kolejności się wchodziło , więc musiałam wrócić się do przychodni i zgłosić moją chęć do zrobienia tego badania , wyznaczono mi termin na 27 :D później szybko do domu bo miałam masaż, szybko obiad i w drogę do szpitala do kuzynki , zawiozłam jej moje upieczone bułeczki i do Uli również z bułeczkami , teraz dopiero wróciłam :) Uf !!!! :) dobrze że pogoda ładna to mogłam sobie pogonić , tylko wiatr mi przeszkadzał . ;-) a co do zwrotu tych 3 zł to odpuściłam , bo żeby odzyskać je to bym musiała stracić dwukrotnie na korespondencję ;-)

Agnieszko , oj jak ja ci współczuję takiego życia , to jak głaz za sobą ciągnąć , :( Nic nam nie piszesz o meczach Marcela , jak tam im mecze idą ???

Małgosiu , ten hałas w pracy związany z tym remontem to denerwujący , no i kurz bo chyba też to się roznosi , zastanawiam się jaki czas musi być od złożenia odwołania ???

Kasiu jak tam twój kręgosłup , oj boleści są okropne , smaruj się Naproksenen , co to za szefową ty masz ?? starta czy młoda , może ma kłopoty w domu i nie potrafi sobie z tym poradzić .

Enevlop , no to są uroki młodej mamy , noce nie przespane , tez to poznałam :) jaki sliczny ten twój synek , ale bym jego wyściskała , :kiss2 :kiss2 :kiss2

Agatko , co to ta twoja teściowa gada , chyba nie przemyślała tego co mówiła , a gdzie ona ma ten guz ??? a jak twoja wizyta u lekarza ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Witam
Emi lepiej. zastrzyki do niedzieli a pozniej dalszy ciag leczenia
a ja mam juz dosc. Tego siedzenia w domu
Musze znowu za cwiczenia sie wziasc.

Sciskam..
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Witajcie.
W końcu dotarłam. W zeszły czwartek trafiłam do chirurga-wyrostek zaatakował. W poniedziałek wróciłam do domu. We wtorek idę na zdjęcie szwów.
Adaś jest taki kochany, uśmiechy rozdaje, coraz więcej mówi po swojemu.
En, Twój maluszek już ok?
Zdrówka życzę wszystkim chorowitkom.
Miłego listopadowego piątku.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Jestem dziś zła, że bez noża nie podchodź....
Słuchajcie, ja z tą teściową to się naprawdę wykończę psychicznie. Ja nie wiem co to jest za człowiek, ona w domu do nas, ewidentnie do wszystkich w domu odzywa się tonem jakbyśmy jej rodzinę wymordowali.
Mi się zdaje, że ona jest tak bardzo zakompleksiona. I mój mąż i teść ciągle jej mówią że coś źle robi, wtedy ona wpada w szał.
I mi się zdaje, że ona stosuje zasadę: atak najlepszą obroną i ona nas atakuje chcąc być tą pierwszą, żebyśmy my nie mieli szans jej piersi zaatakować. A jak już się uda jej mężowi czy synowi to jest podwójnie wściekła i broni się prawie pazurami.
Dlaczego do koleżanek mówi normalnym tonem a do nas ciągle jakby miała pretensje? Ja to się normalnie do niej nie odzywam, tylko jak muszę a i to przemyślę dwa razy czy muszę.
Przykładowo, jak po jej imprezie wyprałam obrus i tak co prawda niedbale go złożyłam bo do prasowania był, a ona go wzięła i wyprała bo pewnie myślała że tak leży do prania to myślałam sto razy czy jej powiedzieć że obrus już był prany. Ale już się domyślałam jej reakcji więc stwierdziłam, że nie ma sensu nic mówić i nie powiedziałam. Co prawda teraz jest święcie przekonana, że ja go tylko złożyłam i brudny zostawiłam...

Dziś miałam jechać z mężem do Gdyni, już od wtorku miałam to zaplanowane a oni wczoraj wyskoczyli ze świnią, kupili i zabili i dziś robota.
Specjalnie wcześnie wstałam i pokroiłam słoninę na smalec a potem słyszałam jak teściowa mówiła koleżance (przyszła jej pomóc) że ona przyniesie słoiki i Agnieszka je umyje. I co, miałam pojechać i tych słoików nie umyć? To by dopiero nagadała na mnie, cała gdynia by wiedziała że ja sobie pojechałam i ją zostawiłam z robotą.
Wściekła byłam jak diabli, ona w sumie myślała że ja pojechałam, przyszła ze słoikami a potem jak je myłam to znów przyszła i spytała: ty nie jechałaś? Już miałam ochotę odpowiedzieć: a potem mam słuchać pier...enia że pojechałam?
No i co? umyłam te słoiki i siedzę bo dla mnie roboty nie ma. Ale co by nagadała to jej.
Bo mi ona powie: jedź my tu sobie poradzimy, a za moimi plecami będzie opowiadać jaka to ona zmęczona, że ja sobie pojechałam a ona musiała sama zapieprzać.
Robią zylc, tak zwaną krwawą i pasztetową to ja i tak im nie pomogę bo nie umiem tego robić.
łatwo się mówi z boku: nie przejmuj się, ale naprawdę to nic miłego jak się slucha takie bzdury na swój temat, gdy ona opowiada to obcym ludziom. Ma tak mi opinię zszarganą że ja to jestem najgorsza.

Halinko, o meczach teraz nic nie piszę, bo odkąd grają w prawdziwej lidze i trafili do samych liderów i jeszcze grają na większym boisku to jakoś kiepsko im idzie. Tzn niby grają dobrze, przeciwnik ma z nimi ciężko, stwarzają mnóstwo okazji do bramek ale niestety niewykorzystanych, a przeciwnik w końcu wygrywa. Na 10 meczy jeden jedyny wygrali i mieli dwa remisy a reszta wszystko przegrane. Na 11 drużyn uplasowali się na 9 miejscu.
Z początku nie umieli się odnaleźć na większym boisku a potem? nie wiem, może brak wiary, jak wiedzieli, że grają z mocną drużyną to z góry zakładali że przegrają.
Bo np w takiej Gdyni jest ogromna selekcja chłopców. Tam nie chodzi każdy który chce chodzić jak u nas. Tam chętnych jest np 50 a przyjmują powiedzmy 20 więc wiadomo że wejdą tylko najlepsi. A u nas jest taki chłopak, który bardzo chce grać ale niekoniecznie mu to wychodzi. Sami chłopacy się wkurzają jak trener go wpuści na mecz, ale trener mówi, chodzi na treningi, stara się i też chce w meczu zagrać. Co prawda wpuści go na chwilę no ale jednak.

Kasia, własnie z ortodontą to mi przypomniałaś bo muszę go zarejestrować, mieliśmy się pokazać na koniec roku a że rejestracja jest tylko rano to ja ciagle zapominam. Przypominam sobie wieczorem i obiecuję że nie zapomnę rano. No ale i tak zapominam. A nic, jak pójdziemy w styczniu to też nic się nie stanie.

Tygrysku, no na pewno Adaś uroczy, oj takie dzieciaczki są cudne....
Oj, to miałaś przeżycie... teraz pewnie dźwigać za bardzo nie możesz, zwłaszcza póki masz szwy.....

En, udanej imprezki urodzinowej :)
Ostatnio zmieniony pt lis 20, 2015 12:22 pm przez Culagula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Dzień dobry :)

Aga znam ten ból, u mnie jest to samo.... Identyczne sytuacje. Jeszcze teraz moja teściowa zerwała ścięgna w nodze i muszę chodzić koło niej, a ta siedzi i tylko rozkazuje...Aga może poszukamy gdzieś biletów w kosmos, aby w jedną stronę :)

Kasiu współczuję Ci tej szefowej... Moja teściowa też z teściem miała piekło, ale już zapomniała i teraz robi to samo... Ja mam nadzieję, że nie będę kiedyś taka...

Envelop śliczny ten Twój synio :)

Halinko moja wizyta u lekarza bardzo dobrze :) W końcu jakieś dobre wieści, jest w końcu jakaś poprawa i to nawet duża ;) Taka byłam szczęśliwa, że miałam ochotę wyściskać mojego lekarza ;) A teściowa ma kilka guzów na krtani czy tam tarczycy... Tylko, że jeden ma taki duży i bardzo brzydki. Zrobiła biopsję i za tydzień ma mieć wyniki. A jak Twoje samopoczucie?

Saszka zdrówka dla Emi :)

A ja się zaraz biorę za obiadek, bo mam dziś robotnika... Mój S. w pracy także muszę chodzić i ja go pilnować.

Miłego dnia :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Aga, ciężko jest ale teście mi pomagają. Ja póki co nawet Adasia podnieść nie mogę i jak coś to proszę teścia, on mi go przenosi.
Ech...doła jakiegoś już łapię przez to wszystko.
A na ta Twoją teściowa...sposobu nie ma, współczuję. Szkoda, że nie macie możliwości samodzielnego mieszkania.

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Agatka, ja bym nawet była gotowa iść na ulicę żeby zarobić na ten bilet w kosmos, obojetne czy miałabym żebrać czy cztery litery wystawiać, wszystko byłoby warte tego spokoju potem.

Ja będę robiła wszystko, aby Marcel po swoim ślubie szedł gdzieś na swoje, abym nie musiała być tą złą teściową...

Moja teściowa rok temu miała zabieg na żylaki więc też oczekiwała ode mnie chodzenia wokół siebie, ale, że wcześniej miałyśmy ostrą kłótnię to ja ją olałam totalnie, ani razu do niej do pokoju nie zajrzałam. Oczywiście miała potem co gadać.... Ale nie będzie mnie tu wyzywać a potem ja będę do niej latać.

Dziś szłam do piwnicy po ziemniaki (piwnica w garażu), już złapałam za klamkę od drzwi a one tam robiły te przetwory i usłyszałam ich rozmowę.... o kim? no jakżeby inaczej gdyby nie o mnie? tym razem o mnie i moim mężu że wedlug teściowej moglibyśmy mieć drugie dziecko (może coś źle robimy i trzeba ją do łóżka zaprosić??), że nie mamy 40-tki to jeszcze możemy mieć ale na pewno T już nie chce.
I najlepsze jest to, że potem mężowi powiedziałam, że dowiedziałam się dlaczego nie mamy drugiego dziecka a on na mnie, zamiast być za mną to on bronił mamuśkę!!!!! Aż miałam łzy w oczach. Bo co mnie obchodzi co ona gada, niech sobie gada.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
U mnie dziś ciepło
Kręgosłup dalej mnie boli jakoś dziwnie bo na wysokości zapięcia stanika.
Moja szefowa lat ok 48,też podejrzewam,że ma w domu pod górke.
I stale mówi tak jak Agi teściowa z pretensją w głosie.
Tamirka miała być a jej nie ma.
Saszka kuruj małą a później multilac bo żołądek wyjałowiony no i soki owoce,bo będzie osłabiona z zapaleniem płuc żartów nie ma.
Enva mały przeuroczy.
Zana no jak masz takie dobre wieści od lekarza to jeszcze mocniej zaciskam kciuki,Ty już wiesz za co ;)
Aga ja bym pojechała i tak gada i tak.
No no zobacz jak Ci zaplanowała rozwój rodziny,kto by pomyślał,że taka uczona
Halinko jak nowe autko???jak Twoje nocki???lepiej już śþisz????
Tygrysku bidulko Ty nasza dbaj o siebie ,tyle dobrego,że masz pomoc,oszczędzja się
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Byłam na wyjeździe , zaliczyłam Selgros , oczywiście kupiłam mięsko ,marchewkę , jabłka , trochę wędliny ,kawę ziarnistą , reszta to drogo,trzeba uważać ,bo niekiedy można drożej kupić niż w sklepach normalnych , Pogoda w kratkę , raz padało raz świeciło słoneczko , Jutro mam na obiedzie zięcia i wnuki , bo Ula jedzie na szkolenie i późno wróci :)

Agnieszko , ja też mieszkałam 5 lat z teściami , było różnie , ale dzisiaj przypomniała mi się moja teściowa, która to dużo mi dała w kość , ale były też i dobre chwile (chociaż mało) i jakoś mi łezka poleciała , nic nie poradzisz , dopóki będziecie razem to tak będzie , :( Chłopcy się jeszcze rozkręcą i będą mecze wygrane :)

Agatko , ja tez mam guzki na tarczycy , prawdopodobnie każdy ma , tylko trzeba to obserwować czy się nie rozrastają i jaka będzie biopsja , Teraz czekamy od ciebie na wiadomość i maluszku :D

Sasza , współczuję tych zastrzyków , chyba Emi boi się ??? ale zastrzyki szybciej działają .

Elizo , kurcze ale ciebie złapało i to teraz , ale z wyrostkiem nie ma żartów , dobrze że masz kogoś do pomocy , tylko nie dźwigaj .

Kasiu , nocki prześpię na lekach a jak nie wezmę bo nie chce się uzależnić to jednak budzę się , dzisiaj w nocy znowu śnił mi się wypadek , :( oj psychika mi siada :( samochód na razie dobrze się sprawuje , silnik na dotarciu , więc szybko tez nie można jeździć ( na szczęście ) :) No tak myślałam że twoja szefowa ma problemy w domu i na was się wyżywa , to jest okropne :( a kręgosłup to boli ciebie barkowy , ja też mam z tym problemy :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Dzięki dziewczyny :* wystarczy że skubany się uśmiechnie i wszystkie moje złości i frustracje (np z niewyspania) mijają :) :in love:

culagula może rzeczywiście coś źle robicie i musicie ją do łózka zaprosić :/ porażka jakaś z kobiety... wasza sprawa czy chcecie wiecej dzieci czy nie i guzik jej do tego. A najgorsze że mąż zamiast za Toba się wstawić to za mamusią... szkoda gadać. Tulę Cię i nie przejmuj się tak.
Tygrys zakopać tego doła jak najprędziej !! :) co do Małego to już ok, ani śladu kaszlu i kataru ;)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Opowieści z serii teściowa
Moja jest spoko ale dziś mnie rozwaliła na łopatki
Wstałam o 5 po pracy biegiem,wpadłam do domu na minutę wzięłam małą i na basen wróciłyśmy po 17,weszłam na korytarz,nie zdążyłam się rozebrać wpada teściowa z okrzykiem,schudłaś???chyba tak po buzi widać(no reszta pod kurtką :))
Mówię wejdź kawy się napijemy,nie nie M(szwagierka) jest w aucie,no to wejdźcie we dwie nie nie ona jest po pracy jeszcze w domu nie była,nie ma siły wysiąść no ręce opadają
Obrazek

Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Dzień dobry kochane moje. :in love: :woman:

Dzisiaj sobota :)
Pospaliśmy !!! :)

:sprzata:
Teraz śniadanko, kawka, a potem :auto do siostry męża. Będziemy tam nocować ;)

Miłego weekendu :) :D
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) U nas pada deszcz , jest brzydko , :( od rana gonie w kuchni bo mam dzisiaj ma więcej osób na obiedzie , :) Już zupka się gotuje , a później mięsko i jakąś surówkę muszę zrobić , a co u was??? Martwię się Małgosią , bo miała do nas zaglądnąć i nie widać jej , :( :( dzwoniłam tez do kuzynki do szpitala , i noc miała krytyczną , dostała boleści , teraz już jest lepiej , a myślałam że dzisiaj wyjdzie :(

Gosiu , miłego spędzenia czasu w gościnie . :)

Kasiu , to gdzie ta twoja szwagierka pracuje że taka umęczona wracała z pracy ??? a nad tobą się teściowa nie ubolewała ??? to na kawę wyjść mogła ,by odpoczęła i nabrała sił , kurcze a kto ją wniesie do jej domu skoro taka zmęczona , ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Witajcie.
Wiecie, najbardziej mnie dobija jak Adaś płacze a nawet na ręce go nie mogę wziąć... musze jeszcze te trzy tygodnie przetrzymać.
We wtorek mam zdjęcie szwów, mam nadzieje, że wszystko w porządku będzie. Musi być, bo tych szpitali i lekarzy mam dość.
Halinko Ty to od rana zapracowana. Może jeszcze trochę czasu musi upłynąć po tym wypadku, żeby dojść do siebie. To jednak uraz pozostaje.
Kasiu może ten kręgosłup z przesilenia boli.
Gosiu, udanego wyjazdu.
Sasza zdrówka dla małej.
Miłej soboty
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Dzień dobry :)

Dziś jakiś taki dzień mulasty dla mnie, najchętniej położyłabym się spać... Już prawie ogarnęłam domek, zaraz muszę iść na dwór i obiad zrobić.
Ależ ta moja teściowa to mi ciśnienie podnosi... Przyszła i pyta co ja tak jeżdżę co drugi dzień do lekarza i że pewnie coś jest nie tak. Powiedziałam, że wszystko jest w porządku, a Ona, że na pewno nie chcę jej powiedzieć, że nie chcę z nią gadać. Powiedz prawdę i tak źle :P
Teraz nikt nie może normalnie do mnie przyjechać, bo od razu leci na tych kulach jaka to ona biedna, przyjechała wczoraj koleżanka, jeszcze nie zdązyła dobrze wejść, a ta już leci, tak samo ten robotnik co był wczoraj i męża szef przyjechał wieczorem to tez przyleciała...
Powiem Wam szczerze, że jak mieszkam tu 5 lat tak nie widziałam, żeby moja teściowa sprzątała schody do piwnicy, a dziś z kulami poszła sprzątać, a później będzie się żalić, że ona musiała bo Agata nie posprzątała...

Aga, Kasia ma rację. skoro i tak gada, to trzeba było jechać, w końcu by miała jakiś powód, a nie zmyśla. A mąż... Nawet nie chcę tego komentować, mój to przynajmniej mnie broni.

Kasiu oj wiem za co :) I dziękuję Ci bardzo :kiss2
A w pracy... Ciężka jest taka atmosfera, ale co zrobić jak pracować trzeba... A gdzie Twoja szwagierka pracuje?

Halinko zrobiła biopsję to się okaże co to tam będzie, mam nadzieję, że nic strasznego. A na wieści o maluszku mam nadzieję, że się niedługo doczekacie ;) Masz jakiś kontakt z Tamirką?

Bac miłej soboty, korzystajcie z wolnego :)

Miłego dnia :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

:cooking :zzzz Wszystkich nakarmiłam a teraz idę odpoczywać , pogoda zachęca do spania , wprawdzie nie pada ale tak jakoś ponuro :( ;-)

Agatko , dzisiaj próbowałam dodzwonić się do Małgosi ale bez echa ,wiem że w dzień ma wyłączony telefon , wieczorem spróbuję jeszcze raz , bo się już o nią bardzo martwię , :(

Elizo a co z Esterą ?? coś o nas zapomniała , :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Halinko, żyję, ale mam mało czasu na forum ;) w sumie zaglądam tu tylko przelotem ;)
U mnie ok, raz lepiej, raz gorzej.
Pierwsze ruchy już czuję ;) po mału szykujemy się do zakupów
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Uffff jak ja nie znodszę listopada.
Macie rację pewnie z przesilenia ten ból ale dziwny zawsze mnie jak już bolał kręgosłup to na dole a tu taki kwiatek
Gosia nocleg po za domem????lubisz????/ja nie znoszę kocham swoje łóżko i najchętniej bym z niego nie wstawała :)
W czwartek mam wywiadówkę,ciekwe czy Aga w tym roku jest w trójce???
Halinko to dziś zrobiłaś sporo ,odpoczynek zasłużony.
Mam nadzieję,że u kuzynki już będzie tylko lepiej
Martwi mnie Tamirka mam nadzieję,że powód jej nie bycia będzie banalny
Zana ja też mam guzki na tarczycy spoko będzie dobrze z teściową swoją drogą niezła jest
Nie moja się na d mną nie użala-po co wszak ja dam sobie radę :)
Wczoraj mnie trochę wkurzyła trochę rozbawiła
Hada już czujesz ruchy,matko ale zleciało
Tygrysku wierzę,że Ci smutno jak go nie możesz ululać,ale Twoje zdrowie też ważne
Obrazek

Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Kasiu, czasami trzea nocowac. ;)
Jak się np. do innego miasta jedzie ;) i nie ma czym wrócić :D hi hi hi
No ale jednak wrócilismy, Teść nas zabrał autkiem i podwiózł spowrotem :)

Teraz rosołek pachnie ....

Ja juz po wywiadówce :)
I po 2 zebraniu w Kościele :)

Miłej niedzieli
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Hej
I kolejna niedziela mija. Odpoczywam dzisiaj. Mąż był na spacerku z Adasiem, obiad teściowa robiła.
A Wam jak niedziela mija?
Bac-to się Wam udało z transportem. Jak Mała, zdrowa?
Kasiu, kręgosłup lepiej? A Twój syn jak na studiach?
Halinko odpoczęłaś?

tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki:-)
Muszę nadrobić forumowe zaległości, ale przyznaję bez bicia, że nawet czytanie mnie męczy.
Trochę kiepsko z moim samopoczuciem, a na dodatek zatrułam się lekami p/bólowymi i ciśnienie całkiem mi zwariowało. Spory kawałek weekendu spędziłam a to na SOR-ze, a to w całodobowej przychodni i tak niechcący dołożyłam roboty konowałom, którzy jak zwykle tylko kiwali głowami i rozkładali ręce.
Pogoda okropna i z utęsknieniem czekam na mróz z cichą nadzieją, że boleści trochę odpuszczą.
W pracy afera z remontem i nie wiadomo jak to się skończy. Szanowne kierownictwo wpadło na pomysł wyremontowania łazienek,jednej dla pacjentów i jednej dla pracowników, a z trzeciej miał być zrobiony tak zwany pokój socjalny. W praktyce nikomu nie potrzebny. W związku z tym do toalety musiałabym latać na piętro, zresztą nie tylko ja ale i 11 innych pracowników, w tym 2 dwoje niepełnosprawnych. Jedna z lekarek, która u nas orzeka, jak dowiedziała się, że z każdym sikiem ma biegać po schodach i prawdopodobnie czekać w kolejce,to zrobiła dziką awanturę z przytupami, więc szanowne kierownictwo zmieniło zdanie. Otóż toaleta dla pracowników będzie na parterze, a pokój socjalny zrobi się z łazienki na górze. Materiały kupione, zamówiona ekipa już kuje ściany w toalecie dla pacjentów, a tu okazuje się, że wszystko niezgodne z przepisami. Odpowiednie rozporządzenie wyraźnie określa, że jedno tzw. oczko toaletowe musi przypadać na maksymalnie 10 pracowników, a tu wyszło, że jedno byłoby na 25 osób! Pieniądze wydane, roboty wstrzymane i czort wie, co z tym szanowne kierownictwo zrobi. Może kupi kolejne tuje w drewnianych donicach dla ozdoby? Tak, tak! W zeszłym tygodniu zakupiono tuje, które miały stanąć po obu stronach drzwi wejściowych, ale okazało się, że blokują wejście, więc postawiono je przy salkach konferencyjnych i nie powiem jak to wygląda, bo nie będę tu rzucać słowem rynsztokowym, powszechnie uznawanym za obelżywe. Był też pomysł zakupienia zmywarki do pokoju socjalnego, tylko pytam się - po co????
W miniony piątek moja firma wydała kupę kasy na imprezę integracyjną z okazji dnia Pracownika Socjalnego. Wyjazd do innego powiatu, impreza i nocleg w trzygwiazdkowym hotelu na prawie 30 osób to jakby nie patrzeć spory wydatek, ale jak widać moja firma bogata!!! Szkoda tylko, że kasy na podwyżki jakoś od 6 lat nie ma. Wolałabym w miejsce imprezy dostać na przykład bony towarowe, ale gdy powiedziałam o tym głośno usłyszałam, że taka jest decyzja szefostwa, bo załoga powinna się integrować, a ja jestem aspołeczna. Koniec. Kropka. W dupie mam taką integrację. Może gdybym zarabiała tyle co szanowne kierownictwo nie musiałabym martwić się wyczerpaniem NFZ-owskich limitów i byłoby mnie stać na prywatne badania oraz na pijackie balangi integracyjne.
To tyle z grubsza w temacie co u mnie...
Aga, Gusia! te wasze teściowe, to gorsze niż w kawałach!! Moja na szczęście jest tylko umiarkowanie upierdliwa, gorzej z teściem ale daje się spacyfikować nawet bez podnoszenia głosu. U nas od darcia dzioba jest szwagierka...
Aga! Twoje ciasto cholernie ciężko kupić, więc albo schodzi na pniu, albo nie pieką go za dużo...
Tygrysie! zdrowiej nam szybciutko! I wielki buziak dla Adaśka.. :kiss2
Kasiu! na szczęście listopad zaraz się kończy, jeszcze trochę, a będziemy odliczać dni do wiosny:-) Te bóle w odcinku piersiowym kręgosłupa to mogą wynikać z przeciążenia odcinka szyjnego i barków. Najlepiej poleżeć na podłodze w pozycji krzesełkowej z rękoma ułożonymi na "poddaj się".
A jak Twój student??
Saszka! mam nadzieję, że z Emi już lepiej? ściskam was obie i zdrowiejcie szybko!
Halince przesyłam tylko buziaka, bo rozmawiałam z nią dzisiaj, więc jest na bieżąco:-)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Niedziela mija leniwie , rano u nas było pięknie ,słonecznie a w południe nadeszła chmura i tak było prawie do końca dnia , miałam iść w odwiedziny do szpitala, bo kuzynka miała wyjść jutro a tutaj na rannej wizycie kazali jej się zbierać do domu, bo jest wszystko w porządku , więc mój spacer poszedł w zapomnienie , ;-) całą radością było to ,że dodzwoniłam się do Małgosi :D i sobie poplotkowałyśmy :D ulżyło mi to na duchu, bo bardzo się o nią martwiłam, wiedząc że ma problemy ze zdrowiem .Miałam też telefon z Bielska że moja chrześnica urodziła drugie dziecko i wszystko jest w porządku , druga dziewczynka :D w sobotę tam jedziemy więc może się zobaczymy ( chociaż bardzo wątpię bo gdzie indziej mieszka )Jutro idę do ortopedy , ciekawa jestem jak on się będzie zachowywał, czy też tak jak ostatnio był taki wystraszony a może ja już straszę :D :D Ula dzisiaj piekła z Adasiem pierniczki i on do niej mówi , mamusiu ty mi tak nie pomagaj, bo się czuję jakbym był dzieckiem :D :D

Esterko , już czujesz ruchy i co ?? fajne uczucie ?/ ale ten czas szybko leci :) a jakie to zakupy , ubranka dla maluszka ???

Kasiu , odpoczęłam sobie bardzo bo nawet na dzisiaj miałam ciut obiadku , więc byczenie było na całego :)

Gosiu , zaczynają się już spotkania przed komunią ??? to co miesiąc tak będzie . będzie gorący rok :)

Elizo , dzisiaj do południa pogoda dopisała na spacer z Adasiem a jak ty się czujesz???

Małgosiu , oj czekałam na twój post , lubię je czytać , sama radość . Trzymaj się i nie poddawaj :kiss2 :kiss2

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Smutna wiadomość...
Monika Szwaja nie żyje...
Zmarła wczoraj po ciężkiej chorobie...
Lubiłam jej książki...
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Halinko, a właśnie nie co miesiąc, bo poco co miesiąc :P
Sukienki wybrane, sam ksiądz powiedział, że następne to w okolicach lutego :P

Miłego poniedziałku!
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Dzień dobry,
u mnie słonko za oknem ;)

tamiro wlaśnie wczoraj przeczytałam że Monika nie żyje. Myślałam że mi się przewidziało, ale niestety nie... smutno.
zdrówka tez Ci życzę, żeby ci te ciśnienie wróciło do normy i ogólnie lepszego samopoczucia :)

malinko daj znac co u tego ortopedy...

chochlik Ty to sie chyba nie nudzisz z tą swoja teściową. A wy mieszkacie razem?

Tygrys mój X wczoraj też byl na spacerze z małym, a ja odsypiałam ciężką nockę :P
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Zablokowany