Seks a miłość
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
Seks a miłość
Hej dziewczyny! Dzisiaj usłyszałam od narzeczonego, że mnie kocha i dodał, że jeszcze bardziej za to, że nie ulegam mu zbyt często w łóżku. Ja na to: czyli im rzadziej się kochamy tzn. że bardziej mnie kochasz? Odpowiedział, że tak. Piszę tu o tym, bo nie do końca to rozumiem. Mój facet mógłby się kochać codziennie i daje mi to zrozumienia bez przerwy, a tu takie wyznanie. Nawet bym to zrozumiała gdybyśmy znali się krótko, byłoby to wręcz oczywiste, ale my znamy się prawie 4 lata.
Co myślicie o tym?
Co myślicie o tym?
Re: Seks a miłość
A moze Twoj wybranek ma ,,skromny,, temperament,, i niewiele mu do szczescia brakuje?
A moze on po prostu lubi takie seksowne droczenia sie z Toba?
Bo jesli wziasc na powaznie to co mowi to zapala mi sie taka czerwona lamka w ,,lepetynie,, , seks w Waszym zwiazku moze przechodzic rozne zawirowania i etapy.
Wiesz ,od gadania o seksie i ochotach na niego do faktycznej realizacji to czasami daleka droga.
No nie wiem , ale zastanawiajace to co mowi .
Mysle, ze znasz swojego narzeczonego lepiej od nas i wiesz czego mozesz spodziewac sie w sypialni.
A moze on po prostu lubi takie seksowne droczenia sie z Toba?
Bo jesli wziasc na powaznie to co mowi to zapala mi sie taka czerwona lamka w ,,lepetynie,, , seks w Waszym zwiazku moze przechodzic rozne zawirowania i etapy.
Wiesz ,od gadania o seksie i ochotach na niego do faktycznej realizacji to czasami daleka droga.
No nie wiem , ale zastanawiajace to co mowi .
Mysle, ze znasz swojego narzeczonego lepiej od nas i wiesz czego mozesz spodziewac sie w sypialni.
Facet to mysliwy i lubi polować,może o to mu chodzi 
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Tez prawda.
Ale to nie zmienia faktu , ze cos jest nie tak.
Ale to nie zmienia faktu , ze cos jest nie tak.
Interesujące.. Najważniejsze jest to, że się wzajemnie rozumiecie i akceptujecie (także w sypialni). O "szczegóły" powinnaś zapytać swojego mężczyznę. Na pewno w Waszym związku nie brakuje szczerych rozmów. Czas na następną.
jak walczyć o związek w tarapatach
Bardzo ciekawy wątek. Ja ostatnio mam wrażenie, że to ja w naszym związku jestem myśliwą 
Trochę by mnie takie wyznanie zdziwiło i chyba zaniepokoiło. No chyba że Twój facet od początku był raczej z mniejszym temperamentem. Ale jeśli teraz tak się zrobiło to ja bym poczuła się z tym nie ukrywam źle. I chyba tak jak wyżej już zostało napisane musisz pogadać co jest tego przyczyną.
- MajkaSzczecin
- Jestem tu nowa :)
A może chciał po prostu podkreślić i dobitniej zaznaczyć, że sprawy seksu i cielesności, są dla niego mniejszym priorytetem, niż uczucie którym Cię darzy? 
-
wrozka-bajuszka
- Miła Kobietka
Wydaje mi się, że Twój wybranek tak nie do końca miał na myśli to, że jeśli się rzadziej kochacie (w sensie cielesnym), to ona Cię bardziej kocha pod względem uczuciowym. Moim zdaniem chodziło mu bardziej o to byś zrozumiała że dla niego seks nie jest czymś priorytetowym i to że mu odmawiasz wcale nie jest dla niego czymś strasznym i nie do przeżycia - jak to większość facetów traktuje kobiety: nie chcesz seksu to masz kogoś!
z moim przyszłym mężem, zanim pierwszy raz się kochaliśmy, to minęły 3 miesiące. I nie dlatego że jakoś sobie nie ufaliśmy (znaliśmy się wtedy ponad pół roku), ale po prostu nie chcieliśmy doprowadzić do sytuacji w której seks stanie się dla nas priorytetem.
z moim przyszłym mężem, zanim pierwszy raz się kochaliśmy, to minęły 3 miesiące. I nie dlatego że jakoś sobie nie ufaliśmy (znaliśmy się wtedy ponad pół roku), ale po prostu nie chcieliśmy doprowadzić do sytuacji w której seks stanie się dla nas priorytetem.