Samotność w związku
-
atramentowa
- Jestem tu nowa :)
Samotność w związku
Witam,
pewnie ten temat był poruszany miliony razy... ale jestem tu nową osobą i dość niezorientowaną... sama nie wiem, co mnie pchnęło do założenia tu konta. Może to, że w chwili obecnej, kiedy to piszę, mój partner leży znudzony mną, odwrócony plecami i ogląda mecz? Może dlatego, że przyszedł tu chwilę wcześniej, a ogólnie ten piątkowy wieczór spędziłam sama w ciemnym pokoju i oglądałam romansidło? Może oglądam romansidła, bo przynajmniej w filmie widzę większe zainteresowanie kobietą ze strony mężczyzny? Może dlatego, że romansidła mnie dołują, bo mimo wyreżyserowanej relacji damsko-męskich zazdroszczę tym postaciom? Mogłabym tak w nieskończoność, ale właśnie się odwrócił rozzłoszczony, że przeszkadzam mu w oglądaniu meczu. A ja zawsze myślałam, że w związku człowiek nie ma prawa czuć się samotnym... i obcym.
Miłego wieczoru
pewnie ten temat był poruszany miliony razy... ale jestem tu nową osobą i dość niezorientowaną... sama nie wiem, co mnie pchnęło do założenia tu konta. Może to, że w chwili obecnej, kiedy to piszę, mój partner leży znudzony mną, odwrócony plecami i ogląda mecz? Może dlatego, że przyszedł tu chwilę wcześniej, a ogólnie ten piątkowy wieczór spędziłam sama w ciemnym pokoju i oglądałam romansidło? Może oglądam romansidła, bo przynajmniej w filmie widzę większe zainteresowanie kobietą ze strony mężczyzny? Może dlatego, że romansidła mnie dołują, bo mimo wyreżyserowanej relacji damsko-męskich zazdroszczę tym postaciom? Mogłabym tak w nieskończoność, ale właśnie się odwrócił rozzłoszczony, że przeszkadzam mu w oglądaniu meczu. A ja zawsze myślałam, że w związku człowiek nie ma prawa czuć się samotnym... i obcym.
Miłego wieczoru
Re: Samotność w związku
Masz dola, czasem trzeba dać sobie chwilę spokoju...
-
niezapominajka6
- Miła Kobietka
No właśnie też tego nie rozumiem, czasami to wydaje mi się, że nie żyjemy w zwiazku ze sobą tylko jakoś tak bardziej obok, a jedyne zainteresowanie ze strony faceta na czułości to zazwyczaj jeśli jest szansa na współżycie.
Mój właśnie siedzi u sąsiada na meczu, a kiedyś nawet za bardzo nie przepadał za oglądaniem meczów, widocznie każdy powód na wyjście z domu jest dobry...ehhh też mi w takich chwilach smutno i samotno...
Mój właśnie siedzi u sąsiada na meczu, a kiedyś nawet za bardzo nie przepadał za oglądaniem meczów, widocznie każdy powód na wyjście z domu jest dobry...ehhh też mi w takich chwilach smutno i samotno...
Nie wiem ile jesteś w związku z partnerem ale to jest straszne uczucie kiedy będąc w związku czujemy się samotni.
Może spróbuj coś zmienić porozmawiaj z nim powiedz że tak właśnie się czujesz może wtedy razem znajdziecie jakieś rozwiązanie ?
Może spróbuj coś zmienić porozmawiaj z nim powiedz że tak właśnie się czujesz może wtedy razem znajdziecie jakieś rozwiązanie ?
Na ciele rozmaże z mych łez tatuaże, dwa metry ma strach nie wolno się bać.
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
A szyfry pułapki w słowach zostawię, pokonać chcesz nas nie zostanę.
Nie chce ciebie na zawsze, nie schowasz nas na dnie Tak mało mnie we mnie jest.
I nie zobaczysz że patrzę na Ciebie inaczej, nie chciałeś mnie takiej mieć.
Jutro znowu gonić, biec, latać ponad, ile sił mam krzyczę to Ja.
Kiedy miga świat w twoich oczach, naucz mnie od nowa.
Nie chciałeś mnie takiej więc naucz mnie sobą być...
No własnie, rozmawialaś z nim o tym?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Mysle, ze dobrze myslalas, aczkolwiek bywaja chwile, ze tak wlasnie mozemy sie poczuc gdy ze stronyatramentowa pisze:Witam,
Miłego wieczoru
naszego partnera brak zainteresowania nasza osoba i bliskoscia.
Czesto wrazliwe osoby tak wlasnie sie czuja jak Ty, opuszczone , rozzalone i bardzo samotne.
To , ze ogladasz romantyczne filmy i utzsamiaz sie z ich bohaterami to wyraznie moze wskazywac na
to, iz zle Ci z ta samotnoscia.
Sadze, ze takie dreczenie swojej psychiki to nic dobrego , dlatego zbierz sie w sobie i szczerze wyloz
swoje ,,zale,, jak kawa na lawe.
Bez niedomowien , mow naprawde wprost, bo moze Twoj partner nie wie i nie przypuszcza , ze jest az tak zle w waszym zwiazku.
Taka rozmowa czasami przynosi efekty i poprawe stosunkow miedzy partnerami , ale bywa tez zarzewiem
awantury i nieprzyjemnych slow i pretensji.
Czy jestes wobec tego gotowa na taka ,,surowa,, rozmowe z partnerem?
Samotnosc naprawde boli , wiec zrob co powinnas.
Już Dziewczyny wspomniały o rozmowie....
Może wygospodarujcie sobie jakieś dwa wieczory w tygodniu i poróbcie coś razem..
teraz pogoda jest, to może wspólny spacer..
Może wygospodarujcie sobie jakieś dwa wieczory w tygodniu i poróbcie coś razem..
teraz pogoda jest, to może wspólny spacer..
.. bo w oczach tkwi siła duszy...