remont lazienki - poradzcie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
babuszka

meble lazienkowe

Post autor: babuszka »

ciekawi mnie skąd bierzecie inspiracje w doborze mebli do swoich łazienkowych królestw. jakie sklepy polecacie, materiały, kolory, dosłownie wszystko...
pochwalcie się co kryje wnętrze waszej łazienki ;-)
roksanna

Re: meble lazienkowe

Post autor: roksanna »

No ja nie mogę jeszcze pochwalić się ładną, moją wymarzoną łazienką ale mam nadzieję, że już niedługo to nastapi. Ale przynajmniej mam już sklep, w którym kupie sobie i meble łazienkowe i płytki (multizakupy.pl) tak więc przyjdzie mi już później tylko czekać na wyniki remontu ;)
Eleganckistyl_pl

Post autor: Eleganckistyl_pl »

W zasadzie to wszystko zależy tylko i wyłącznie od Twojego gustu. Tylko w ten sposób urządzisz wymarzaną łazienkę lub pokój i będzie on w oryginalnym stylu. Co do sklepów,to w internecie masz naprawdę spory wybór,czytaj tylko opinie przed zakupem,tak aby potem się nie rozczarować.
Laalaa

remont lazienki - poradzcie

Post autor: Laalaa »

planuje remont mojej malenkiej lazieneczki :-)
rozgladam sie juz od pewnego czasu za kafelkami, fugami i przy okazji rozmow w sklepach padla kwestia spoiny, klejow, gruntow... Myslicie ze powinnam ten temat zglebic czy zostawic go ekipie?
dione

Re: remont lazienki - poradzcie

Post autor: dione »

Jeżeli za bardzo nie wiesz w jaki sposób się za ten remont zabrać, to może dobrym pomysłem będzie zatrudnienie dekoratora wnętrz? Z tego co się orientuję to w N-design pracują bardzo dobrzy specjaliści, którzy na pewno będą umieli Ci w tej kwestii pomóc.
Laalaa

nie o dekratora mi chodzi ale o porade "techniczna" :-) Wzory kafli generalnie sa odobne u roznych firm, wiem co mi sie podoba w kolorach i rozmiarach. Bardziej szukam info, ktora firma najlepsza jakosciowo... jakie macie doswiadczenia?
Ze np cos sie zle czysci potem, albo kafle odpadly ;)
Yagoda

Post autor: Yagoda »

LaaLaa ja bym na Twoim miejscu zglebila :-) Oczywiscie nie tak zeby zostac glazurnikiem ale mysle ze warto poczytac zeby miec ogolne pojecie. Dobrze jest wiedziec jakie pytania zadac specowi, moc go jakos tam skontrolowac. Sporo jest portali poswiecinych remontom i tam na pewno znajdziesz sporo praktycznych rad. W sklepach to trudno trafic na kompetentna porade

Ja ostatnio w ten sposob samodzielnie wymienilam fugi w lazience :-)

Co do wyboru firmy to pomysl moze o Ceramstic i materialach Rotberg. Dostaniesz 6 letnia gwarancje.
helka
Jestem tu nowa :)

Łazienka błękitna

Post autor: helka »

Łazienka w stylu morskim bardzo mi się spodobała. Znalazłam taką co pasowała by mi do luksferów. W katalogu jednej z firm znalazłam płytki do łazienki Tander/Way Blue.... Chcę by luksfery były podświetlane zarówno światłem naturalnym jak i z halogenów. Co myślicie o tym myślicie ?
Obrazek

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
Yagoda

no ja ci zazdroszcze ze masz tak wielka lazienke ze moszesz sobie takie cus zrobic :-))))
dla mnei za zimne te kolory... niebieski niby taki lazienkowy ale ja go nie lubie
Laalaa

Yagoda dzięki :-)
Wlasnie do podobnego wniosku doszlam izaczelam studiowac fora branzowe... i poki co mam wrazeneize neiwiele rozumiem :-) Musze sobie usystematyzowac.

Ten Ceramstic z Rotbergiem dosc drogi jest...
Yagoda

Tani nie jest to prawda. Ale ja wychodze z zalozenia ze lepiej wydać wiecej a byc pewnym jakosci. To jest inwestycja na kilkadziesiact lat prawda?
Awatar użytkownika
Meble-Bogart.pl

Post autor: Meble-Bogart.pl »

planuje remont mojej malenkiej lazieneczki
rozgladam sie juz od pewnego czasu za kafelkami, fugami i przy okazji rozmow w sklepach padla kwestia spoiny, klejow, gruntow... Myslicie ze powinnam ten temat zglebic czy zostawic go ekipie?
Temat spoin, klejów itd. zawsze watro zgłębić! Potem po zatrudnieniu ekipy będziesz mogła patrzeć im na ręce :) - nie zawsze przykładają się do pracy, tak jak deklarują.
Obrazek
tusia25

Post autor: tusia25 »

Pewnie że poczytaj i uzupełniaj wiedzę cały czas! Potem w razie dyskusji z "fachowcami" a różni są, będziesz wiedziała co i jak:) trzeba pilnować swojego, tym bardziej że to nie takie małe wydatki, i warto zrobić dobrze, porządnie i z klasą!
no.nie.wiem

Post autor: no.nie.wiem »

Dobry fachwiec od układania płytek powinien wszystko wiedzieć na temat fug, spoin etc.
Ja 'wynajęłam' kiedys Pana 'Złotą Rączkę'. Rewelacja! Nie odstawil maniany. Pomógł mi w wyborze wszystkiego.Prace wykonał sumiennie i bardzo dokładnie. Nie olał sprawy, krótko mówiąc.
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

hehehe ja mam na szczęscie od tego męża;))
tusia25

Post autor: tusia25 »

chodzę i szukam oryginalnych mebli, gadżetów:) nie mam jednego sklepu:) czasem jeżdzę również na wyprzedaże staroci, mebli holenderskich itp. zawsze cos fajnego się znajdzie. A inspirację biorę z głowy;)
pomcia

Post autor: pomcia »

Z programów na Domo czy jakoś tak.
milivanili

Post autor: milivanili »

fachowcy fchowcami, ale całe udekorowanie mozna zaaranżowac po swojemu i wcale nie potrzeba do tego jakichś fachowców ;p
ja skorzystałam z kursu dekorowania wnętrz - .........
nauczyłam się bardzo dużo i chociaż mam małe mieszkanko to mieszka mi się w nim bardzo przyjemnie, bo wszystko jest fajnie i pomysłowo urzadzone :)

proszę nie spamować
Ania07

Post autor: Ania07 »

Widziałam ciekawe wypowiedzi na muratorze znajdziesz tam wielu fachowców. Ale to fakt żeby zrobić remont trzeba wiedzieć czego się chce bo inaczej cokolwiek zrobią to nie będzie twoja łazienka.
Otwórz konto a bank zapłaci ci 50 zł.
olka88

Post autor: olka88 »

..

ja mam z tej firmy meble do łazienki i jestem bardzo zadowolona :)

pozdrawiam! :kwiatek

proszę nie spamować
berserker

Post autor: berserker »

Pamiętaj też o gniazdkach z odpowiednim zabezpieczeniem przed zalaniem np takie coś
Obrazek
kukasia

Post autor: kukasia »

Ja chodzę po sklepach, ogladam katalogi, TV a potem i tak kupuję na internecie :P bo tam najtaniej:) Moje kochanie sie czasem strasznie gniewa, bo na przyklad kupilam pufa takiego duzego, bodajze od Wajnerta, i nic mu nie powiedzialam. Jak zadzwonili panowie z dostawy a mnie nie bylo w domu to nie chcial ich wpuscic bo myslal, ze to glupi zart. Dobrze ze zadzwonil a panowie poczekali a nie odjechali :)
Laalaa

Yagoda pisze:Tani nie jest to prawda. Ale ja wychodze z zalozenia ze lepiej wydać wiecej a byc pewnym jakosci. To jest inwestycja na kilkadziesiact lat prawda?
No to fakt, ta w ktorej mieszkam nie byla remotowana jak sadze od poczatku istnienia bloku czyli ze ponad 30 lat ;)) Sporo sie naogladalam na forach i troche mam metlik tak wiele rzeczy mi sie podoba. Ceramsic rzeczywiscie piekny... znalazlam nawet cos takiego (alerty google to super narzedzie):

........

proszę nie spamować
Laalaa

Meble-Bogart.pl pisze: Temat spoin, klejów itd. zawsze watro zgłębić! Potem po zatrudnieniu ekipy będziesz mogła patrzeć im na ręce :) - nie zawsze przykładają się do pracy, tak jak deklarują.
Świete slowa ;)))
Laalaa

milivanili pisze:fachowcy fchowcami, ale całe udekorowanie mozna zaaranżowac po swojemu i wcale nie potrzeba do tego jakichś fachowców ;p
ja skorzystałam z kursu dekorowania wnętrz - .........
nauczyłam się bardzo dużo i chociaż mam małe mieszkanko to mieszka mi się w nim bardzo przyjemnie, bo wszystko jest fajnie i pomysłowo urzadzone :)

proszę nie spamować
miliwanili mysle ze kurs dekorowania wnętrz nic mi nie pomoze przy kladzeniu plytek :-)
ODPOWIEDZ