remont lazienki - poradzcie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ladyblues

Re: remont lazienki - poradzcie

Post autor: ladyblues »

ja mogę polecić sklep - spam - mają dużo promocji no i wszystko można kupić w jednym miejscu a to duża oszczędność czasu no i stresu :)
Ostatnio zmieniony czw sie 29, 2013 1:48 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Misiek

Post autor: Misiek »

Dużo ciekawych mebli łazienkowych i akcesoriów można znaleźć na SPAM Sami kupowaliśmy tam mebelki jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Przejrzyj sobie, może coś Ci się spodoba.
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2019 11:08 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
agika37
Jestem tu nowa :)

Post autor: agika37 »

Według mnie ceramika łazienkowa to podstawa, dlatego warto zainwestować w dobra jakość, tak aby nam posłużyła przez wiele lat
cykoria

Post autor: cykoria »

A ja widziałam bardzo fajne dodatki na stronach Roca. Mają tam również super aranżacje łazienek, można pooglądać i coś wybrać dla siebie.
apollo

Post autor: apollo »

Wszystko można kupić tanio, trzeba tylko szukać. Dobrym przykładem jest ten sklep - SPAM Zobaczcie po ile mają wyposażenie łazienek, to zrozumiecie, że naprawdę można bardzo tanio kupować!
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 7:06 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
marqiza

Post autor: marqiza »

dzisiaj koniecznością są instalacje podtynkowe, bo zasłaniają nieestetyczne elementy w łazience, jak widzę ładnie urządzone łazienki z rurami na wierzchu to mnie normalnie ściska :/
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 7:05 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
apollo

I co to ma do ogólnego tematu o remoncie? Ludzie, przynajmniej spamować starajcie się sensownie, proszę!
cykoria

Post autor: cykoria »

Ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć, że przed remontem warto pomyśleć wcześniej jakie i gdzie zamontować oświetlenie do łazienki, ponieważ ważne jest wyciągnięcie kabli w odpowiednich miejscach. Ja nie pomyślałam o tym wcześniej i potem miałam bardzo dużo problemu z montażem niektórych kinkietów czy pasków ledowych do podświetlenia wnęk.
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 7:05 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
apollo

To oczywiste, ale dotyczy wszystkich pomieszczeń. W łazience najważniejsze jest dobranie wszystkich elementów pod wymiar, rozsądne szukanie wyposażenia, tak aby po prostu nie wydawać w głupi sposób swoich pieniędzy.
etna

Post autor: etna »

Inspiracji jest bardzo dużo w internecie. Ja stale coś przeglądam, lubię być na "topie" :)
etna

Post autor: etna »

etna pisze:Inspiracji jest bardzo dużo w internecie. Ja stale coś przeglądam, lubię być na "topie" :)
Dzisiaj wpadłam na tą stronę archiwnetrze.pl i jestem pod ogromnym wrażeniem ile pomysłów jest do wykorzystania! :D
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

Miłośnikom klasyki proponuję urządzenie łazienki w odcieniach szarości. Wpasują się do niej tradycyjne, białe meble z uchwytami, a także okrągłe lustro. Całość uzupełni klasyczny, drabinkowy grzejnik elektryczny.
lazienka_szara.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mara

Post autor: mara »

Ja przede wszystkim z różnego rodzaju blogów o aranżacji no i też po prostu z samego przeglądania ofert wielu sklepów meblowych. ;)
Designerskie lampy podłogowe - mandihouse.pl
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Post autor: katrinka »

Oj nie wiem czy zdecydowałabym sie na szarą łazienkę. Widziałam takie aranżacje na stronach o wystroju wnętrz. Oraz w czasopismach. I o ile to wygląda dobrze na fotografiach to w rzeczywistości wcale tak ładnie wyglądać nie musi. W wiekszych łazienkach z oknami taki wystrój się sprawdzi ale nie widże tego w niewielkiej łazience w bloku ( a taka sama mam jak i pewnie wiekszość z nas). Najlepiej jest postawić na jasne płytki ( biel, krem, ewentualnie z odrobiną kolorku).
Świetne kolekcje do niewielkich łązienek ma Paradyż:
Esagon
Margarita
Naturstone
ladyshin

Post autor: ladyshin »

Czy ktoś kładł deskę w łazience, widziałam tego typu aranżacje w sieci, inspiracje różne, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł. w ArtCore mają ładne deski i chciałabym mieć taką klimatyczną łazienkę, jednka obawiam sie tej wilgoci.
http://przewozydoholandii.net.pl/index.php
Awatar użytkownika
Kacperska
Miła Kobietka

Post autor: Kacperska »

Ja zrobiłam głupotę przed remontem mieszkania u siebie, bo nie zajrzałam na cenniki budowlane i przepłaciłam.
Zachęcam do odwiedzenia mojej strony internetowej tutaj.
casia

Post autor: casia »

Wszystkie fachowe porady można znaleźć w internecie i to jest ogromny plus.
Płytki cementowe marokańskie - valentile.pl
balbinka

Post autor: balbinka »

Ja szukam pomysłu na łazienkę, bo na wiosnę chcemy ruszać z remontem. Bardzo spodobały mi się projekty znalezione w blogu Tubądzin
Lubię jasne kolory, a płytki imitujące kamień, bardzo mi się podobają. Łazienkę mam dużą więc sporo mogę z ich podpowiedzi skorzystać. Mają bardzo ciekawe propozycje, wzory, łączenia różnych materiałów. Może nie skorzystam z jednego konkretnego wzoru, ale wiele można podpatrzeć i wykorzystać u siebie.
Awatar użytkownika
katrinka
Fajna Kobietka

Post autor: katrinka »

Dziewczyny dobrze zastanówcie się nad tym jakich fachowców sobie bierzecie do remontu łazienki Bo ktoś może się przechwalać, że się na tym zna a koniec konców może się okazać,że guzik prawda. I że wcale nie zna się na tym tak dobrze jak twierdził...
Osobiście lubie w łazience spokojne kolory.Beże. Nie widać na nich kamienia, poza tym optycznize powiekszaja łazienkę. Pstrokate kolory moga optycznie ją pomniejszać ( poza tym nie są tak uniwersalne i mogą szybko wyjść z mody,a łazienka to jednak rozwiazanie na wiele, wiele lat....).
Piękna jest kolekcja alabastrino od firmy Tubądzin:
Obrazek
akacja

Post autor: akacja »

pinterest jest swietnym wykopaliskiem inspiracji. zwróc jednak uwagę na praktyczną czesc danego projektu. No i oczywiscie stylowe dodatki;)
Meble holenderskie - Mandihouse.pl
five

Post autor: five »

Mi się marzy coś bardzo oryginalnego, odbiegającego od naszych przyzwyczajeń ;)
Valentile.pl - kafle cementowe
metafora

Post autor: metafora »

Osobiście przeglądam fajne strony wykonawców i pinteresta. Ostatnio znalazłam bardzo fajną realizację, która zwróciła moją uwagę:
Obrazek. Taka łazienka obok sypialni to moje marzenie - koniecznie z tego typu wanną:) Może kiedyś:)
beata_smol1983

Post autor: beata_smol1983 »

Ja najbardziej lubię etap końcowy, czyli dobór wszystkich dodatków i akcesoriów, czyli wisienka na torcie! :D Delikatna roślinka, fajna, oryginalna figurka albo praktyczny pojemnik, delikatny wazon lub stylowe naczynie. Opcji jest mnóstwo! Wszystkim zainteresowanym polecam sklep SPAM, w którym ostatni znalazłam mnóstwo takich dodatków ;) Normalnie raj dekoracyjny :D
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2019 11:09 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
malimna

Post autor: malimna »

Remontując łazienkę warto zobaczyć jak zrobili to inni, inspirując się innym projektami warto dodać coś swojego i mamy wymarzoną nową łazienkę, na SPAM możesz sprawdzić gdzie inni robili zakupy dekoracji do łazienki.
Ostatnio zmieniony śr lut 13, 2019 11:09 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Jinka
Fajna Kobietka

Post autor: Jinka »

W dobrym salonie można obejrzeć gotowe aranżacje i podpatrzeć pomysły :) Ja łazienkę urządziłam w salonie bokaro, dużo pomysłów wykorzystałam u siebie :) Płytki i wyposażenie mam cudne , w jasnych kolorach, płytki są różnego formatu.
ODPOWIEDZ