remont i wyposażenie

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
karla_gda
Miła Kobietka

remont i wyposażenie

Post autor: karla_gda »

Cześć Cześć : )

Mam nadzieję, że znajdę tu jakąś pomoc z Waszej strony.

A więc tak...
gdzieś za 2 lata chcę kupić mieszkanie wraz z moim narzeczonym.
Chciałabym się od Was dowiedzieć ile mniej więcej kosztuje wyremontowanie oraz pełne wyposażenie 2 pokojowego mieszkania.
Wiem, że to zależy od fanaberii czy meble takie a takie, pralka taka a nie taka.
Chodzi mi o przedział cenowy mniej więcej.
Może któraś w Was przy kupnie mieszkania od razu remontowała i meblowała ?
Ile wydałyście pieniędzy ?
Macie mieszkanie z swoich snów ? : )
gina74
Jestem tu nowa :)

Re: remont i wyposażenie

Post autor: gina74 »

Ciężko powiedzieć,ile kosztuje, bo to wszystko zależy od dodatków, mebli, jednym słowem zależy od tego, co chcesz mieć w mieszkaniu. Mi mieszkanie wykończyła pod klucz firma JB DESIGN, która zaprojektowała, umeblowała i udekorowała moje mieszkanie. Które nie chwaląc się jest wprost cudowne:) Polecam Ci tą firmę, a będziesz zasypana pomysłami :)
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2014 1:33 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie spamować.
midas

Post autor: midas »

Ja pierdzielę, ależ tu się roi od szeptanego marketingu. I pomyśleć, że ludzie się tym zajmujący dzwonią co chwila do mnie zapewniając, że robią to megaprofesjonalnie. Mam rację wysyłając ich na drzewo i nazywając tępymi nieudacznikami :lol:
Roksi8

Post autor: Roksi8 »

haha dobre;D
apollo

Post autor: apollo »

Wszystko można kupić znacznie taniej przez internet, kwestia odpowiedniej organizacji, szukania i robienia porównań. Remont nie musi być drogi - po prostu niczego nie kupujcie pochopnie, wtedy wszystko będzie ok.
Ostatnio zmieniony wt sty 21, 2014 1:32 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
krysia19
Miła Kobietka

Post autor: krysia19 »

Bardzo ważne też jest gdzie chce się mieszkać, wiem że lokalizacja też jest w cenie. Ale zgadzam się z tym że ciężko jest powiedzieć ile kosztuje mieszkanie z wyposażeniem. Ja np. remontuje teraz dom wymieniam piec gazowy na węgiel, gaz okazał się zbyt dużym kosztem. Pisze o tym ponieważ warto o każdym rozwiązaniu pomyśleć wcześniej;)
Ostatnio zmieniony pt lip 12, 2013 3:07 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
tusia25

Post autor: tusia25 »

Urządzenie mieszkania może Cię kosztować 10 tys, złotych a może i milion, podajesz zbyt mało informacji by podać Ci przedział dokładniejszy. Ile byś nie przeznaczyła licz się z tym, ze zawsze pojawią się dodatkowe koszty, a to śrubkę trzeba dokupić, a to jakąś firankę i tak się nazbiera, miej zawsze jakieś pieniądze ponad budżet :)
yang

Post autor: yang »

Jeśli chcesz mieszkanie ze snów to z pewnością wydasz na nie sporo pieniędzy, więc żadne cenniki nie mają w tym wypadku sensu. ;)
Krzesło biurowe - Biuromax.pl
five

Post autor: five »

Urządzanie czasem bywa droższe niż samo mieszkanie. Trzeba uważać ;)
Valentile.pl - kafle cementowe
Kalina88

Post autor: Kalina88 »

Wszystko zależy od materiałów jakie wybierzemy. I robocizny. Ja urządzając moje mieszkanie sporo zaoszczędziłam, ponieważ zdecydowałam się na robinie większości rzeczy własnymi siłami. A co do materiałów to starałam się to w miarę wypośrodkować, część rzeczy, np. podłogi czy meble kuchenne kupowałam z nieco wyższej półki, ale już jakieś dodatki czy akcesoria starałam się znaleźć taniej.
Sprawdź co ifirma wrocław oferuje dla Twojej firmy
sanqi

Post autor: sanqi »

Tu masz w razie czego bardzo fajne SPAM
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2018 9:05 pm przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
toczka

Post autor: toczka »

Jeśli bałagan po remoncie okaże się zbyt uciążliwe, zawsze możesz spytać o wycenę sprzątania firmę porządkową.
Kompleksowe usługi sprzątania:
http://stanbest.mywebzz.com/
selek

Post autor: selek »

Niestety wszystko kosztuje dość dużo. Plany finansowe zwykle okazują się być zbyt małe. Przynajmniej my wydaliśmy znacznie więcej niż zakładaliśmy.
[email protected]

Post autor: [email protected] »

po dwukrotnie zalanej łazience teściowej chcmemy w końcu zbadać u niej próby szczelności . Dlatego szukam dobrego hydraulika z okolic Łodzi lub ekipy się tym zajmującej. Chciałabym zbadac lokalizacja wycieków w ziemi . Głównie wykrywanie nieszczelności pod posadzką i wykrywanie przecieków wody w ścianach. Dzięki za pomoc. Mieliście problemy z zalaniem mieszkań lub pomieszczeń?
finik

Post autor: finik »

Wszystko zależy od tego w jakim stanie jest mieszkanie. Może być tak, że musisz tylko odświeżyć ściany, ale może się również okazać, że musisz zrobić gipsy.
Olcia99

Post autor: Olcia99 »

selek pisze:Niestety wszystko kosztuje dość dużo. Plany finansowe zwykle okazują się być zbyt małe. Przynajmniej my wydaliśmy znacznie więcej niż zakładaliśmy.

I myślę,że tak jest w większości,Planujemy ,tak a potem coś wyskakuje i koszty nie wiem dlaczego zaczynają rosnąc.
www.cud-24.info.pl
Joanna123

Post autor: Joanna123 »

To nie takie proste, jak sama zauważyłaś, wszystko wycenić i wyliczyć jak w kalkulatorze. Ja jestem właśnie w trakcie urządzania własnego mieszkania i korzystam z mebli ze sklepu MEBLAR. Jestem zadowolona, mają niskie ceny i w sumie ciekawe rozwiązania, bo modułowe meble można dopasować na każdej przestrzeni.
zrek

Post autor: zrek »

Remont to wyjątkowo ciężki temat. Wymaga dużo cierpliwości i sporo pieniędzy.
_palinkaaa

Post autor: _palinkaaa »

Jeszcze remontu nie przeprowadzałam, ale wiem ile kosztuje wysiłku przygotowanie mieszkania do użytku po zakupie w stanie deweloperskim. To prawdziwa udręka. Jeśli chodzi o wyposażenie to z tego co mogę na sto procent polecić np. w salonie to meble od Puszmana, mam bowiem sofę i fotel i jestem bardzo zadowolona. :)
zofia.juluk1995

Post autor: zofia.juluk1995 »

Może cię zainteresuje Ościeżnica ukryta? Polecam
ODPOWIEDZ