Ratujcie, mam problem !
Ratujcie, mam problem !
Ostatnio gdy byłam u brata na imprezie zabrudziłam białą bluzkę. Gdy wróciłam do domu polałam ją Ludwikiem i uprałam ją dopiero na drugi dzień po południu. Gdy wysuszyłam bluzkę zobaczyłam że są na niej okropne plamy, wyglądają trochę jakby po tym Ludwiku. Wymoczyłam w vanishu ale to nic nie pomogło . Co robić ?
-
dzo
Re: Ratujcie, mam problem !
ludwik na pewno Ci plam nie zostawił 
a czym zabrudziłaś ubranie ??
a czym zabrudziłaś ubranie ??
Mi też kiedys ludwik zostawił plamy, bo za długo zwlekałam z wypraniem tej polanej plamy i jakoś wsiąkł czy coś no i już się nie sprało. To chyba za mocny płyn na plamy, teraz jak mam bluzkę brudną np. od tłuszczu, to używam tańszego, rzadszego płynu do zmywania i jest ok.
-
dzo
aż uwierzyć nie mogę...
a jakiego koloru plamy ten Ludwik zostawia ??
a jakiego koloru plamy ten Ludwik zostawia ??
- charakterna
- Jestem tu nowa :)
Też pierwsze słyszę , że Ludwik zostawia plamy. Tymbardziej że metoda przekazywana z pokolenia na pokolenie , a co za tym idzie jest skuteczna.
A.
Zdziwilo mnie to... Chociaz ja ostatnio poplamilam biala bluzke winem... Moze nie poplamilam, wylalo mi sie, przez cala bluzke mialam czerwony zaciek;( myslalam, ze nic nie da sie z tym zrobic... A tu tak prosta metoda a po plamie ani sladu!! I upralam ja dopiero po dwoch niach, bo wrocilam wtedy z podrozy i nawet nie zauwazylam. Zasypalam ja proszkiem do bialego i zalalam wrzaca woda z czajnika, polezala 20min i wszystko puscilo ! 
Ludwik, jak się go zostawi i nie wypłucze, może zostawić takie jakby zacieki. Wokół plamy zostaje taka jakby obwódka. I to zostawia każdy płyn do naczyń, nie tylko Ludwik. Ja już teraz dobrze spłukuję płyn, w ogóle nie leję go za dużo, tylko kropelkę. A co do problemu autorki, radzę Ci skropić wodą plamę, potrzeć mydełkiem odplamiającym, zostawić na 15 minut i wyprać. Powinno pomóc 
Są różne specyfiki które doskonale radzą sobie z takimi różnymi plamami. Możesz kupić w pierwszym lepszym sklepie i wyprać. Powinno pomóc.
-
myszencja
Ja bym Ci poleciła poszukać takiego mydełka odpamiającego, działa super, ale zupełnie nie pamiętam, jak się nazywa...
-
aniama87
mydełka odplamiające to dobry pomysł - poszukaj w jakimś sklepie z chemią gospodarczą.
Jakim vanishem próbowałaś to usunąć? Spróbuj może z oxy active. Słyszałam też, że zwykła soda oczyszczona działa, ale sama nie miałam jeszcze potrzeby wypróbowania tego sposobu.
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.