Ratujcie, mam problem !

Nie wiesz w co się ubrać? Zastanawiasz się jakie panują trendy w modzie? W tym dziale odpowiemy Ci na wszystkie pytania związane z modą.
ODPOWIEDZ
dzida777
Jestem tu nowa :)

Ratujcie, mam problem !

Post autor: dzida777 »

Ostatnio gdy byłam u brata na imprezie zabrudziłam białą bluzkę. Gdy wróciłam do domu polałam ją Ludwikiem i uprałam ją dopiero na drugi dzień po południu. Gdy wysuszyłam bluzkę zobaczyłam że są na niej okropne plamy, wyglądają trochę jakby po tym Ludwiku. Wymoczyłam w vanishu ale to nic nie pomogło . Co robić ?
dzo

Re: Ratujcie, mam problem !

Post autor: dzo »

ludwik na pewno Ci plam nie zostawił ;)

a czym zabrudziłaś ubranie ??
Awatar użytkownika
lokowka
Fajna Kobietka

Post autor: lokowka »

Mi też kiedys ludwik zostawił plamy, bo za długo zwlekałam z wypraniem tej polanej plamy i jakoś wsiąkł czy coś no i już się nie sprało. To chyba za mocny płyn na plamy, teraz jak mam bluzkę brudną np. od tłuszczu, to używam tańszego, rzadszego płynu do zmywania i jest ok.
dzo

Post autor: dzo »

aż uwierzyć nie mogę...

a jakiego koloru plamy ten Ludwik zostawia ??
Awatar użytkownika
charakterna

Post autor: charakterna »

Też pierwsze słyszę , że Ludwik zostawia plamy. Tymbardziej że metoda przekazywana z pokolenia na pokolenie , a co za tym idzie jest skuteczna.
A.
monikaa

Post autor: monikaa »

Zdziwilo mnie to... Chociaz ja ostatnio poplamilam biala bluzke winem... Moze nie poplamilam, wylalo mi sie, przez cala bluzke mialam czerwony zaciek;( myslalam, ze nic nie da sie z tym zrobic... A tu tak prosta metoda a po plamie ani sladu!! I upralam ja dopiero po dwoch niach, bo wrocilam wtedy z podrozy i nawet nie zauwazylam. Zasypalam ja proszkiem do bialego i zalalam wrzaca woda z czajnika, polezala 20min i wszystko puscilo ! :)
taka-Ja
Miła Kobietka

Post autor: taka-Ja »

Ludwik, jak się go zostawi i nie wypłucze, może zostawić takie jakby zacieki. Wokół plamy zostaje taka jakby obwódka. I to zostawia każdy płyn do naczyń, nie tylko Ludwik. Ja już teraz dobrze spłukuję płyn, w ogóle nie leję go za dużo, tylko kropelkę. A co do problemu autorki, radzę Ci skropić wodą plamę, potrzeć mydełkiem odplamiającym, zostawić na 15 minut i wyprać. Powinno pomóc :)
lauraa

Post autor: lauraa »

Są różne specyfiki które doskonale radzą sobie z takimi różnymi plamami. Możesz kupić w pierwszym lepszym sklepie i wyprać. Powinno pomóc.
myszencja

Post autor: myszencja »

Ja bym Ci poleciła poszukać takiego mydełka odpamiającego, działa super, ale zupełnie nie pamiętam, jak się nazywa...
aniama87

Post autor: aniama87 »

mydełka odplamiające to dobry pomysł - poszukaj w jakimś sklepie z chemią gospodarczą.
Awatar użytkownika
karmalina
Miła Kobietka

Post autor: karmalina »

Jakim vanishem próbowałaś to usunąć? Spróbuj może z oxy active. Słyszałam też, że zwykła soda oczyszczona działa, ale sama nie miałam jeszcze potrzeby wypróbowania tego sposobu.
Ko­bieta łat­wiej przyz­na, że nie ma rac­ji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
natka1234
Miła Kobietka

Post autor: natka1234 »

Może wybielacz, ace?
Moda i Uroda- Odkrywaj swoje inspiracje z Stylowi.pl
ODPOWIEDZ